Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Egipt
POTOVANJA | ARABESKE | EGIPT

Naj se vas dotakne Egipt


EGIPT 
Egipt! Najstarejši, prvi, najlepši! Odstrimo skupaj tančice slovite egipčanske civilizacije in se podajmo na potovanje po Starem Egiptu, ob katerega se danes spotika moderen in velikokrat kaotičen svet. Prestolnica tisočerih minaretov in biser Orienta Kairo, zgodovinski Luxor s piramidami v Gizi, Dolina kraljev in kraljic v Esnu, kjer so ohranjeni najbolj spektakularni ostanki civilizacij ob Nilu, fascinanten Assuan s svetiščem Abu Simbel in turistično središče Hurgada - vse to ponuja potovanje po Egiptu, deželi velikega kontrasta med življenjem in smrtjo, med Nilom in puščavo. Egipt je razvajanje med pisanimi koralnimi grebeni, raziskovanje bogate mistične preteklosti, uživanje v odlični hrani na pisanih bazarjih in druženje z gostoljubnimi in nasmejanimi domačini, od katerih se boste nalezli miru in optimizma. 

IZBRANI TRENUTKI

Kairo
je najlepši po polnoči, ko se umiri tudi nori kairski prometni kaos in ko Egipčani posedajo v starih čajnicah iz katerih prihaja vonj po sladkem čaju in omamni vodni pipi.

Piramide
- Egipt pravi, da se vse stvari bojijo časa, toda čas se boji piramid. V resnici naj bi bilo počutje kaja ali duše faraonov v posmrtnem življenju odvisno od njihove ohranjenosti, zato so ustvarili »hiše večnosti«.

Egiptovski islam
se od muslimanskih navad drugod razlikuje po odnosu do mrtvih in tradiciji pokopavanja. Egipčani pokopavajo v grobnicah, velike grobnice pa vzpodbujajo poveličevanje svetnikov, medtem ko se islam zavzema za neposrednejši odnos med vernikom in Bogom.