PRIJAVA NA E-NOVICE

Vonj po sreči in življenju

Tunizija je pravi magnet v srčiki arabskega sveta. Starodavna mesta na prepihu civilizacij kar kričijo po vašem obisku. Pikanten okus po puščavi je ravno pravšen za intenzivnejše mediteransko doživetje. Prisluhnite beduinom in njihovim zgodbam, potopite se v mistiko Tisoč in ene noči in tisočere zvezde na nočnem nebu vam ne bodo nikoli bližje.

 

 

Vse ponudbe počitnic v Tuniziji  >> VSE PONUDBE

TOP PONUDBA

 

 •  

  Počitnice Tunizija

   
 • Tunizija ponuja popoln wellness program. Dolge peščene plaže sproščajo hormon sreče, živahen ritem starih mest s privlačnimi medinami (tržnicami in starimi mestnimi jedri) viša utrip med barantanjem, veličasten, tihi svet puščave obudi notranjo harmonijo.

   

  Zgodovinski ostanki osvajalcev nas popeljejo v čas njihove vladavine. Tako vas bo amfiteater v El Jem-u, ki je tretji največji po velikosti, spomnil na rimsko osvajanje Tunizije.

   

  Kairouan je eno najbolj bleščečih in svetih islamskih mest.

   

  Tunizijska mesta so znana po unikatni arhitekturi. Glavno mesto Tunis je bilo od nekdaj prepoznavno po preprostih hišah s čudovitimi modro belimi okni in vrati.

   

  Berberi so bili prvotni prebivalci negostoljubnega ozemlja na robu puščave. Da bi se zaščitili pred arabskimi osvajalci so v strme hribe kopali votline, pred njimi pa gradili prave utrdbe. Ksari ali utrjene vasi so spektakularna dediščina teh nekoč samotnih puščavskih jezdecev. Mnoge vasi so se danes spremenile in zrasle v prava mestna naselja. Najti jih je mogoče v več krajih na jugu v okolici mesta Tataouine. Eno izmed starih utrjenih naselij ksar Haddada so uporabili za snemanje četrtega dela filma Vojna zvezd.

   

  Oblikovanje keramike je ena izmed tradicionalnih tunizijskih obrti. Vzemite si čas in obiščite prodajalne, kjer mojstri izdelujejo lonce, vrče, skodelice, svečnike in luči.

   

  V puščavi se prepustite nepozabnim dogodivščinam v objemu prostranih sipin; na hrbtih kamel med prijaznimi beduini, ki pripravijo najboljši kuskus s koščki jagnjetine; za posladek naj bo noč pod milim nebom.

   

  Preden zaide sonce, se odpravite med ozke, barvite ulice obzidanega starega mestnega jedra – medine – kjer mrgoli glasnih trgovcev. Spijte čaj poprove mete in se pogumno lotite barantanja. Prodajalcu predlagajte tretjino cene in poslušajte, kako ste mu zlomili srce, nato odločno zapustite trgovino in počakajte, da začne vpiti za vami, se vrnite in ponosno odnesite svojo trofejo. Ugotovili boste, da je v primerjavi z arabskim svetom nakupovanje v Evropi živi dolgčas.

   

  Pridružite se izkušenim vodnikom na puščavski ali pomorski avanturi – z jeepi na safarijih po Sahari ali z gusarsko ladjo po morju. Sledite lahko tudi vonju jasmina in obiščete vsa najlepša tunizijska mesta.

 •  

  Hammamet
  Zaliv Hammamet ponuja nekaj najlepših peščenih plaž.

  Mahdia Beach
  Ponuja možnosti za jetskiing, jadranje na deski, parasailing, potapljanje in pedaloes.

  Djerba
  Djerba je blagoslovljena z mehkimi peščenimi plažami in turkiznim morjem. Najlepše plaže so na severovzhodni obali, večina pa jih je v zasebni lasti letovišč, kamor spadata tudi hotelska predela Sidi Mehres in Midoun.

  DJERBA
  Dobrih 500 km2 velik otok, že v rimskih časih priljubljeno letovišče, je otok s posebno klimo, ki domuje le tam. Peščene obale, milo podnebje z lahnim vetrcem peščenih obal in tudi pozimi milega.

   

 • GOLF
  Igralci golfa boste navdušeni nad igriščem s 36 igralnimi polji v PORT EL KANTAOUI, za ostale športnike pa je tu pestra ponudba vodnih in drugih športov. Priljubljeno golf igrišče se nahaja tudi na DJERBI.

  • PUŠČAVSKA AVANTURA: SAFARI V SAHARO

   (dvodnevni izlet s polnim penzionom)

    

   1. DAN:
   KAIROUAN – GAFSA – TOZEUR
   Po zgodnjem zajtrku v hotelu se odpeljemo proti jugu države. Prvi postanek naredimo v Kairouanu, kjer si od zunaj ogledamo najstarejšo mošejo na afriški celini, Okba Ibn Nafaa, ki je v islamskem svetu četrta najpomembnejša. Obiščemo tudi delavnico preprog, kjer nam bodo prikazali, kako še danes ročno tkejo kvalitetne in dragocene preproge, za katere boste imeli tudi možnost barantati. Pot nadaljujemo do mesta Gafsa, kjer imamo kosilo (pijača se doplača). Sledi vožnja do Tozeurja. Po želji (fakultativno, doplačilo 45 TND) se odpravimo na pravo avanturo z džipi do gorskih oaz Chebika in Tamerza, kjer uživamo v svežini gorskih slapov in pogledujemo proti sosednji Alžiriji. Namestitev v hotelu 4*, večerja in nočitev. Po želji se lahko udeležite še kakšnega fakultativnega izleta v Tozeurju (ogled muzeja, doplačilo 20 TND; folklorna večerja v oazi dateljnovih palm, doplačilo 45 TND).

   2. DAN:
   TOZEUR – CHOTT EL JERID – DOUZ – MATMATA – EL JEM
   Po zgodnjem zajtrku pot nadaljujemo preko največjega slanega jezera Tunizije, Chott El Jerid, kjer bomo naredili krajši postanek, odkrivali skrivnost puščavske rože in občudovali prelivanje barv na obzorju. Sledi vožnja do Douza, oaze imenovane “Vrata v Saharo”, kjer se začenjajo prave peščene sipine. Nepozabno doživetje bo vsekakor sprehod po Sahari na malce drugačen način, na kameljem hrbtu (fakultativno, doplačilo 20 TND). Sledi kosilo (pijača se doplača) v podzemnem hotelu in ogled hotela Sidi Driss, zakulisja snemanja »Vojna zvezd«. Zadnji postanek v El Jemu, kjer sledi ogled tretjega največjega amfiteatra na svetu. 35.000 gledalcev je tukaj v preteklosti bodrilo gladiatorje in spremljalo boje za življenje ali smrt. Sledi povratek do hotela v vašem počitniškem kraju.

  • TUNIS – KARTAGINA – SIDI BOU SAID

   (enodnevni izlet s kosilom)

    Po zajtrku se odpeljemo proti severu države, mestu Tunis. Prvi postanek naredimo v centru moderne in živahne tunizijske prestolnice, na tuniški medini, kjer se poskusimo v barantanju. Časa imamo tudi za razgled mesta s sprehodom po najbolj znanih ulicah, po želji lahko zavijete tudi do kakšne tipične tunizijske kavarne ali šiša bara, kjer Vam bodo z veseljem postregli. Po kratkem sprehodu se odpravimo v Tophet, ki se nahaja le nekaj sto metrov od punskega pristanišča in je svetišče boga Ba’al Hammon. Sledi kosilo (pijača se doplača) in nato se odpeljemo proti Kartagini, prestolnici punskega imperija, kjer si pobliže ogledamo njene ostanke, danes del UNESCOvega zaščitenega območja. Hkrati si ogledamo še nacionalni muzej na griču Byrsa. Za konec se ustavimo še v idilični vasici umetnikov Sidi Bou Said, kjer se bomo prepustili romantiki in veličastnim panoramskim razgledom proti Kartagini in mestu Tunis. Po obisku te prekrasne vasice sledi povratek do hotela, večerja in nočitev.

  • FRIGUIA PARK IN ZULU NIGHT

   Popestrite svoje počitniške dneve z obiskom živalskega vrta, kjer boste uživali ob opazovanju številnih živali. Zvečer pa se prepustite arabskim ritmom skupine Zulu, ki vas bo naučila orientalskih gibov, za povrh pa boste poskušali še tradicionalne tunizijske jedi in pijačo. Uživajte ob predstavi folklornih plesalcev in fakirjev ter doživite Tunizijo v soju večernih luči, na folklornem večeru, ki vam bo državo približal na res poseben način.

  • IZLET PO OTOKU

   Spoznajte »otok idile in pozabe« z ogledom rimskega nasipa El Kantara, edine povezave s celino. Pot nadaljujemo do lončarske vasice Guellala, kjer boste odkrili skrivnost čudežne kamele, spoznali tradicionalno lončarjenje, se povzpeli na najvišjo točko otoka (52 m n. v.) in si ogledali domovinski muzej, ki prikazuje tradicionalno življenje v Tuniziji. Sledi vožnja do sinagoge El Ghriba, mednarodnega romarskega središča Židov. Izlet po otoku boste zaključili na bazarju in tržnicah otoškega glavnega mesta Houmt Souk, kjer boste preizkusili vaše pogajalske sposobnosti.

  • MATMATA-DOUZ

   Celodnevni izlet boste pričeli s prečkanjem morske ožine med otokom in celino s trajektom. Pot nas bo vodila mimo prostranih oljčnih nasadov vse do gorovja Matmata, imenovanega tudi »Mesečeva pokrajina«, kjer boste obiskali trogloditsko hišo, tradicionalno berbersko podzemno bivališče. Sledi vožnja do mesta Douz, imenovanega »Vrata v Saharo«, kjer boste lahko na kameljem hrbtu odkrivali skrivnost brezmejne puščave (fakultativno, za plačilo). Kosilo. Na povratku proti otoku Djerba se boste najprej ustavili v vasici Tamazret, kjer boste popili metin čaj z mandlji, nato pa še v gorovju Matmata, kjer boste obiskali podzemni hotel Sidi Driss, prizorišče snemanja filma »Vojna zvezd«. Prihod na Djerbo v večernih urah.

  • OBISK KROKODILJE FARME

   Na otoku Djerba se nahaja največja krokodilja farma v Sredozemlju, kjer prebiva več kot 400 krokodilov iz Madagaskarja. Ogled kompleksa Djerba Explore vključuje ogled muzeja Lila Hadria, tradicionalne domačije in krokodilje farme.

  • Z LADJO NA OTOK FLAMINGOV

   Iz pristanišča v Houmt Souku boste z gusarsko ladjo odpluli na otok flamingov. Pot nam bodo krajšali gusarji, lovili boste ribe in se predajali morskim užitkom. Na otoku boste čas izkoristili za kopanje in poležavanje na vročem pesku. Kosilo nam bodo organizirali pod velikim slamnatim šotorom, gusarji pa nas bodo zabavali s svojim izvirnim animacijskim programom. Ob povratku boste preverili naš ulov in zaplesali v ritmih otoške glasbe.

  • TATOUINE-CHENINI

   Izlet na celinski del Tunizije pričnemo z vožnjo preko rimskega nasipa El Kantara. Pot nas vodi mimo sipin rdečkastega peska vse do slanega jezera Chott El Jerid. Mesto Tatouine je znano predvsem po veliki francoski vojni bazi, locirani na meji z Libijo. Sprehodili se boste med pisanimi tržnicami začimb in dišav. Sledi ogled berberske vasice Chenini, ki je pod zaščito UNESCA. Obiskali boste berbersko skalnato bivališče-poltrogloditsko hišo. Po kosilu se odpravimo proti vasici Ksar Hadada, prizorišču snemanja »Vojne zvezd«. Na poti proti Djerbi se ustavimo še v mestecu Medenine, kjer si ogledamo Ghorfas- tržnico v berberskih žitnicah.

  • PUŠČAVSKA AVANTURA: SAFARI V SAHARO

   (dvodnevni izlet s polnim penzionom)

    

   1. DAN: DJERBA-GABES-KEBILI-TOZEUR
   Po zajtrku se podamo na pot s trajektom proti celini s prečkanjem morske ožine med celino in otokom. Naš prvi postanek bo v oazi Gabes, kjer se boste sprehodili po tržnici kane in začimb. Sledi vožnja do mesta Kebili, kjer se boste okrepčali s kosilom (pijača za plačilo). Pot nadaljujemo do največjega slanega jezera v Tuniziji, to je Chott El Jerid. Prihod v mesto Tozeur, Možnost vožnje z jeepi do idiličnih gorskih vasicih Tamerza in Chebika (fakutativno, za plačilo). Sledi povratek Tozeur, namestitev v hotelu 4*, večerja in nočitev.

   2. DAN: TOZEUR-DOUZ-MATMATA-MEDENINE-DJERBA
   Po zajtrku vožnja do mesta Douz, imenovanega tudi »Vrata v Saharo«, kjer boste na kameljem hrbtu imeli priložnost odkriti skrivnost brezmejne puščave (fakultativno, proti doplačilu). Pot boste nadaljevali do gorovja Matmata, imenovanega »Mesečeva pokrajina«, kjer boste obiskali trogloditsko hišo, tradicionalno podzemno bivališče Berberov ter podzemni hotel Sidi Driss, kjer so snemali »Vojno zvezd«. Po kosilu (pijača za plačilo)sledi postanek v mestu Medenine in ogled Ghorfas, tržnice v berberskih žitnicah. Povratek proti otoku Djerba preko rimskega nasipa El Kantara v večernih urah.

 • Podnebne spremenljivkeJanFebMarAprMajJunJulAugSepOctNovDecLetno
  Povprečna max. temperatura °C16171821252933333025211724
  Povprečna temperatura °C12121316192326272420161318
  Povprečna min. temperatura °C7781014172021191611813
  Povprečne padavine v mm5957473823103733665667466
  Število deževnih dni (vrjetnost dežja/dan)12 (39%)10 (35%)9 (29%)7 (23%)5 (16%)2 (7%)1 (3%)2 (6%)5 (17%)8 (26%)10 (33%)13 (42%)84 (23%)
  Povprečno št. ur in minut dnevne svetlobe/dan9h 56′10h 46′11h 54′13h 06′14h 07′14h 38′14h 24′13h 32′12h 22′11h 10′10h 10′9h 40′12h 00′
  Vpadni kot sončnih žarkov ob sončnem poldnevu na 21. dan v mescu (°)33.342.653.465.173.476.673.565.253.842.333.129.853.5
 • Najboljši meseci za obiskmaj – oktober
  Valutatunizijski dinar
  Jezikarabščina
  Trajanje leta2.30 ur
  Časovna razlikani
  Vizum za državljane Slovenijene
  Obvezna cepljenjane