PRIJAVA NA E-NOVICE
Turistična agencija Palma
Meni
Slide background
Gora Fuji je prepoznaven simbol Japonske.
Slide background
Znameniti glineni vojščaki v bližini mesta Šian,
ki velja za zibelko kitajske civilizacije.
Slide background
Trg nebeškega miru v središču Pekinga.
Slide background
Kyoto, idilična kulturnozgodovinska
zibelka Japonske in mesto gejš.
Slide background
Simbol kitajske veličine.
Slide background
Prepovedano mesto v Pekingu

Potovanja po Kitajski in Japonski  >> VSE PONUDBE

PALMA PRIPOROČA

 

O Daljnem vzhodu

Kitajska je tretja največja država sveta, ki premore edino človeško umetnino, vidno iz vesolja. Sprehodimo se po mogočnem kitajskem zidu! Azijska in svetovna velesila je domovina kapricioznih cesarjev, bogate kulture, prikupne orjaške pande, stroge hierarhije, borile veščine kung fu in delovnih prebivalcev. Vozniki tradicionalnih rikš nas popeljejo na pot do Prepovedanega mesta, najlepših jezer in največjega trga na svetu. Prepustimo se tradicionalnemu tai chiju in zapišimo najlepše popotniške spomine na tečaju kaligrafije.

 

Hong Kong pomeni »dišeče pristanišče«. Svetovni trgovski in poslovni center v obliki polotoka je globokovodno pristanišče s kolonialno preteklostjo, ki v sebi skriva harmonijo in protislovje kitajskega mesta z veliko azijskimi in zahodnimi elementi. Obiščimo mesto neonskih luči! Jugozahodno od Hong Konga se bohoti polotok Macau, nekdanja portugalska kolonija, ki še vedno ohranja mediteranski stil na kitajski obali. Zabavajmo se v lasvegaškem vzhodu in v igralnicah poskusimo srečo s priljubljeno pai gow, igro s kitajskimi dominami. 

 

Japonska je otoška dežela vzhajajočega sonca, kjer je temeljno načelo dobrega življenja: manj je več. Naj vas prevzame budistična spokojnost, medtem ko prebiramo haikuje, poslušamo zgodbe o modrosti bojevniškega duha samurajev in šepetanje o strogih pravilih obnašanja čutnih gejš. V deželi cvetočih češenj se prepustimo tudi čaru modernih milijonskih mest, ki prekipevajo od tehnoloških presežkov in marljivih delavcev. Privoščimo si suši po treningu juda in zaspimo na trdnih tleh.

 

Kdaj odpotovati?

Kitajsko in Japonsko si je najlepše ogledati spomladi ali jeseni. Pomlad na japonskem ima še poseben čar, saj takrat zacveti japonska češnja (sakura).

 

 • KITAJSKA

  • • Sprehod po simbolu kitajske veličine, več kot 6000 kilometrov dolgem kitajskem zidu. Ta je več kot 2800 let varoval Kitajsko pred vpadi sovražnikov in jo ločeval od ostalega sveta. Je edina človeška stvaritev na Zemlji, ki je vidna tudi z vesolja.
  • • Obisk Prepovedanega mesta, cesarske palače v Pekingu, kjer so 700 let vladali cesarji dinastij Juan, Ming in Quing. Eden najbolje ohranjenih kulturnozgodovinskih kompleksov na Kitajskem obsega več kot 800 zgradb.
  • • Skodelica čaja v znameniti šanghajski čajnici Hu Xin Ting, do katere vodi most z devetimi zavoji, in tako preprečuje zlim duhovom, da bi stopili vanjo.
  • • Vožnja po 800 metrov dolgih in s tem najdaljših tekočih stopnicah na svetu v osupljivem Hong Kongu.

   

  JAPONSKA

  • • Obisk mesta Kyoto, idilične kulturnozgodovinske zibelke Japonske in mesta gejš. Odkrijte pristno japonsko pravljico z zlatimi templji in skrbno negovanimi vrtovi v objemu bambusovih nasadov.
  • • Razgled z več kot 2.000 metrov visoke točke na gori Fuji, prepoznavnem simbolu Japonske. Gora s pravilno oblikovanim stožcem je aktivni vulkan, ki je nazadnje izbruhnil leta 1708. 
  • • Vzpon na 333 metrov visok stolp Tokyio Tower v prestolnici, ki z obliko spominja na francoski Eifflov stolp in ogled najstarejšega templja v mestu Asakusa Kannon, ki je znan po papirnatih lanternah.
  • • Ogled templja Todaj-ji z največjim bronastim kipom Bude na svetu iz 8. stoletja v zgodovinskem mestu Nara in obisk Jelenjega parka. Tam se sprehaja več kot dvesto jelenov, ki imajo prav poseben status. Legenda pravi, da naj bi bog Kasuga Taisha v Naro prijezdil na belem jelenu, zaradi česar jeleni uživajo status zaščitenih odposlancev boga.
 • Pripravite se na kulinarični lunapark

  V deželi, kjer lesena palčka nadomesti klasičen pribor, uživajte v mavrici okusov. Okušajte hrano na ulici ali pa se usedite v klasično kitajsko restavracijo z rdečimi lampijončki in umirjeno ambientalno kitajsko glasbo.

   

  Spoštovanje bontona na Japonskem

  Na Japonskem si nikar ne čistite nosu v javnosti, saj dejanje sodi med najhujše kršitve bontona. Prav tako se izogibajte kazanju na sogovornika s kazalcem ter se vselej sezujte, ko pridete na obisk v japonski dom.

 • Skrivališče dinozavrov
  V Kitajskem mestu Zhoucheng se nahaja največje najdišče dinozavrov na svetu. Arheologi so v tamkajšnji bližnji jami odkrili skoraj 20 metrov velikega hadrozavra,
  verjetno enega največjih najdenih fosilov živali.

   

  Tisoč in en avtomat
  Japonska premore največ prodajnih avtomatov na svetu. V državi z 128 milijoni prebivalcev se le v glavnem mestu Tokyo, v katerem živi 13 milijonov Japoncev,
  nahaja 6 milijonov samopostrežnih prodajnih avtomatov, kjer lahko kupite skorajda vse, kar si zaželite. Še posebej zanimivi so samopostrežni prodajalci dežnikov in riževih rezancev, nekateri avtomati so tudi opremljeni z brezžičnim internetom.

 • Kitajska kuhinja je znana po vsem svetu, saj se v magičnem voku pripravljajo jedi priljubljene kantonske kuhinje, največkrat so to sladko kisle jedi z različnimi omakami. Poskusite rezance s piščančjim mesom v sladko kisli omaki, pekinško raco, cmoke, značilne za severno Kitajsko, in za povrh ocvrt sladoled. Japonska kuhinja je v primerjavi s kitajsko bolj zdrava, saj je lahka, nizkokalorična in sestavljena le iz svežih sestavin, posebej rib in morskih plodov. 

   

  Najbolj prepoznavna japonska jed je nedvomno suši, pripravljen iz surove ribe, riža in alge.