Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Jordanija
POTOVANJA | ARABESKE | JORDANIJA

Naj se vas dotakne Jordanija


JORDANIJA 
Jordanija je osupljivo lepa: zelena, gorata, puščavska, morska, svetopisemska in pristno arabska. Dvorili so ji Stari Rimljani, bizantinski Grki, Križarji, otomanski Turki in Angleži, zaobljubila pa se je tradiciji in arabskim dinastijam. Arabska princesa Jordanija in njena gostoljubna prestolnica Aman, v živo skalo izklesano rdeče mesto Petra, rimljanski Jerash, Mojzesova gora Nebo, ena najlepših puščav na svetu Wadi Rum, obmorska Aqaba ob Rdečem morju ali zdravilno Mrtvo morje vas popeljejo skozi slikovito pokrajino, bogato zgodovino in pestro kulturo dežele. Potovanje po Jordaniji bo v družbi prijetnih domačinov ob zvokih najljubše jordanske pesmi »Ash el melak« (živel kralj), omamnem okusu metinega čaja in dišeče vodne pipe »nargile« nepozabno in edinstveno.

IZBRANI UTRINKI:

Petra je od leta 2007 uvrščena med »7 novih čudes sveta« in je »stara pol toliko kot čas«. Izklesalo jo je nekdaj nomadsko ljudstvo Nabatejci. V njej ne varčujte z energijo, saj bo vsak vzpon med več kot 800 odkritimi lepotami mesta poplačan.

Mrtvo morje
je najnižja točka na zemlji, kar 400 m pod morsko gladino, slanost pa je večkratnik tiste, ki smo je vajeni. Okusite zdravilen učinek koktajla soli in mineralov Mrtvega morja, kot ga je nekoč sama Kleopatra.

Wadi Rum
je za mnoge najlepša puščava sveta. Legendarni Lawrence Arabski jo je opisal kot poosebljenje Boga. Sončni zahod v Wadi Rumu in gostoljubnost beduinov se vam bosta za vedno vtisnila v srce.

 
Bližnji vzhod,

Počitnice v Akabi


8 dni,
od 1032 €
po osebi
 
Bližnji vzhod,

Čudovita Jordanija II.


7 dni,
od 992 €
po osebi

 
Jordanija,

Jordanija in Izrael II.


7 dni,
od 1295 €
po osebi
 
Bližnji vzhod,

Za zvezdo, križem in mesecem


8 dni,
od 1299 €
po osebi