Santorini – raj za romantične in navdihujoče počitnice

Zapis naše predstavnice Ane

Prisrčno pozdravljeni iz čudovitega otoka Santorini, kjer piha veter po imenu Meltemi, da nam lajša tople poletne dni. Otok je COVID preživel brez ene same okužbe in vas prav zaradi tega pričakuje z odprtimi rokami in srci, da se naužijete njegovih lepot.

Letošnji obiskovalci otoka imajo zelo velik privilegij, saj uživajo na eni od najlepših, najbolj obiskanih in zaželenih destinacij na svetu. Letos ni gneče na plažah, v tavernah, predvsem pa uživamo v neskončnem fotografiranju sončnega zahoda z roba vulkanskega kraterja. Lahko bi temu rekli tudi sreča v nesreči. Vsekakor pa je neprecenljivo.

Otočani so se v popolnosti pripravili na sprejem gostov, v teh novih in posebnih razmerah. Na letališču, v hotelih, v tavernah, muzejih in še kje, vas bodo pričakali v zaščitni opremi, razkužila so na voljo praktično kamor se obrnete, varnostne razdalje pa je v tem posebnem poletju na otoku več kot dovolj. Razloga za strah ni, jaz se počutim varno in tako se počutijo tudi obiskovalci otoka.

Letošnje poletje na otoku čudovito in takšno kot ga ni bilo zadnjih 50 let. Po množičnem turizmu, ki ga je bil Santorini deležen v predhodnih sezonah, se tokrat ob odkrivanju vasic in izgubljanju v labirintu prepletenih uličic, vpijanju lepote mest, ki ležijo s pogledom na kaldero, okušanjem lokalnih vin in drugih »otoških delicij«, ter uživanju na mavrično pisanih vulkanskih plažah, počutite kot veliki raziskovalci še neodkritega raja.

Lahko bi rekli, da je lepota tukaj doma in to takšna, da vam zastane dih, ko se pred vami odpre pogled na vulkanski krater Santorina in sosednjih otočkov. Zato ne preseneča, da so otok v nekih drugih davnih časih poznali pod imenom Kaliste, kar v prevodu pomeni lep, očarljiv. In res vas očara in začara, vsaj mene je, pa veljam za bolj “ta izbirčno”.

Se vidimo pod Palmo, čakam vas na otoku SANTORINI,

Palmina predstavnica Ana

Ne pozabite izpraznit telefona, sicer vam bo od fotografiranja zagotovo zmanjkalo prostora.