PRIJAVA NA E-NOVICE
Turistična agencija Palma
Meni

 

TOP PONUDBA

 

 

 •  


  Počitnice Hrvaška

   
 • V Puli je najbolj znan amfiteater Arena iz 1. st., ki je šesti po velikosti na svetu. Nekoč je bil prizorišče gladiatorskih bojev, danes je oder za številne koncerte in prireditve na prostem. Pula, ki so jo Rimljani ljubili, se ponaša tudi z Zlatimi vrati, Avgustovim templjem, rimskim Forumom, antičnim mestnim obzidjem in najstarejšim ohranjenim spomenikom iz rimske arhitekture – Herkulovimi vrati. V Puli je bila tudi glavna baza avstro-ogrskega ladjevja, avstrijska arhitektura spominja na čas te kraljevine.

   

  Limski kanal je 9 km dolga potopljena kraška dolina med Porečem in Rovinjem. Na prehodu iz kopnega v morje je videti kot kanjon z okoli 100 m visokimi stenami, ki so poraščene s sredozemskim grmičevjem.

   

  Brez kave v Opatiji ne gre! Dobrodošli v mestu, ki ga je oboževala avstro-ogrska aristokracija. Zaščitni znak mesta je delo kiparja Rathauskega, ki je izklesal tudi edinstveno skulpturo Madonnino. Opatijsko in reško smetano boste srečali na družabnih dogodkih v vili Angiolini iz 19. stoletja, ki je pomenila začetek razvoja turizma.

   

  Trogir je pravi romantični muzej na prostem, saj velja za mesto z najbolje ohranjenim romansko gotskim gradom, dvorcem in trdnjavo z obzidjem, ki so pod zaščito Unesca.

   

  Makarska s kanjonom divje reke Cetine je raj za vse, ki si želite sprostitve adrenalinana raftingu. Planina Biokovo z vrha riše najlepše poglede na bližnje dalmatinske otoke.

 • Rt Kamenjak je najjužnejši rt istrskega polotoka. Mozaik obdelanih polj, zelenih gozdičkov, lepih zalivov in čistega morja je priljubljen del Istre med kolesarji, užitkarji, surfarji in izkušenimi potapljači.

   

  Plaža Veli Žal na Malem Lošinju leži na južni strani zaliva v uvali Avgusta. Mali Lošinj je idealna izbira za vse, ki si želite počitka v kombinaciji z vodnimi športi.

   

  Malinska na Krku ima razvejeno obalo in številne plaže. Nedaleč od privlačnega letovišča Haludovo se nahaja sprehajališče, ki pelje do divje nudistične Rajske plaže v borovem gozdičku.

   

  Škarabe, prodnat zaliv v Rovinju, leži med visokimi skalami, obkrožen z gozdovi nacionalnega parka.

   

  Zaliv Canova v avtokampu Park v Umagu je betonska plaža v ekološki coni. Otroci bodo navdušeni nad zanimivimi animacijami.

   

  Zaton je peščeno prodnata plaža v bližini Zadra, ki se ponaša z modro zastavo. Kilometer in pol dolga plaža je zaradi plitkega morja idealna za otroke. Številne možnosti športa, bari in restavracije privabljajo veliko kopalcev.

   

  Soline so plaža v Biogradu, ki leži v senci gostega borovega gozda.

   

  Slanica na otoku Murter je idilična peščena plaža, ki jo obožujejo predvsem ljubitelji odbojke na pesku.

 • Istra je polotok zgodb, mitov in legend, na katere so domačini neskončno ponosni. Legende o argonavtih, ki so z Jazonom in ukradenim zlatim runom bežali pred Kolhidi – ti so Istri dali ime soše danes velikokrat opevane v istrskih pesmih. Zgodba o mestu Cissi, istrski Atlantidi pri Rovinju, ki jo je pogoltnilo morje, ali zgodba o Atili, strašnem kralju s pasjo glavo, živijo v brezmejni ljudski domišljiji Istranov. Vse legende in zgodbe, ki so skozi stoletja spremljale nastajanje in ugašanje mest, »kaštelov in kaštelirjev«, so danes neprecenljivi del sodobne turistične ponudbe Istre in življenja Istranov.

   

  Domačini na Kvarnerju so od ljudstev, ki so vladala njihovim prednikom, veliko prevzeli. Od grških pomorščakov so se naučili trgovanja in odprtosti, ki ju imajo danes v krvi. Od Rimljanov so dobili velike arhitekturne mojstrovine. Habsburžani so jih navdahnili pri gostoljubju in ustrežljivosti v turizmu. Tem izkušnjam so primešali še nekaj obalne ležernosti in ustvarili idealno kombinacijo za užitke v njihovi družbi.

   

  Dalmatinci znajo uživati življenje in ga zajemati z veliko žlico. Mirna atmosfera zahteva od njih sproščen ritem življenja skozi celo leto z izjemo poletja, ko vsa obmorska mesta in otoški kraji zaživijo v živahnem utripu. V Dalmaciji se ne zmenijo za čas in ne poznajo nervoze. »Polako, nikud se ne žuri«, radi rečejo in si vzamejo čas za zabavo, prijatelje in družino. Za svoje življenje Dalmatinci ne potrebujejo veliko – le domače ribe »na gradele« ali kuhane »na lešo«, kapljico dobrega vina in starogradske pesmi.

 • Giostra je zgodovinski viteški festival v Poreču, kjer vas časovni stroj popelje v preteklost – v čas plemičev, vitezov, svilenih krinolin, skrivnostnih pogledov dam, čvrstih oklepov in pogumnih konjenikov. Doživetje ob glasbi in plesu iz 18. stoletja popestrijo še bogato obložene mize.

   

  »Histria festival« se večinoma odvija v Puljskem amfiteatru, občasno pa tudi v Katedrali in Kaštelu, pa na Brionih, v Medulinu, Poreču ali Rovinju. Vsako leto se v Puljski areni zvrstijo številni koncerti svetovnih glasbenih zvezd.

   

  »Motovunski Film Festival« je petdnevni julijski filmski maraton v enem najbolj romantičnih istrskih mest. Festival je posvečen neodvisnim produkcijam in moči zgodb s platna. Projekcije se v neprekinjenem nizu vrtijo od 10h zjutraj do 4h ponoči.

   

  Prireditev Ružica Vinodola je tradicionalno praznovanje v Novem Vinodolskem, ki se je razvilo iz legend in običajev v času trgatve. Po trgatvi so vedno izbirali najlepšo in najbolj pridno deklico Ružico, ki so jo nato s pesmijo pospremili v mesto.

   

  Rabska fjera je tridnevni srednjeveški sejem konec julija. Glavno vlogo imajo obrtniki in rokodelci z Raba in združenje kulturno umetniških društev.

   

  »Ljetna pozornica« s številnimi koncerti in prireditvami popestri poletje v Opatiji. Prepustite se njeni mondenosti in privlačnosti!

   

  Noč polnega meseca v Zadru je festival tradicionalnih, ribiških in kulinaričnih običajev zadrskega okoliša, ki poteka vsako leto konec julija ob polni luni. V centru mesta ugasnejo razsvetljavo, nato pa v lunini svetlobi pojejo in plešejo do jutra.

   

  Največji kulturni dogodek v Šibeniku je Mednarodni otroški festival, ki se odvija že dobrih 50 let in je danes pod okriljem Unicefa. Mesto v tem času postane srečanje pesnikov in otrok, ki jih učijo kiparjenja, slikanja, …

 • Istrski fuži s tartufato

  SESTAVINE:

  – 80 g tartufate,

  – nekaj kapljic oljčnega olja z okusom belih tartufov,

  – 320 g istrskih fužov,

  – 80 g masla,

  – 200 ml smetane za kuhanje,

  – sol, poper, parmezan.

   

  PRIPRAVA:

  Maslo raztopite v ponvi in mu dodajte smetano za kuhanje Začinite in hitro pokuhajte. Istrske fuže skuhajte »al dente«, odcedite in prelijte z omako. Dodajte Tartufato in nekaj kapljic oljčnega olja z okusom belih tartufov. Postrezite z naribanim parmezanom.

   

  Krške šurlice s škampi

  SESTAVINE:

  – 1 kg svežih šurlic (testenine),

  – 700 dag škampovih repkov,

  – 2 čebuli,

  – 400 g paradižnika v kockah,

  – 2 dcl belega vina,

  – olivno olje, peteršilj, česen.

   

  PRIPRAVA:

  Na olivnem olju prepražite na drobno narezano čebulo in česen. Dodajte škampe in jih zalijte z belim vinom. Primešajte paradižnik in vse skupaj začinite po okusu. Na koncu posipajte s česnom in peteršiljem. Skuhajte šurlice in jih prelijte z omako.

   

  Brodet z ribami, sipami, škampi in klapavicami

  SESTAVINE:

  – 1 kg mešanih morskih rib, sip,

  – 300 g škampov, klapavic,

  – 500 g čebule,

  – 800 g na kocke narezanega paradižnika,

  – 200 g jušne zelenjave,

  – limonin sok,

  – olivno olje,

  – 4 dl suhega belega vina,

  – sol, beli poper v zrnu,

  – 6 strokov česna,

  – 2 vršička rožmarina,

  1 lovorov list.

   

  PRIPRAVA:

  Najprej skuhate ribjo osnovo iz ribjih glav prej očiščenih rib, jušne zelenjave in litra hladne vode. Zavrite in počasi kuhajte 25 minut. Nato precedite skozi gosto cedilo. V ponvi segrejte 3 žlice olivnega olja in specite ribe. Enako naredite tudi s sipo, ki jo pečeno razrežete na koščke. Prepražite čebulo in česen in dodajte paradižnik, sol, poper, rožmarin in lovor. Prilijte vino, limonin sok in toliko ribje osnove, da prekrije glavne sestavine. Kuhajte 15 minut, dodajte očiščene školjke in nekaj minut pozneje še ribje fileje, koščke sipe in škampe. Vse skupaj kuhajte še nekaj minut.

 • Podnebne spremenljivke Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Letno
  Povprečna max. temperatura °C 10 11 14 18 23 27 30 30 26 21 15 12 20
  Povprečna temperatura °C 6 7 10 14 18 22 25 25 21 16 12 9 15
  Povprečna min. temperatura °C 2 2 5 9 13 17 19 19 16 11 8 5 11
  Povprečne padavine v mm 70 68 60 60 56 51 46 35 85 99 128 119 877
  Število deževnih dni (verjetnost dežja/dan) 10 (32%) 9 (32%) 9 (29%) 8 (27%) 8 (26%) 8 (27%) 5 (16%) 4 (13) 6 (20%) 9 (29%) 12 (40%) 13 (42%) 101(28%)
  Povprečno št. ur in minut dnevne svetlobe/dan 9h 18′ 10h 24′ 11h 51′ 13h 23′ 14h 42′ 15h 22′ 15h 04′ 13h 56′ 12h 27′ 10h 54′ 9h 36′ 8h 58′ 12h 00′
  Vpadni kot sončnih žarkov ob sončnem poldnevu na 21. dan v mescu (°) 26,4 35,7 46,6 58,2 66,5 69,7 66,7 58,3 46,9 35,4 26,3 22,9 46,6
 • Palmini izkušeni in odzivni Jadranci

  Jadranci smo se za vaše zadovoljstvo pripravljeni krepko potruditi. Ni dneva, da ne bi preverili, kakšna je temperatura morja ter poklepetali z lastniki hotelov, apartmajev in vil.

  Z veseljem vztrajamo cele dneve, da bi vam zagotovili najlepši razgled z balkona, apartma po meri vaše družine, največ borovcev okoli bungalova … Naše poslanstvo je obljubiti izpolnjeno in preseči pričakovanja s prijazno podporo in nasveti.

  Bogata izbira najlepših počitniških krajev

  Prečesali smo mnoge kotičke Jadrana in v ponudbo uvrstili tiste najlepše: ene še nedotaknjene, druge živahne, take, ki živijo s tradicijo, in one, ki so že dolgo priljubljeni turistični raji. Vsi boste našli tisto, kar vam je najbolj pisano na kožo.

  Skrbno izbrani namestitveni objekti

  Palma je doma tam, kjer je prijetno. Veliko časa smo si vzeli za izbiro in vse preverili iz prve roke. Tako boste v katalogu našli namestitve vseh kategorij, od preprostih, z več pridiha domačnosti, do najbolj priljubljenih ali butičnih.

  Počitnice za vse okuse, generacije in žepe

  Če si želite aktivnega oddiha ali brezdelja, v vsakem primeru so počitnice pod Palmo na jadranski obali prava izbira. Če si želite uživati v samoti ali v razigrani množici, v primeru da ne bi radi preveč obremenjevali proračuna, ali pa prisegate na razkošnejše hotele, pripravili smo ponudbe za vse želje.

 

Srečanje prijateljev na Hvaru
1. junij, 4 dni 

Pridružite se nam na tradicionalnem srečanju prijateljev, ki bo začetek junija potekalo na sončnem otoku Hvaru, ki spada med najlepše otoke na svetu.