Palma.si - Turistična Agencija Palma
Praška 9 10000 Zagreb
01/23-92-589 082 80 9000 klicni.center@palma.si
Palma.si - Turistična Agencija Palma | Srbija
POTOVANJA | EVROPA | SRBIJA

Naj se vas dotakne SrbijaSrbija je dežela, ki obiskovalca ne pusti hladnega. Ponosni Srbi so sami po sebi original brez primere in čisto mogoče je, da vas bodo po nekaj dneh poznanstva in požirkih rakije že imeli za brata. Srbska prestolnica Beograd je center »jugozabave« in srce Srbije. Potep po Beogradu, po eni najbolj znanih ulic Skadarlija, bo v vas prebudil boema, vročica noči pa vas bo čakala v dobrih restavracijah na splavih, kjer bodo ob odlični srbski hrani »muzičari« v živo igrali narodno glasbo. In ko bo Beograd postal prevroč zaradi svojega temperamenta in glasnega vrveža, pobegnite na izlet na Avalo ali obiščite čudovite srednjeveške samostane, ki pričajo o bogati srbski zgodovini. Potovanje po Srbiji je čudovito tudi na sprehodu po neokrnjeni naravi planine Zlatibor. Srbija izžareva nepozabno toplino, preprostost in domačnost, ki vam bo za vedno ostala v spominu.

SRBIJA

IZBRANI UTRINKI
Skadarlija je ena najbolj znanih beograjskih četrti, ki je nekdaj slovela kot zbirališče srbskih umetnikov. Ne zamudite »muzičare«, ki bodo v restavracijah dvigovali vzdušje ob odlični hrani.
Festival trubačev v Guči se avgusta odvija v majhni vasici na jugu Srbije, ki se spremeni v prizorišče največje zabave na Balkanu. Preko 300.000 obiskovalcev z vsega sveta ustvari nepozabno koncertno vzdušje. Brez čevapčičev in rakije seveda ne gre!
Srednjeveški samostani - Srbija je dežela z izjemno burno zgodovino, ki se zrcali v mnogih samostanih. Ti so raztreseni po vsej državi in hranijo zapuščino vse od 12. st.
Cerkev Sv. Save (Beograd) - čeprav se Beograd ponaša z mnogimi impozantnimi stavbami, največ pozornosti ukrade cerkev Sv. Save. Človek se v največji pravoslavni cerkvi na Balkanu počuti res majhnega.
 
Srbija,

Sarajevo,Zlatibor in Beograd


3 dni,
od 159 €
po osebi
 
Srbija,

Beograd - vikend v mestu


2 dni,
od 95 €
po osebi