Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Črna gora, Bosna in Makedonija
POTOVANJA | EVROPA | ČRNA GORA, BOSNA IN MAKEDONIJA...

Naj se vas dotaknejo Črna Gora, Bosna in Makedonija


Črna gora je dežela, ki je prepoznavna po sanjski obali, ki velja za eno najlepših v Evropi, zanimivih primerih sredozemske arhitekture, odlični balkanski hrani in ležernosti Črnogorcev. Potovanje po Črni gori je očarljivo predvsem  zaradi miru in tišine v temnih gozdih na gori Lovčen, zeleni in divji naravi Balkana in čudovitih mestih, ki jo je skozi stoletja oblikovala pestra zgodovina.

Bosna je dežela, ki jo geografsko izrisuje veliko srce na Balkanu, zaznamuje razpetost med zahodom in vzhodom in močno povezovanje ver in kultur. Slovenci in Bosanci naj bi imeli podoben smisel za humor – mi se smejemo njim, oni pa sami sebi. Na potovanju po Bosni vas bo najbolj očarala brezmejna odprtost ljudi, čeprav boste kaj kmalu ugotovili, da multikulturna Bosna danes znova kipi tudi od ustvarjalnega naboja.

Makedonija, dežela sonca in prijaznih ljudi, postaja med popotniki vse bolj priljubljena turistična dežela. Potovanje po Makedoniji razkriva številna mesta vključena na Unescov seznam svetovne dediščine in ravno zaradi bogate zgodovine, čudovite narave in občutka domačnosti, velja Makedonija za eno najprivlačnejših držav v srčiki Balkana. Izleti po Makedoniji bodo v sproščeni družbi gostoljubnih domačinov in ob mizi polni dobrot in odlične vinske kapljice nepozabni in sproščeni.

ČRNA GORA, BOSNA IN MAKEDONIJA

 
IZBRANI TRENUTKI:

Budva – predstavlja center turizma v Črni gori in je dobro znana po peščenih plažah, živahnem nočnem življenju in lepih primerih sredozemske arhitekture.

Cetinje – nekdanja prestolnica Črne gore z znanim Cetinjskim samostanom in Narodnim muzejem priča o bogati zgodovini te sredozemske dežele

Baščaršija je znamenitost Sarajeva, ki izhaja iz časa turške nadvlade mestu. V prevodu pomeni “glavna tržnica”, lokalni trgovci pa še dandanes prodajajo bakrene izdelke (»džezve« za kavo, …) in najboljše čevapčiče ali burek z jogurtom.

Kamniti most v Mostarju čez Neretvo je spomenik orientalske arhitekture pod zaščito Unesca. Prvotni most so po načrtih slavnega arhitekta Hajrudina zgradili v 16. st., njegova posebnost pa je 29 m širok obok, ki je za tedanje čase predstavljal enega največjih gradbenih dosežkov. Most je bil v zadnji vojni porušen in nato slovesno ponovno odprt leta 2004. Domačini so zelo ponosni nanj in z veseljem uprizorijo spektakularen skok v 21m globoko modro zeleno lepotico Neretvo.
 
Budva – predstavlja center turizma v Črni gori in je dobro znana po peščenih plažah, živahnem nočnem življenju in lepih primerih sredozemske arhitekture.

Cetinje – nekdanja prestolnica Črne gore z znanim Cetinjskim samostanom in Narodnim muzejem priča o bogati zgodovini te sredozemske dežele.

 
Črna Gora, Bosna, Makedonija,

Sarajevo - vikend v mestu jesen-pomlad


3 dni,
od 145 €
po osebi
 
Črna Gora, Bosna, Makedonija,

Makedonski biseri


2 dni,
od 95 €
po osebi