Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Skandinavija
POTOVANJA | EVROPA | SKANDINAVIJA

Naj se vas dotakne Skandinavija


Skandinavija vas bo očarala s skrivnostno mitologijo severnih ljudstev, z neokrnjeno naravo, gozdovi, fjordi, slapovi in jezeri. Potovanje po Skandinaviji ponuja veliko priložnosti za uživanje, pohajkovanje in poigravanje z najdrznejšimi stili. Ob poslušanju metal glasbe bo usodna kombinacija še mini krilo in gumijasti škornji! Skandinavija je vsakič posebna potovalna izkušnja. Nordkapp in polnočno sonce, pisani Lofotski otoki z vonjem po sušenih polenovkah, zasanjani severni jeleni in losi, ladje, severna morja, kjer so valove nekoč rezali kljuni vikinških ladij… Potovanje po Skandinaviji je nepozabno doživetje in za mnoge najljubša potovalna destinacija.

IZBRANI UTRINKI

Nakupovala ulica Stroget (Copenhagen, Danska)
je sklop ulic, ki tvorijo najdaljšo nakupovalno peš cono v Evropi.
Gamlastan (Stockholm, Švedska), starem mestnem jedru švedske prestolnice pravijo tudi »Severne Benetke«, saj gre za otoček, na katerih je zgrajeno mesto.
Nordkapp (Norveška) - zrenje v divje Severno morje s 300m visokega rta, najsevernejše točke celinske Evrope, zbudi v popotniku posebne občutke. To velja še posebej poleti, ko je noč izjemno kratka oziroma je v določenem obdobju skoraj ni.
Plovba po Baltiku z ladjami med baltskimi mesti Stockholm, Helsinki, Riga in Talin je čudovita, doživeta in romantična. Najlepši del plovbe je gotovo sončni zahod na palubi.
Fjordi (Norveška) jemljejo sapo z neokrnjeno pokrajino, visokimi slapovi, osamljenimi hiškami, ki nas popeljejo nazaj v čas Vikingov.
 
,


dni,
od €
po osebi
 
,


dni,
od €
po osebi