Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Madžarska
POTOVANJA | EVROPA | MADŽARSKA

Naj se vas dotakne Madžarska


Madžarska je dežela z bogato tradicijo, pekočo hrano, očarljivimi prestolnicami in cigansko glasbo, na katero naši »vzhodni sosedje«, ki so tudi odlični plesalci, najraje zaplešejo znameniti čardaš. Potep po madžarskih mestih bo sprva slišati, kot bi se znašli na drugem planetu, saj se Madžari sporazumevajo v »marsovščini«. Vendar na Madžarskem pravijo, da se na to požvižgajo, saj jih je bog ustvaril za dibji dir na onjsih hribih. »Madžarski kavboji« še danes slovijo kot eni najboljših jezdecev na svetu. Izlet na Madžarsko si zato namesto ježe popestrite s temperamentnim večerom v pristni madžarski čardi, kjer boste okusili odlične madžarske dobrote, v katerih ne sme manjkati česen in pikantna paprika! Izlet v sosednjo Madžarsko vam bo razkril, da ni čudovito začinjena le hrana, temveč celotna dežela! Ko boste lovili sapo ob pekočih specialitetah, hitro nazdravite s palinko, naravnim sadnim žganjem, in življenje bo spet slajše!

 

IZBRANI UTRINKI:

Dvorec KESZTELY - čudovit dvorec blizu Blatnega jezera je ustanovila znana in vplivna družina Festeitc, ki je ustanovila tudi prvo fakulteto za agronomijo.
BLATNO JEZERO - največje jezero na Madžarskem je za Madžare to, kar je za nas Jadransko morje. Upravičeno mu pravijo kar Madžarsko morje.
Terme GELLERT - v Budimpešti, na hribu nad Donavo, se nahajajo najbolj znane terme na Madžarskem, imenovane po katoliškem škofu Gellertu. Uporabljali so jih že v 13. stoletju, danes pa je to sodoben kompleks bazenov in savn.
EGER - mesto na severu Madžarske s svojim gradom in termami velja za eno najbolj  romantičnih mest v deželi.
 
Madžarska,

Vikend v Budimpešti


2 dni,
od 88 €
po osebi
 
Madžarska,

Peč,čarovnice in porcelan


2 dni,
od 89 €
po osebi