PRIJAVA NA E-NOVICE
Turistična agencija Palma
Meni
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

Turčija

Zahvaljujoč pokrajini in klimi Turčija ponuja odlične pogoje za kolesarjenje. Vzponi na višine preko 1.000 m, veličastni gozdovi, poti skozi soteske – poti, ki bodo navdušile tako kolesarske navdušence, kot tudi popolne rekreativce.

 

V kolikor bi radi doživeli drugačno Turčijo, predlagamo da jo doživite preko vodenih kolesarskih tur, ki so organizirane skoraj vsak dan v tednu. Gre za bolj rekreativne ture, ki so primerne za vse kolesarje. Vse, kar potrebujete s seboj je veselje do kolesarjenja, mi pa bomo poskrbeli za vse ostalo (transferje, kolesa, zaščitno čelado, vodo, izkušene vodiče in na nekaterih turah tudi za spremljevalno vozilo …). Če ste po duši individualisti, lahko za vas organiziramo zgolj najem koles in Turčijo raziskujete sami. 

 

Za vas smo pripravili kombinacijo treh kolesarskih tur v enem paketu:

 • Dan se bo začel s kratkim transferjem na vrh 1.150 m visoke planote Ovacik. Vožnja se začne po enostavni makadamski poti. Najprej se usmerite proti gori Olympus in proti vasici Gedelme. Tam je pod ogromnim palmovim drevesom, ki sodi med naravne spomenike, postanek s hladno pijačo. Nekaj časa za ogled ruševin gradu Kadrema. Po pavzi nadaljujete pot po simpatični gozdni poti do reke Dutagaci. Sledi kratek vzpon (2 km) od struge reke proti Sumakseniriju, kjer si privoščite drugi počitek. Zadnji spust proti slikoviti dolini Kesme pripelje do zaključne točke pri Muhtar’s River Cafeju, kjer se lahko osvežite v čudoviti kristalni reki. Po postanku v dolini Kesme se odpravite proti morju, do Black Rocks. Od tu dalje po 5 km vzpona (220 m višinske razlike) prispete na čudovito razgledno točko na obalo mesteca Phaselis. Zaključek ture je malce zahtevnejši spust do zaliva Alacasu, nagrajen s sprostitvenim plavanjem.
 • Kolesarski dan se začne visoko v gorovju Beydag, s čudovitim razgledom na goro Kizlarsivrisi (3.070 m). Spust po dolini Alakir vas popelje večinoma po prašnih poteh skozi neokrnjene vasi in naravo. Po prečkanju rek vas čaka nekaj vzponov. V času kosila prispete do fotogeničnega slapa Karaagac. Po pavzi odkolesarite navzgor in navzdol skozi čarobne borove gozdove do jezera Alakir. Tu se tura konča, a ima možnost podaljška z izletom do lokalne tržnice mesteca Kumluca.
 • Popolna kolesarska tura s čudovitimi razgledi, sanjskimi zalivi za plavanje, zahtevnimi spusti in strmimi vzponi. Začetna točka kolesarjenja je v bližini vasice Ulupinar, od koder se spustite do zapuščenega rudnika kroma. Ta skrivni zaliv ima sanjsko plažo, kot nalašč za kratek postanek in osvežitev. Tura se nadaljuje po gričevnati pokrajini ob obali, od zaliva do zaliva in s čudovitim razgledom na tri otoke. Kolesarjenje skozi vasico Tekirova do plaže Sundance, kjer dan zaključite s pijačo in osvežitvijo v morju.

 

 • kolesarjenje po Kemru – 3 dni

  kolesarjenje po Kemru – 3 dni
  (3-dnevne ture, angleško govoreči vodnik, lokalni transferji, spremljevalno vozilo, izposoja kolesa in čelade, plastenka vode, piknik obrok, sadje)

  270 €

   

  Koristne informacije/kaj še potrebujete?

  • – lahka športna oblačila, v jeseni tudi windstopper ali tanjšo jakno,
  • – športno obutev in manjši nahrbtnik.

   

  Podatki za rezervacijo:

  • – vaša telesna višina,
  • – kontaktno številko na lokaciji.

   

  Pogoji za udeležbo:

  • – min. višina 150 cm,
  • – min. starost 14 let (v spremstvu staršev oz. 16 let (s pisnim dovoljenjem staršev), 
  • – zmerna do dobra fizična pripravljenost in osnovno znanje kolesarjenja.

 

Poleg nepozabnega kolesarskega doživetja smo pri Palmi poskrbeli tudi za vaše prijetno bivanje v Kemru! Na voljo vam je naša ponudba hotelov, po želji pa poiščemo tudi kaj posebej za vas – za izpolnitev vseh vaših želja!