Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Maroko
POTOVANJA | ARABESKE | MAROKO

Naj se vas dotakne Maroko


MAROKO
Veter Atlantika, vonj Mediterana, gore Atlasa, promenade kot na francoskem jugu, puščava v norih odtenkih, tradicija in modernost. To je Maroko, dežela, kjer lahko vsak dan praznujete barvitost, svobodo in najlepše sončne zahode. Maroko je poznan po fotogeničnosti brez konkurence, ki je začarala največje modne oblikovalce, zvezde filma in romantike. 
Potovanje po Maroku je svoboda v mehkih sipinah, ki spreminjajo barvo po soncu od zlato rumene do večerno rdeče! Maroko je razvajanje z zemeljskimi odtenki v puščavi in oazah datljevih palm, kjer gnezdijo slikovite vasi »ksari« in karavanske utrdbe »kasbe«. Sukanje na barvnem vrtiljaku v kraljevih mestih, kot so Marakeš, Fes in Rabat. Potepanje med sijajnimi palačami in mošejami. Maroko vas bo očaral s starimi mestnimi jedri medinami in pisanim srcem za katero se zdi, da bije že od nekdaj… Maroko diši. Maroko sije. Maroko tekne.

IZBRANI UTRINKI

Marakeš
je čudovito »rdeče mesto«, ki očara s pisano tržnico , ulico barvarjev in usnjarjev, ter domačimi obrtmi - lončarstvom in tkanjem preprog, ki jih podpira tudi maroška oblast. 

Casablanca
je gospodarsko središče Maroka in hkrati eno najhitreje razvijajočih se maroških mest, ki ga je dal v 18. stoletju zgraditi sultan Moulay Ismail kot rezidenčno mesto in »maroški Versailles«. 

Fes
v preteklosti ni bil samo maroško glavno mesto, temveč tudi najpomembnejše mesto vsega Magreba. Stari del so postavili že v 9. stoletju. Tamkajšnja univerza je skupaj s tisto v Kairu najstarejša v islamskem svetu. 

Maročani
vam bodo najraje postregli s čajem, saj veljajo za največje uvoznike čaja. Čajanka je poseben obred, ko vam čaj postrežejo v kozarcu, ki mu dodajo list sveže mete. 

 
Maroko,

Maroška pravljica


7 dni,
od 869 €
po osebi
 
Maroko, Maroko - Agadir & Atlantik

Royal Atlas


7 dni, nočitev z zajtrkom
od 879 €
po osebi