Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Bolgarija in Romunija
POTOVANJA | EVROPA | BOLGARIJA IN ROMUNIJA

Naj se vas dotakneta Bolgarija in Romunija


Potovanje po Bolgariji,  deželi vinogradov in vrtnic, naravnih mineralnih vrelcev in jogurta, ki podaljšuje življenjsko dobo, vas bo prerodilo in pomladilo. Bolgarija z balkansko sproščenostjo in romantično naravo predstavlja privlačno počitniško in potovalno
destinacijo.

Romunija, mistična dežela na jugovzhodu Evrope, je mnogo več kot domovina najbolj znanega vampirja na svetu, grofa Vlada Tepeša, po katerem je nastala zgodba o Drakuli. V zadnjem desetletju Romunija doživlja pravi turistični »boom«. Letovišča ob Črnem morju, ki se lahko primerjajo tudi z bolgarskimi in grškimi, bogata kulturnozgodovinska dediščina in ohranjena srednjeveška mesta z gradovi in cerkvami razkrijejo, zakaj je potovanje po Romuniji privlačno, zanimivo in očarljivo. Romunija očara tudi z romantično Transilvanijo in naravnimi zakladi druge največje evropske rele Donave.

BOLGARIJA IN ROMUNIJA

IZBRANI UTRINKI

Sodobna letovišča ob Črnem morju - so priljubljena počitniška oaza Slovencev, saj Sončna in Zlata obala ter Obzor ponujajo dolge peščene plaže, sodobne hotele in živahno nočno življenje.
Samostan Rila - največji in najbolj znan samostan v Bolgariji se skriva visoko v gorah z istim imenom in je za Bolgare tako pomemben, da njegova podoba krasi tudi bankovec za 1 lev.
Bolgarska narava z bujnimi gozdovi, ki ki pokrivajo kar tretjino površja in so dom številnih rjavih medvedov in šakalov, je občudovanja vredna.
Transilvanija – najbolj znana regija v Romuniji zaradi zloglasnega grofa Drakule, ima izjemno zgodovino, ki se kaže v simpatičnih mestih in številnih gradovih. Ne zamudite Sighisoare, po mnenju mnogih najbolj romantično mesto v Romuniji.
Veselo pokopališče v vasi Spanta je ena največjih znamenitosti Romunije – pokopališče in hkrati muzej na prostem, ki je svoje ime dobilo po nenavadnih barvitih nagrobnikih, na katerih so opisani dogodki iz življenja tam pokopanih.
 
Jugovzhodna Evropa,

Transilvanija-po poteh grofa Drakule


4 dni,
od 269 €
po osebi
 
Bolgarija,

Popotovanje po Bolgariji


6 dni,
od 299 €
po osebi