Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Španija
POTOVANJA | EVROPA | ŠPANIJA

Naj se vas dotakne Španija


Potovanje po Španiji je kot zvok kastanjet, ki vsakič udarja malo drugače. Samosvoja Baskija, uporna Katalonija, kraljevska Kastilja, zelena Galicija in strastna Andaluzija so vsaka posebej zgodba zase. Španija vas bo s svojo zimzeleno filozofijo  »mañana, mañana« in rdečo barvo strasti, ki se skozi zgodovino kot rdeča nit veličastno zliva v špansko dušo, z lahkoto osvojila. Potovanje po Španiji bo razkrilo, da je še vedno lep pogled z okna, skozi katerega je Evropa v preteklosti iskala Novi svet. Španske bikoborbe, srednjeveške skrivnosti in flamenko vas bodo prepričali o trdi španski nepopustljivosti do svoje identitete. Španija, ki ljubi siesto, fiesto in nogomet, vas bo razvajala z odlično hrano v domači »bodegi«, Dali, Picasso in Miro pa vam bodo razkrivali pravo umetniško zakladnico idej. Potovanje po Španiji vas bo naučilo lagodnega in sproščenega življenja.


IZBRANI UTRINKI

Alhambra je čudovita mavrska palača v Granadi in ena največjih privlačnosti Španije. Trdnjava, ki v arabščini pomeni rdečo barvo, je ena najlepših stvaritev arabske arhitekture.
Tržnica La Boqueria je najslavnejša tržnica s svežo hrano v Barceloni. Večina branjevk je oblečena v tradicionalne predpasnike, med seboj se pogovarjajo in pregovarjajo.
Flamenko, strastni ples iz Andaluzije, ki je nastal med Romi na jugu Španije. Pravi flamenko vključuje petje, ples in igranje inštrumentov.
Madridčani nimajo morja, imajo pa nebo. In ogromno lepega. Trije slavni muzeji tvorijo umetnostni trikotnik: v muzeju Prado občudujete Goyine in Boscheve mojstrovine, v muzeju Kraljice Sofie Picassojevo Guernico in v Thyssen Bornemizsa sodobno umetnost.
 
Španska celina,

Pomladna Španija Ole


6 dni,
od 239 €
po osebi
 
Španska celina,

Costa Brava in Barcelona


5 dni,
od 339 €
po osebi