PRIJAVA NA E-NOVICE
Turistična agencija Palma
Meni
Slide background
Sveta gora Aboriginov Ayers Rock ali Uluru,
ki se nahaja v središču Avstralije.
Slide background
Pravljična jezera Nove Zelandije.
Slide background
Magični kamniti monoliti 12 apostolov,
ki se skrivnostno dvigajo iz morja.
Slide background
Prostrane puščave avstralskega "outbacka".
Slide background
Razpeta jadra Sidneyske operne hiše.
Slide background
Mesto neskončnih plaž in surferski raj Gold Coast.
Slide background
Avstralija je dežela Aboriginov,
kengurujev in ljubkih koal.

Potovanja po Avstraliji in Novi Zelandiji  >> VSE PONUDBE

PALMA PRIPOROČA

 

O Avstraliji in Novi Zelandiji

Avstralija je otok, država in celina v enem. Dežela Aboriginov, kengurujev in koal je privlačna predvsem zaradi njene raznolikosti. Razkriva prostrane puščave, ki po nevihti zažarijo v raznolikih barvah in skrivnostne deževne gozdove. Občutimo utrip kozmopolitanskih mest in premagujmo velike medkrajevne razdalje. Zadihajmo v deželi svobode in naj se čas ustavi na dolgih peščenih plažah ter ob odkrivanju podvodnega sveta na čudovitem Velikem koralnem grebenu. Dobrodošli v deželi »Aussiejev«! 

 

Nova Zelandija, otoška avstralska soseda, je dežela prvobitnih naseljencev Maorov, ki tujcem radi pokažejo svoj jezik, dežela ragbija in spektakularne narave. Po maorsko jo imenujemo Dežela dolgega belega oblaka, na njenih dveh otokih pa se bohotijo peščene plaže, osupljive gore, fjordi, slikoviti ledeniki, vulkani, bruhajoči gejzirji, pravljična jezera in nedotaknjeni gozdovi. Pozorno opazujmo ptico kivi, ki živi le na Novi Zelandiji, in se približajmo čredam ovac, ki uživajo med pašo na prostranih novozelandskih pašnikih.

 

Kdaj odpotovati?

Južni del Avstralije je idealno obiskati med septembrom in oktobrom, v času njihove pomladi in med marcem ter majem, ko »tam spodaj« nastopi jesen. Severni del Avstralije je priporočljivo obiskati med aprilom in septembrom. Nova Zelandija je najbolj prijetna med novembrom in majem.

 

 • AVSTRALIJA

  • • Ogled svetovno znanega avstralskega simbola v Sydneyu, operne hiše. Projektiral jo je danski arhitekt, njeno 67 metrov visoko streho, ki spominja na razpeta jadra, pa pokriva več kot milijon švedskih ploščic.
  • • Potep po kozmopolitanskem Melbournu, nekdanji prestolnici Avstralije in znanem prizorišču teniškega turnirja Gran Slam, kjer se srečajo najboljši teniški igralci.
  • • Vožnja po eni najlepših obalnih cest na svetu, Veliki oceanski cesti (Great ocean road), do magičnih 12 apostolov, kamnitih monolitov, ki se skrivnostno dvigajo iz morja.
  • • Sprehod okrog 318 metrov visoke in slabe 4 kilometrov dolge svete gore Aboriginov Ayers Rock ali Uluru, ki se nahaja v središču Avstralije. Gre za največji skalni monolit na svetu, ki ob sončnem zahodu spreminja barve.

   

  NOVA ZELANDIJA

  • • Čudovit razgled na Pacifitk s 328metrov visokega Nebesnega stolpa v Aucklandu, največjem mestu na Novi Zelandiji, ki mu pravijo tudi mesto jader, saj ima vsak osmi prebivalec svojo jadrnico.
  • • Doživetje mesta Rotorue, zibelke še živeče maorske kulture ter živahnih vulkanskih in termalnih pojavov. 
  • • Vožnja s Skyline gondolo v Queenstownu, mestu na Južnem otoku, kjer so snemali filmsko uspešnico Gospodar prstanov.
  • • Oddih na oddaljenem otočju Fidži, rajskem kotičku sredi južnega Pacifika, in odkrivanje pisanega podvodnega sveta.
 • OBČUTITE PRIDIH VELIKE BRITANIJE
  Po Avstraliji in Novi Zelandiji se boste vozili po levi strani ceste in brez težav komunicirali v uradnem angleškem jeziku. Preden pa odpotujete v daljno Avstralijo, se dobro naučite slavnega slengovskega pozdrava »G-day, mate« (Dober dan, tovariš), s katerim se boste takoj počutili bliže domačinom, ki živijo »tam spodaj«. Pozdrav ima namreč zgodovinsko težo, saj je spomin na pionirske čase, ko naseljenci v negostoljubni, sovražni deželi drug brez drugega ne bi mogli preživeti.

 • SLAVNE MAORSKE TETOVAŽE
  V pacifiških kulturah ima tetoviranje velik pomen, saj naj bi se človekova spiritualna sila kazala ravno prek tetovaže. Maorski bojevniki so se pred bitko po obrazu mazali z oljem, kasneje pa so si temne spirale in vzorce vtetovirali na obraz. Tako je nastal svetovno znan vzorec, imenovan »ta moko«. Tetovaža na obrazu moških je pomenila znamenje visokega rodu in položaja ter dosežkov na bojnem polju, ženske pa so imele majhne tetovaže na bradah, včasih so si počrnile tudi ustnice. Moko je še danes priljubljen motiv pri nekaterih novozelandskih igralcih ragbija, pa tudi pri zvezdnikih, kot je Robbie Williams.

   

  AVSTRALSKE KAMELE
  Res je, v Avstraliji poleg slavnih vrečarjev koale in kenguruja živijo tudi divje  kamele. Te so v Avstralijo prvič pripeljali v štiridesetih letih prejšnjega stoletja, in sicer kot prevozno sredstvo za raziskovalce, danes pa se jih po prostrani pokrajini sprehaja več kot pol milijona.

 • V Avstraliji nujno poskusite kengurujevo ali krokodilje meso ter se posladkajte s priljubljenimi piškoti Tim-Tam. Na Novi Zelandiji si privoščite tradicionalno in cenovno zelo ugodno jed fish and chips, kjer boste zagotovo uživali v sveži ribi lokalnega ponudnika.