PRIJAVA NA E-NOVICE
Turistična agencija Palma
Meni
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

 

Tenerife

Tenerife je poznan kot otok z veliko sončnimi dnevi skozi vse leto, kar v kombinaciji z zmernimi temperaturami ustvarja odlične pogoje za navdušence nad pohodništvom oz. trekingom . V družbi angleško govorečih vodnikov se boste lahko odpravili na lahkotne sprehode skozi borove gozdove, ki rastejo iz črne vulkanske prsti, se podali v gosto džunglo lovorjevih dreves v naravnem parku, občudovali pestro naravno okolje bambusov, eksotičnih kaktusov in pisanih cvetlic ali se pogumno podali na najvišjo goro Španije. Vse, kar potrebujete s seboj, je navdušenje nad naravnimi lepotami ter primerna zaprta obutev, za vse ostalo bomo poskrbeli mi. Paketi so sestavljeni iz enega do štirih pohodov po vaši izbiri, različnih težavnostnih stopenj.

Preverite pestro ponudbo počitnic na Tenerifu  >> VSE PONUDBE

Na voljo so sledeči trekingi:

 

 • Pot se začne s trajektom ”Naviera Armas” iz Tenerifa na La Gomero. Iz San Sebastiana, glavnega mesta otoka La Gomera, se bomo z avtobusom odpeljali v narodni park Garajonay (znana Laguna Grande se nahaja v središču parka). Od tu se začne naša pot skozi gosto poraščen gozd El Cedro – eden največjih lovorjevih gozdov na svetu in del UNESCOve naravne dediščine. Tu bomo imeli možnost izvedeti več o otoku in njegovih prebivalcih. Dan bomo zaključili s sprehodom skozi star vodni tunel s svečkami v rokah.

   

  Predvideni dan odhoda: ponedeljek
  Čas prevoza do izhodiščne točke: okoli 90 minut iz Playa de las Americas (avtobus in trajekt)
  Težavnost: 3/6
  Čisti čas trekinga: približno 4 ure
  Višinska razlika: +150/-350m
  Prevoz, vodnik in trajekt vključeni v ceno.

 • Pohod se začne v čudoviti vasici Masca, polni mogočnih palmovih dreves in nas vodi navzdol skozi impresivno dolino, vse dokler se ne spustimo do morja. Tam se povzpnemo po adrenalinski potki do veličastnih klifov Acantilados de Los Gigantes, ki veljajo za eno najbolj atraktivnih znamenitosti otoka. Ob poti lahko občudujemo bambuse, eksotične kaktuse in pisane cvetlice. Ko prispemo do morja, si lahko privoščimo osvežujočo kopel v kristalno čisti vodi (odvisno od vremena). Sledi vožnja s čolnom, ki nas pripelje nazaj v pristanišče Los Gigantes. Po želji se lahko pohod naredi tudi v nasprotni smeri, torej s hojo navkreber.

   

  Predvideni dnevi odhoda: ponedeljek, sreda, petek
  Čas prevoza: okoli 60 minut iz Playe de  las Americas
  Težavnost: 4/6
  Čisti čas trekinga: približno 3,5-4 ure
  Višinska razlika: +50/-600 m
  Prevoz, vodnik in vožnja  s čolnom vključeni v ceno.

 • Kombinacija panoramske ture in enostavnega pohoda – odlična izbira za vso družino. Naša pot nas najprej pripelje na Chinyero – najmlajši vulkan Tenerifa. Tu lahko uživamo v preprostem 1,5 do 2 – urnem sprehodu preko polj črne lave, kjer iz razpok rastejo zeleni borovci. Nadaljujemo pot, dokler ne prispemo do najstarejšega vulkana – Pico Viejo. Kmalu za tem nas pot pripelje do zanimive formacije iz skalovja, imenovane »Roques de Garica« kjer doživimo dih jemajoč pogled na najvišjo goro v Španiji – Pico del Teide. Pot nadaljujemo do vinske kleti Reveron, kjer bomo uživali v tipičnem BBQ, preizkusili fantastična vina in posadili svoje drevo, ki bo za vedno ostalo v spomin na obisk otoka in udeležbo na trekingu. Nepozabni trenutki, neskončno blizu čudoviti naravi Tenerifa.

   

  Predvideni dan odhoda: torek
  Čas prevoza: okoli 60 minut iz Playe del las Americas
  Težavnost: 1/6
  Čisti čas trekinga: cel dan
  Višinska razlika: +50/-50m
  Prevoz, vodnik, in kosilo ( BBQ in pokušnja vin) vključeni v ceno.

 • Naš pohod se začne na ne prestrmi poti Montana Blanca v narodnem parku Las Canadas del Teide, na višini 2.200 m. Po približno 1,5 uri hoje postane pohod malce bolj zahteven. Ostre serpentine vodijo pot do gorskega zavetja Refugio de Altavista. Pot nadaljujemo skozi nenavadna polja lave, vse do kabelske žičnice na višini okoli 3.500 m. Od tu je le še 200 m nadmorske višine in že smo na najvišjem vrhu Španije, od koder se nam odpre čudovit pogled na Tenerife in ostale Kanarske otoke.

   

  Predvideni dan odhoda: četrtek
  Čas prevoza: okoli 60 minut iz Playe de las Americas
  Težavnost: 6/6
  Čisti čas trekinga: približno 5 ur pri spustu s kabinsko žičnico ter 8 – 9 ur, če je potreben spust peš (odvisno od vremenskih razmer)
  Višinska razlika: +1.500 m
  Prevoz in vodnik vključena v ceno. Doplačilo: 12,50 €/oseba za kabinsko žičnico.

 • Pohod začnemo iz vasice Cruz del Carmen in se sprehodimo skozi znani lovorjev gozd Laurisilva vse do odmaknjenih dolin gorovja  Anaga. Tu se zazdi, kot da se je čas ustavil. Po ozki potki, daleč stran od civilizacije in turizma, se bomo sprehodili skozi globoke doline in mimo dih jemajočih razglednih točk. Obiskali bomo tudi staro jamsko vasico Chinamada, ki vam bo pričarala občutke o tem, kako so živeli domorodci Tenerifa – Gunači. Predviden je tudi krajši postanek v lokalni restavraciji (obrok za plačilo).

   

  Predvideni dan odhoda: sobota
  Čas prevoza: okoli 70 minut iz Playe de las Americas
  Težavnost: 3/6
  Čisti čas trekinga: približno 4 ure
  Višinska razlika: +400/-400 m
  Prevoz in vodnik vključena v ceno.

 • tridnevni pohodniški paket

  tridnevni pohodniški paket 155 €
  Cena vključuje: 3 dnevne ture po vaši izbiri, angleško govoreči vodnik, lokalni transferji, izposoja čevljev in palic

   

  Koristne informacije/kaj še potrebujete?

  • – lahka športna oblačila in sončna očala ter v jeseni tudi windstopper ali tanjšo jakno,
  • – športno obutev in pohodne palice (oz. si jih lahko brezplačno tudi izposodite),
  • – predvideni dnevi odhoda vseh pohodov so informativni in se lahko na kraju samem tudi spremenijo,
  • – slovenski vodnik bo prisoten ob udeležbi 20 gostov na pohodu
  • – v primeru rezervacije pohoda El Teide, je v primeru spusta s kabelsko žičnico potrebno doplačilo 12,50 €.

   

  Podatki za rezervacijo:

  • – izbira pohodniškega paketa (en, dva, tri ali štirje pohodi),
  • – kontaktno številko,
  • – pri pohodu na El Teide potrebujemo še številko vašega osebnega dokumenta, ki ga morate imeti s sabo na pohodu.

   

  Poleg nepozabnega pohodniškega doživetja smo pri Palmi poskrbeli tudi za vaše prijetno bivanje na Tenerifi! Na voljo vam je naša ponudba hotelov, po želji pa poiščemo tudi kaj posebej za vas – za izpolnitev vseh vaših želja!