PRIJAVA NA E-NOVICE

Gost je kralj, od boga poslan

Turški počitniški paradiž še tako zahtevnemu gostu in popotniku ponudi več, kot je sploh pričakoval. V Turčiji je gost vedno kralj. Od boga poslan, kot pravijo domačini. Pa naj bo za mizo, ki se šibi od dobrot »francoske« kuhinje Orienta ali na ulici, v čebelnjaku glasov, ki vabijo k sveti turški tradiciji – trgovanju. Čeprav v Turčiji najdete več kot 300 vrst priljubljenega kebaba, Turki nadvse uživajo v zelenjavi, sirih in jogurtih, ki jih najraje vzamejo pri nomadih v pogorju Taurus, kjer se v »čardakih« (šotorih) živi skoraj tako kot pred 3000 leti.

 

 

Preverite pestro ponudbo počitnic v Turčiji  >> VSE PONUDBE

TOP PONUDBA

 

 •  


  Počitnice Turčija

   
 • V Turčiji boste prav uživali v »vse vključeno« klubih visokih kategorij, ki so velikokrat zaokroženi v tematske celote in skupaj z animacijo, številnimi dogodki, igrali, bazeni in vzdušjem ustvarjajo oddih kot v pravljici.

  Privoščite si znameniti turški »hammam«, uživajte ob sprostitvi v parni savni in kopeli, brez katere Turki ne bi mogli živeti. Običajno so prostori za ženske in moške ločeni. V hammamu je lahko tudi manjši bazen s toplo vodo in obvezno dvignjena ploščad z dotoki vroče in mrzle vode. Po parni savni sledijo prha, masaža in drgnjenje s tkanino.

  Med nepogrešljive turške počitniške vtise vsekakor sodi obisk prodajalne s preprogami, kjer vam bodo gostoljubno postregli s pravim čajem in zamaknjeno pripovedovali zgodbe o tradiciji tkanja, medtem ko bodo preproge razgrinjali tako mojstrsko, kot da so pobegnili iz Aladinovega kraljestva.

  Obiščite tržnico z začimbami in oreški! Večina lešnikov na svetu je pridelanih ravno v Turčiji.

  Nikar ne odidite domov brez baklav Gulluoglu. Za njihovo proizvodnjo, ki se je začela leta 1871, skrbi že peta generacija.

  V slikoviti likijski pokrajini si oglejte mesto Myra, kjer so doma prvi od dobrodušnih decembrskih mož; znameniti, v skalo vklesani grobovi z Miklavževo cerkvijo in potopljeno mesto Kekova.

  Uživajte v barantanju! Prva cena, ki jo ponudi trgovec, je vedno previsoka in postavljena nalašč zato, da se ji zoperstavite. Preverite cene pri različnih trgovcih in presenetite prodajalca z nizko ponudbo. Barantanje bo toliko bolj uspešno, če se boste naučili besedico ali dve v turščini.

  Pridružite se Palminim vodnikom na dodatnih izletih po mesečevi pokrajini Kapadokiji, na bombažni grad Pamukkale z izviri termalne vode in snežno belimi pobočji, na Jeep safariju po skritih kotičkih notranjosti ali na raziskovanju impresivnih antičnih sledi.


 • Turčija
  se ponaša z neskončno dolgimi peščenimi plažami, kjer vsakdo najde kotiček, ki mu bo prirasel k srcu. Najbolj znana plaža je Kleopatrina plaža v Alanyji, kjer naj bi bila na medenih tednih zadnja faraonka in Mark Antonij.

  Prav nič pa po lepoti in čistem morju ne zaostajajo plaže v Kemru, Beleku, Antalyji in Sidu.

  • Side

   Side imajo dve glavni plaži, vzhodno in zahodno plažo. Plaža na vzhodu je varna in plitva, zato je priljubljena in primerna za družine z malimi otročki. Na robu mesta boste opazili dobro ohranjen rimski akvadukt, ki je nekoč dovajal vodo iz oddaljenih hribov (32 km). V okolici Sid teče reka Manavgat z osvežujočimi slapovi, ki so tudi najbolj znani v Turčiji.

  • Alanya

   134 km vzhodno od Antalye najdemo slikovito letovišče Alanya, obdano z dolgimi peščenimi plažami in prijetno klimo. Vsekakor ne spreglejte čudovite Kleopatrine plaže. Zahvaljujoč čistim plažam, mirni klimi in prelepi naravi je Alanya postalo eno izmed najbolj obiskanih središč v Turčiji.

  • Antalya

   Je moderno glavno mesto turške riviere in eno izmed najbolj priljubljenih letovišč v Turčiji. Čudovite obale, naravne lepote in številni arhitekturni spomeniki iz leta v leto privabljajo nove obiskovalce tega mesta. Ne zamudite obiska čudovite plaže v Lari in Kundu , ki ju primerjajo celo z znamenito Copacabano.

  • Belek

   Obmorsko letovišče Belek je 35 km oddaljeno od Antalye. Belek je znan po dolgih peščenih plažah in še zlasti po velikih golf igriščih, ki jih radi obiskujejo ljubitelji športa. Plaže, na katerih rastejo evkaliptusova drevesa, so skoraj kot nalašč za romantične večerne sprehode.

  • Kemer

   Od Antalye je oddaljeno 43 km, ima moderno marino ter 52 km dolgo peščeno/prodnato obalo in plažo z zvenečim imenom Moonlight Beach.

   

 • GOLF

  Turčija se zadnja leta med golfisti vedno bolj dokazuje kot zanimiva dežela, sploh njen južni obalni del z odlično klimo, bogato zgodovino in toplimi ljudmi. Igrišče National je od svoje otvoritve gostilo že nekaj znanih tekmovanj in je prvo igrišče v Turčiji, ki je bilo zgrajeno na podlagi evropskih standardov PGA. Ujeto v gozd evkaliptusov in borovcev ter s pogledom na s snegom pokrito goro Taurus je golf igrišče National pravo mesto za ljubitelje igre v čudovitem okolju. Za vas bomo rezervirali green fee-je, poskrbeli za najem ali prevoz lastne golf opreme (na povpraševanje). Vkolikor bi želeli igrati na katerem od drugih igrišč v Turčiji, bomo z veseljem poskrbeli za vsako vašo željo.

   

  KOLESARJENJE

  Kolesarske počitnice z vključenimi 3 vodenimi turami čez drn in strn po turški obali in hribih so odlična izbira. Kombinacija kolesarskih tur in oddiha v priljubljenem Kemru, ki je bil nekoč ribiška vas, zadovolji vse, ki si želite na počitnicah športati, in vse, ki obožujete ležerno preživljanje dopusta, raziskovanje in uživanje v lepotah narave. Izkušena ekipa vodnikov vas popelje po skritih in priljubljenih poteh, ki odkrivajo čudovite razglede.

  Naj vam prišepnemo, da je Kemer, ki se spogleduje s Turkizno obalo in z zelenim hribovjem v notranjosti, med najlepšimi regijami turške riviere.

  • PAMUKKALE- BOMBAŽNI GRAD

   (odhod predvidoma iz Kemra, Antalye, Beleka, Sid in Alanye)

   Odhod iz hotela bo v zelo zgodnjih jutranjih urah. Prek pogorja Taurus se boste odpeljali proti notranjosti. V Pamukkalah boste imeli kosilo in čas za kopanje v termalnem bazenu. Ogledali si boste znamenite terase v dolžini 2.700 m in širini 300 m. Ob geološki prelomnici izvirajo številni topli vrelci, med premikanjem skozi kamninske plasti se je voda obogatila z rudninskimi snovmi, ob ohlajanju na zemeljskem površju pa se apnenec izloča kot kalcitna siga. Ogledali si boste antično mesto Hierapolis (Apolonovo svetišče, martirij apostola Filipa, rimsko gledališče, največje antično grobišče v Mali Aziji …). Ob vrnitvi proti Sredozemlju boste obiskali še center s preprogami in si ogledali ročno izdelavo. Na poti domov boste povečerjali, v hotele se boste vrnili v poznih večernih urah. Priporočamo močno in udobno obutev ter kopalke.

  • ANTIČNE SIDE IN Z LADJICO PO MANAVGATU

   (odhod predvidoma iz Beleka, Sid, Alanye)

   V Sidah si boste ogledali ostanke antičnega mesta, nato se boste na poti proti Manavgatu ustavili v trgovini s tekstilom. Kosilo vas bo čakalo ob reki Manavgat, kjer si boste ogledali tudi slapove. Po kosilu boste obiskali prodajalno nakita ter se vkrcali na ladjico, s katero boste zapluli do izliva reke v morje. Uživali boste v počasni plovbi po reki Manavgat, občudovali naravo, ribogojnice, morda celo želve in pelikane. Istočasno se boste lahko kopali v reki ali morju, si privoščili kosilo.

  • MYRA IN POTOPLJENO MESTO KEKOVA

   (odhod predvidoma iz Beleka, Antalye, Kemra)

   Po zajtrku se boste odpravili iz hotela in sledila bo vožnja po slikoviti likijski pokrajini do mesta Myra, kjer so znameniti v skalo vklesani grobovi in cerkev sv. Nikolaja, ki je v Myri tudi škofoval. Po kosilu boste z ladjico zapluli do potopljenega mesta Kekova, kjer boste imeli nekaj prostega časa za kopanje. V hotele se boste vrnili pozno popoldne.

  • ALANYA DIM

   (odhod predvidoma iz Sid in Alanye)

   Odhod iz hotela do kraške jame, kjer si boste ogledali lepote podzemnega sveta, vožnja do mesta in ogled prosto za samostojno pohajkovanje po mestu in ob zaključku vožnja z ladjico.

  • JEEP SAFARI

   (odhod predvidoma iz Kemra, Antalye, Beleka, Sid in Alanye)

   Celodnevna vožnja z jeepi. Izlet bo trajal približno osem ur. Iz hotelov se boste odpravili do startne točke ter se v konvoju odpeljali proti pogorju Taurus. Vozili se boste mimo tipičnih vasic ter si v eni izmed njih tudi ogledali tipično turško hišo in mošejo. Postanek za kopanje in kosilo. Prevozili boste približno 105 km, od tega približno 65 km po stranskih poteh.

   Za obisk mošeje boste potrebovali primerna oblačila:

   dolge hlače ali krilo, ruta za na glavo (samo za ženske) ter dolge rokave.

  • TURŠKI HAMAM

   (odhod predvidoma iz Antalye, Sid, Alanye, Kemra)

   Razvajanje v turškem hamamu: obisk turške in finske kopeli, penjenje, peeling telesa ter polurna masaža z aromatičnimi olji.

  • ZNAMENITA PREDSTAVA »FIRE OF ANATOLIA«

   (odhod predvidoma iz Sid, Beleka)

   Iz hotela se boste odpeljali do arene, kjer si boste ogledali spektakularno plesno predstavo. Ljubitelji dinamičnih plesnih ritmov boste navdušeni.

  Cene in opisi izletov so informativni in se lahko na kraju samem spremenijo. Na licu mesta bo ponujenih tudi več izletov iz vsakega posameznega kraja, v katalogu so opisani le primeri najbolj priljubljenih izletov. Za otroke do 12. leta so cene izbirnih izletov približno za polovico nižje kot za odrasle. Na vse izlete se lahko prijavite pri predstavniku v času informativnih ur v hotelih. Izleti so vodeni v nemškem ali angleškem jeziku, če je prijavljenih vsaj 18 gostov, v slovenskem jeziku. Plačate jih lahko z evri. Za izvedbo vsakega izleta mora biti zagotovljeno minimalno število potnikov.

 • Podnebne spremenljivkeMarAprMajJunJulAugSepOctNovDecLetno
  Povprečna max. temperatura °C121721263030262013618
  Povprečna temperatura °C6111620232318137312
  Povprečna min. temperatura °C1591315151173-16
  Povprečne padavine v mm36485537141219273349415
  Število deževnih dni (verjetnost dežja/dan)10 (32%)10 (33%)12 (39%)8 (27%)3 (10%)2 (6%)4 (13%)6 (19%)8 (27%)13 (42%)101 (28%)
  Povprečno št. ur in minut dnevne svetlobe/dan11h 52′13h 13′14h 21′14h 56′14h 40′13h 42′12h 24′11h 03′9h 55′9h 22′12h 00′
  Vpadni kot sončnih žarkov ob sončnem poldnevu na 21. dan v mescu (°)50.36270.273.570.562.150.739.230.126.650.4
 • Najboljši meseci za obiskmaj – november
  Valutaturška lira
  Jezikturščina
  Trajanje leta2.30 ur
  Časovna razlika+ 1 ura
  Vizum za državljane Slovenijene
  Obvezna cepljenjane