Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Albanija
POTOVANJA | EVROPA | ALBANIJA

Naj se vas dotakne Albanija


Dolgo časa zaprta pred zunanjimi vplivi je Albanija do danes ostala simbol divjine in eksotike. Potovanje po Albaniji je pravo razvajanje vseh čutov. V neukročeni deželi jugovzhodne Evrope, kjer imajo domačini gostoljubnost zapisano kot obvezo v starodavnem zakoniku »kanun«, boste uživali v albanskih dobrotah in albanski glasbi, ki vas bo ponesla do neba.
V Albaniji poletite na orlovih krilih
Albanija naj bi po legendi bila dežela orlov. Mitični albanski kralj je rešil mladega orla, v zahvalo pa dobil večno varstvo orlov, ki sta še vedno v grbu, oblikovanem po pečatu narodnega heroja Skenderberga. Potovanje po Albaniji vam bo razkrilo, zakaj je Albanija en sam festival nasprotij. Na Balkanu sicer ni nenavadno skupaj na luknjasti cesti srečati ovce in bleščeč mercedes, je pa toliko bolj presunljiv pogled na prestolnico Albanije Tirano, ki se pod vplivom norih idej nenavadnega župana, spreminja v živahno in moderno mesto in na nedotaknjene naravne parke in gore, ki spominjajo na orlova krila. Albanija je prijetno presenečenje in prevečkrat prezrta privlačnost Balkana.
ALBANIJA

 
ZBRANI UTRINKI IZ ALBANIJE


Prestolnica Albanije, ekstravagantna Tirana, je mesto s sivimi pročelji zgradb, ki so z novim županom dobila tudi novo pisano podobo, ki mesto dela zanimivo in nenavadno.

Potovanje po Albaniji popestrite z obiskom Berata
, srednjeveškega mesta tisočerih oken, ki je muzej na prostem in eno najlepših in najslikovitejših mest v Albaniji.

Apolonia
– mesto so ustanovili Grki iz Korinta, razcvetelo pa se je v času Rimljanov. V tem albanskem mestu se še danes čuti mehkoba in prefinjenost nekoč znanega kulturnega in umetniškega središča.

Drač
– največje pristaniško mesto v Albaniji, ki se širi v predmestje Tirane je zanimivo tudi zaradi ostankov amfiteatra in bizantinskega obzidja ter Fatihove mošeje.