Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Češka
POTOVANJA | EVROPA | ČEŠKA

Naj se vas dotakne Češka


Češka je zmes romantike in ljubezni. Praga, ena najlepših evropskih prestolnic, je Češka v malem. Poleg nežnega boemskega srca, premore glasne pivnice, intimne kotičke brez konkurence in gostilne z okusnimi »knedlički« in priljubljenim »tekočim zlatom«. Potovanje po Češki ne bo minilo niti brez srečanja z vsaj enim ponosnim Čehom, ki vam bo razložil izid hokejske tekme iz leta 1998, ko so z golom igralca Svobode, premagali svoje nekdanje zavojevalce Ruse in postali Olimpijski prvaki. Češka je dežela z bogato izobražensko tradicijo v Evropi in umetniki, ki imajo prirojen čut za prvovrstne filmske in gledališke stvaritve. Gremo na potovanje po Češki skupaj! »Hop in lop«, bi rekel najslavnejši češki literarni možic Švejk. Izleti po Češki so očarljivi! Čakajo nas zlata Praga in najlepši češki gradovi, očarljivo srednjeveško mesto Česky Krumlov, prestolnica piva Češka Budejovica, čarobna južna Češka, zgodovinski Austerliz in glavno mesto Moravske Brno.

ČEŠKA

IZBRANI UTRINKI
Praga – prestolnica Češke sodi med najbolj obiskana mesta Srednje Evrope, slovenskim  obiskovalcem pa se bo hitro porodila primerjava z Ljubljano. Nič čudnega, saj je močan pečat v slikoviti mestni arhitekturi pustil veliki slovenski arhitekt Jože Plečnik.
Česky Krumlov - eno najlepših srednjeveških mest v Evropi pod zaščito Unesca. Mestno  središče se v obliki podkve vije ob reki Vltavi in ostaja skoraj isto kot pred pol tisočletja. Med čarobnimi gradovi južne Češke je Krumlov grad, eden najpomembnejših kulturno zgodovinskih spomenikov Srednje Evrope.
Češke Budejovice –prestolnica slavnega piva, ki se lahko pohvali z enim največjih in najlepših evropskih trgov.
 
Vzhodna Evropa,

Zlata Praga in mini križarjenje


2 dni,
od 99 €
po osebi
 
Vzhodna Evropa,

Mogočni gradovi Češke in zlata Praga


4 dni,
od 229 €
po osebi