Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Izrael
POTOVANJA | ARABESKE | IZRAEL

Naj se vas dotakne Izrael


IZRAEL
Mlada država Izrael vse od ustanovitve dviguje veliko prahu kot središče verskih nasprotij in žgočih polemik. Izrael je zunaj političnega okovja dežela zvenečega hebrejskega pozdrava »Shalom«, ki s pomenom kliče po dobrobiti in miru. Potovanje po Izraelu je polno intenzivnih impulzov, ki jih lahko obiskovalec doživi v nekaj urah. Zasneženi vrhovi gora, Judejska puščava, nekoč center sveta Jeruzalem, kjer štejejo rekordnih sedemdeset imen za ljubezen in hrepenenje, Tel Aviv ali »mesto brez predaha« in njegove kozmopolitske urbane džungle, živahne pokrite tržnice, zdravilno Mrtvo morje… Potovanje po Izraelu, ki je talilni lonec različnih kultur in hkrati tudi žarišče večkratnih napetosti med judi, muslimani in kristjani, je zaradi raznolikosti sveta, edinstveno in nepozabno.

IZBRANI UTRINKI

Skalnata utrdba Masada
je eden najzanimivejših spomenikov človeške zgodovine, kjer so se prebivalci raje pognali v skupinsko smrt kot v rimske roke. Tu danes mladi izraelski naborniki pred odhodom v vojsko, ki je obvezna za vse, svečano obljubijo, da Masada ne bo nikoli več padla.

Zid objokovanja na Tempeljskem griču
je najsvetejši prostor Judov, kjer je nekoč stal Salomonov tempelj. L. 1950 je izraelski kneset priznal pravico vsem Judom do naselitve v tej deželi, med katerimi so danes velike socialne in kulturne razlike.

Makabijada
je izraelska različica olimpijskih iger, ki združuje makabske klube iz več kot 55 držav. Ironično je ime dobila po judovskem borcu Makabeusu, ki je ukinil starogrške olimpijske igre v Jeruzalemu

 
Bližnji vzhod,

Jordanija in Izrael I.


6 dni,
od 1159 €
po osebi
 
Egipt, Sharm el Sheikh

Rdeče morje, Izrael in Jordanija


7 dni, polpenzion
od 989 €
po osebi