Ukrajina

Dežela zlatih kupol, velikih src in poezije

Ukrajina je dežela zlatih kupol, velikih src, poezije, slikovite folklore in oblek z rožami, nekajkrat spisane zgodovine, polnjenih testenin in ocvrtih hot dogov.

Destinacije V Ukrajini

Palma priporoča

Namigi za doživetja – Ukrajina

  • Samostan Pecherska Laura je najprivlačnejša znamenitost v Kijevu in osrednja romarska točka v državi. Njegove zlate kupole resno tekmujejo s tistimi v Hermitagu (St. Petersburg), v skrivnostnih labirintih pod zemljo pa se skrivajo mumificirani menihi.

  • Osrednji trg Majdan je videl vse ukrajinske revolucije – tisto v 90. letih, Oranžno pred več kot desetletjem in nazadnje Euromajdansko. Karkoli se zgodi, Ukrajince vedno odnese na Majdan, v srce Kijeva, znano tudi po veselih dogodkih in koncertih.

  • Katedrala Sv. Sofije je najstarejša cerkev v Kijevu z ohranjenimi originalnimi freskami iz 11. st., ko so zgradili katedralo na čast princu Jaroslavu. Z vrha 74 m visokega zvonika se odpira prelep razgled nad prestolnico Ukrajine.

  • Otok Trukhanik sredi reke Dnjeper so zelena pljuča mesta, kjer domačini radi kolesarijo, se sprehajajo in uživajo. Ena največjih posebnosti je hipijevski raj Skvorechnik z lesenimi hiškami za počitek.

  • Andriyivski Uzviz je kijevski MontMartre z umetniškim pridihom. Vzpon po najstrmejši mestni ulici spremljajo slikovite hiše v artnoaveau stilu in legenda o sv. Andreju, ki naj bi prav tu ustanovil Kijev.