Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Iran
POTOVANJA | ARABESKE | IRAN

Naj se vas dotakne Iran


IRAN
Pravi Iran niso velikokrat izkrivljeni medijski fragmenti. Pravi Iran so geni Perzije, več kot 2000 let literature, na tisoče pesnikov, veličastna arhitektura, zapuščina ene najstarejših civilizacij, ki je zasnovala prvo listino človekovih pravic in veliki Persepolis, svetovni imperij s čudesom starega sveta. Potovanje po Iranu je prežeto s tradicijo in umetnostjo v očarljivih mestih. Prestolnica Teheran, mesto pesnikov, slavčkov in vrtnic Shiraz, nekoč največje trgovsko središče Jazd ali najlepše iransko mesto za dušo Esfahan, ki ves čas utripa, kot bi se pripravljalo na kraljevi obisk. Vse to je Iran, ki vas bo skupaj z nadzemeljsko gostoljubnimi prebivalci osvajal in vam kradel dih.

IZBRANI TRENUTKI
Beseda Iranci v prevodu pomeni »kraljevi« ljudje. Vendar je v Iranu obiskovalec tisti, ki se počuti kot kralj, saj je povsod toplo sprejet. »Taarof« je obred vljudnostnega odklanjanja vabila, ki vzpodbudi še bolj vneto povabilo gostitelja.

Iran je že več kot 2000 let najpomembnejši vir »bisera Orienta«
,perzijskega turkiza, ki ga povezujejo z vražami - bledel naj bi v času bolezni lastnika, odsev polne lune v kamnu pa naj bi mu prinašal srečo.

Iranci
še danes govorijo v sodobni perzijščini ali farsiju, pri čemer radi poudarijo, da ta ni arabskega izvora. Pripadajo šiitski veji islama, vendar določenih obredov in praznikov iz stare zaratustrske tradicije niso pozabili. Eden takšnih je perzijsko novo leto.
IRAN

 
Azija,

Iran-čudovito in nepozabno doživetje


8 dni,
od 1495 €
po osebi