Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | rusija, ukrajina in baltik
POTOVANJA | EVROPA | RUSIJA, UKRAJINA IN BALTIK

Naj se vas dotakne Rusija, Ukrajina in Baltik


Rusija je največja država na svetu z največjim Kaspijskim in najglobljim Bajkalskim jezerom ter najnižjo izmerjeno temperaturo -71 stopinj in obalo ob kar enajstih morjih. Rusija je od nekdaj bila znana kot dežela presežnikov in ekstremov, ki se tudi tu ne končajo…

Rusija - dežela carjev in slovanskega srca
Rusija je bila nekoč dežela carjev, danes pa je v njej vseprisotna sapa službe državne varnosti. Potovanje po Rusiji odkriva sliko nasprotij, ki so danes v njej vidne bolj kot v katerikoli drugi evropski državi. V Rusiji vrtoglavo rastejo revščina na eni in blišč bogatije na drugi strani. V najboljše ruske klube vas sprejmejo le po »obrazni« kontroli, če ste dovolj lepi in bogati. In če potovanje v Rusijo mislite popestriti z vodko, naj vam povemo, da je najbolj pogosta ruska pijača čaj. Rusija ima čajanko že več kot 400 let, ruski čajnik samovar pa imajo Rusi ves čas pri sebi. Potovanje po Rusiji kljub modernizaciji v mestih še vedno odkriva pristno slovansko dušo, ki živi v velikih umetnikih v mestih in v rezbarjih babušk na podeželju. Rusija je dežela skrajnosti in raznolikosti, ki ostaja privlačna za popotnike in užitkarje.

Baltske države, ki so se železni ruski rokavici izmaknile pred dvema desetletjema, navdušujejo s čudovito naravo in zanimivimi kraji. Očarljiva baltska mesta so polna pisanih fasad v stilu »art nouveauja«. Eno takšnih je Talin, ki je z  ohranjenim obzidjem vključen na Unescov seznam svetovne dediščine. Potovanje po Baltskih državah bodo začinili še narodni park Gauja ali »latvijska Švica«, nekoč neuradna prestolnica Baltika Riga in Baltsko morje, ki je ustvarilo čudovito peščeno obalo, še posebej v znameniti Kuronski laguni v Litvi. Baltske države ponujajo nepozabno potovanje, ki morda res ne sodi med najbolj znane turistične cilje, imajo pa veliko za ponuditi.

RUSIJA, UKRAJINA IN BALTIK

IZBRANI UTRINKI

Moskva je konglomerat bleščečih kupol in trgov, visokih blokov in Leninovih spomenikov z najhitrejšim javnim prevozom v Evropi. Moskovska podzemna železnica velja za najlepšo na svetu, z najdaljšo progo več kot 42 km.
Transibirska železnica je najdaljša železnica sveta, kjer je »vsa kultura na postajah«. Povezuje evropsko Rusijo z Daljnim Vzhodom in prečka kar 8 časovnih pasov.
St. Petersburg – Nekdanja prestolnica carske Rusije, slovi po romantičnih »belih« nočeh in umetnosti. Tu se je razvil sloviti ruski balet.
Gagarin - V čast Juriju Gagarinu, ki je l. 61 poletel v vesolje, so njegovo rojstno mesto Gžatsk preimenovali v Gagarin.
Babuška ali Matrijoška je 8-delni komplet okrašenih lutk, ki so druga v drugi. Čeprav so bile sprva mišljene kot igrače, so zaradi bogatih vzorcev dosegale vrtoglave cene in postale priljubljene med zbiratelji.

Kuronska laguna (Litva)  je baltski biser, 100 km dolg peščeni nasip, ki ločuje kopno od odprtega morja imenujejo tudi Kurska kosa
Kryziu Kalnis (Hrib križev) je nenavadna znamenitost iz 19. stoletja, ki popestri potovanje po Baltskih deželah. V spomin na veliki upor baltskih narodov proti Rusom so postavili prvi križ, do danes jih je na hribu že več kot 100.000.
Riga je bila nekoč neuradna prestolnica Baltika, ki so ji pravili baltski Pariz, danes pa je mesto nasprotij, z enim najbolj živahnih mestnih središč na Baltiku.
 
Rusija, Belorusija,

Moskva in St. Peterburg


6 dni,
od 979 €
po osebi
 
Baltik,

Baltske prestolnice


6 dni,
od 769 €
po osebi