Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Islandija
POTOVANJA | EVROPA | ISLANDIJA

Naj se vas dotakne Islandija


Islandija, drugi največji otok Evrope, spada med najbolj nenavadne in zanimive dežele na svetu. Nikjer drugje v Evropi niso zemeljski premiki tako strastni, divji in neukrotljivi, kot ravno v »dimnem zalivu«. Islandija je to ime dobila zaradi pare, vrelcev in bruhajočih vulkanov.

Islandija – dežela škratov in omamne narave

V Islandiji, deželi mogočnih slapov in gejzirjev, verjamejo v škrate in sage. Nobena nova gradnja ali poseg v naravo se ne zgodi, brez da bi v islandskem parlamentu pomislili na ljudstvo škratov Huldufolk in se obrnili na tiste, ki znajo komunicirati z njimi. Potovanje po skrivnostni Islandiji tudi vas popelje v pravljični svet. V pisane pokrajine samotnih pašnikov, kjer se pasejo konji, v svet čudodelnih oblik, ki jih ustvarjajo aktivni ledeniki. Islandija je najlepša poleti, ko se prebudi narava. Le pazite, da se potep po omamni Islandiji ne konča s kakšnim padcem, ki bi lahko povzročil potres v nevidnem domu kakšnega škrata.
ISLANDIJA


IZBRANI UTRINKI

Morda laguna
  je kopališče, ki se nahaja blizu glavnega mesta Islandije. Kopanje v topli geotermalni vodi v odtenkih od turkizne do temno modre barve je pravi užitek.
Jezero Myvatn –Islandija za »ekoljube«. Znano je po zanimivih vulkanskih oblikah, kot so kraterji ali slikovito sulfatno polje, kjer iz zemlje uhaja vodna para, v naravnih kotličkih pa brbota vrelo sivo blato.
Akureyri - drugo največje islandsko mesto, ki je le 100 km oddaljeno od severnega tečajnika,  je upravno, kulturno in izobraževalno središče severne Islandije. Slovi po najsevernejšem botaničnem vrtu, izjemni naravi, muzejih in galerijah ter naprednih sistemih za varovanje podatkov.
Laugavegurin – pot toplih vrelcev na Islandiji je ena najlepših pešpoti našega planeta.