Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | slovaska in poljska
POTOVANJA | EVROPA | SLOVAŠKA IN POLJSKA

Naj se vas dotakne Slovaška in Poljska


Potovanje po Slovaški vas popelje v tradicionalne kavarne in pivnice kjer lahko počasi uživate v okusu krompirjevih cmokov in avtohtone slovaške kapljice. Slovaška ima razgibano pokrajino, ki omogoča vrhunsko rekreacijo, od smučanja, golfa in adrenalinskih športov, ki so glavni magneti domovine izumitelja padala Štefana Baniča in velikana poparta Andyja Warhola. Slovaška ali »tiger iz Tater«, kot ji danes rečejo zaradi rekordne gospodarske rasti v zadnjih letih, je dežela, ki jo je vredno obiskati in raziskati. 

Poljska, dežela z burno zgodovino, je svojo podobo spreminjala od ene najbolj naprednih držav v Evropi do skorajšnjega izbrisa in ponovno nazaj. Potovanje po Poljski nam tako še danes razkriva zadržane in globoko verne Poljake, ki živijo v deželi, kjer tradicija hodi z roko v roki s sodobnimi tokovi. Potovanje po Poljski v nedrih razkriva slikovita hribovja in jezera, med katerimi so nekoč vijugali »poljski fiati«, ki smo jim Slovenci rekli »bolhe«. Potep po Poljski zaključite v živahni poljski prestolnici kulture Krakow, ki vabi na kozarček znamenitega sira oscypka ob spremljavi melodije poljskega glasbenega virtuoza Chopina...

SLOVAŠKA IN POLJSKA

IZBRANI UTRINKI

Bratislava slovi po simpatičnem mestnem središču in živahnem nočnem utripu. S hriba nad mestom se v jasnem vremenu vidi vse do Dunaja.

Modra cerkev (Modrý kostolík) v Bratislavi je zaradi svoje nenavadne sinje modre barve postala zelo priljubljen kraj za romantične poroke na Slovaškem. Zapriseženi ciniki jo imenujejo Smrkčeva cerkev.
Vožnja od Bratislave do Dunaja – ti dve prestolnici imata najmanjšo medsebojno razdaljo med glavnimi mesti Evrope. Najlepše se je od Bratislave do Dunaja zapeljati po lepi modri Donavi, ki se vije skozi obe mesti.

Krakow je eno najlepših, najstarejših in najbolj obiskanih mest na Poljskem, predvsem zaradi starega jedra, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Posebnost Krakowa je največji srednjeveški trg v Evropi, mesto pa ima tudi najstarejšo univerzo na Poljskem.

Chopinov muzej v Krakowu hrani sloviti klavir Friderika Chopina, najboljšega skladatelja in pianista svojega časa. Ustvarjal je tudi na Dunaju in v Parizu, kjer je pokopan. Njegova želja je bila, da njegovo srce pokopljejo v katedrali v Krakowu.
 
Vzhodna Evropa,

Bratislava in Dunaj


2 dni,
od 109 €
po osebi
 
Vzhodna Evropa,

Na Poljsko v Krakow


6 dni,
od 359 €
po osebi