Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Francija
POTOVANJA | EVROPA | FRANCIJA

Naj se vas dotakne Francija


V Franciji, največji državi Evropske unije, je zven šansona in zasanjan pogled izpod čepice ob skodelici »café crème« v kavarnici ob Seni, nekaj vsakdanjega. Mimo se šarmantno pretaka Pariz, mesto luči, ki je kot čarobni vrtiljak - caféji, cabareti, muzeji, promenade, vinske kleti in spet caféji… Francija ve, kako se živi življenje! Potovanje po Franciji je v resnici festival za čute. Zelena Normandija, neukročena Bretanja, dehteča Provansa, vinogradi Šampanje, Burgundija, Loara, Alzacija, … Francija je »oh, la la«! In potem še izlet v Pariz - okušanje dobre kapljice in tradicionalnih francoskih piškotov »macaron«, Eifflov stolp, širne Elizejske poljane, neskončna zbirka umetnin v muzeju Louvre ali obisk Versaillesa,… Potovanje po Franciji je pravo uživanje življenja ali kot Francozi temu rečejo »Joie de vivre«.

IZBRANI UTRINKI

EIFFLOV STOLP – ta po vsem svetu prepoznavna silhueta je hkrati najbolj romantičen kup železja, kar jih je rodila industrijska doba.
LOUVRE - nezadržno postaja največji muzej na svetu. Da bi si ga kakovostno ogledali, bi menda potrebovali vsaj devet mesecev.
PROVANSA - Širna polja cvetoče sivke, odlična kuhinja in provansalska vina navdušujejo. Van Gogh, Renoir in Cezanne so ji s svojimi umetninami prinesli nesmrtno slavo.  
ALZACIJA se zaradi burne Zgodovine in sobivanja z nemško kulturo razlikuje od drugih francoskih pokrajin. Na pobočjih pokrajine uspevajo nekatera najboljša francoska bela vina. 
   NORMANDIJA – »zeleno, ker te ljubim zeleno«, začinjeno z bogato zgodovino. To je dom slavnega francoskega sira »camembert«. V obmorskih Deauvillu in Trouvillu se pariška smetana sprošča že desetletja. Podoživite Dan D na obali izkrcanja in neustrašno junaštvo Ivane Orleanske!

 
Francija,

Pariz z letalom-vikend v mestu


3 dni,
od 499 €
po osebi
 
Francija,

Dehteča Provansa in Mondena Azurna obala


3 dni,
od 199 €
po osebi