PRIJAVA NA E-NOVICE
Turistična agencija Palma
Meni
Dubaj, marina
Dubaj, Marina
Slide background
Palm Island, Dubaj
Slide background
Dubaj
Slide background
Dubaj, Bela mošeja
Slide background
Dubaj
Slide background
Dubaj, Burj Al Arab
Slide background
Dubaj
Slide background
Dubaj, Marina

 

Dubaj je eden izmed sedmih emiratov, ki sestavljajo Združene arabske emirate. V svetu je poznan kot eden izmed najbolj atraktivnih turističnih ciljev s peščenimi plažami, toplim morjem in soncem skozi vse leto, luksuznimi in novograjenimi hoteli, različnimi športnimi aktivnostmi in modernimi nakupovalnimi središči.

V preteklosti je Dubaj živel od ribolova in lova na školjke, danes pa je zahvaljujoč bogastvu »črnega  zlata«, Dubaj postal New York sredi puščave, tu so zgradili najvišjo poslovno zgradbo na svetu, skoraj 830 metrov visoko Burj Khalifa in luksuzen hotel s sedmimi zvezdicami Burj Al Arab, ki ima po želji emirja obliko jadra. Na umetno zgrajenem otoku The Palm se nahajajo luksuzni hoteli in rezidence bogatašev z vsega sveta. In če ste naveličani smučanja v Alpah, tu je pokrito smučišče, kjer lahko smučate v popolni smučarski opremi, medtem ko je zunaj štirideset stopinj ali več.

 

Dubaj ni bil še nikoli tako blizu in tako cenovno dostopen, zakaj ne bi pravljice v puščavi doživeli zdaj?

 

Preverite pestro ponudbo počitnic na destinaciji Dubaj  >> VSE PONUDBE

 

  • OGLED DUBAJA
   Ogled je na voljo vsak dan, razen petka. Traja približno 4 ure in vključuje vodnika in povratni transfer iz hotela. Ogled bomo začeli s postankom za fotografijo mošeje Jumeirah, se zapeljali do plaže, od koder je lep razgled na hotel Burj Al Arab. Nadaljevali bomo na otok Palma in se zapeljali mimo enega najprestižnejših dubajskih hotelov Atlantis, nadaljevali mimo Dubai Internet in Dubai Media ter naredili postanek pri Burj Al Khalifi, najvišji zgradbi na svetu, ki stoji poleg nakupovalnega centra Dubai Mall, ki je hkrati eden največjih nakupovalnih centrov na svetu. Za konec se bomo ustavili še pri trdnjavi Al Fahidi, ki je danes muzej in dubajskem Creeku, kjer bomo obiskali še dva tradicionalna suka, tradicionalno tržnico zlata in začimb. 

   BURJ AL KHALIFA
   Vstopnica na najvišjo zgradbo na svetu. 

   JEEP SAFARI
   Puščavska avantura se bo začela v popoldanskem času, ko se bomo odpeljali z jeepi proti sipinam in po
   adrenalinski vožnji imeli postanek na vrhu sipin, od koder se nam odprl čudovit razgled na sončni zahod.
   Z vožnjo bomo nadaljevali v beduinski kamp, kjer nas bodo pričakali s tipično arabsko dobrodošlico – z dateljni in arabsko kavo. Nato bomo posedli na blazine in ob spremljavi tradicionalne glasbe in trebušne plesalke imeli večerjo. Ženski del si bo lahko roke ali noge tradicionalno poslikal s kano, moški pa bodo lahko pokadili vodno pipo. Povratek v hotel pozno zvečer.

   DHOW CRUISE
   Večerno križarjenje z leseno ladjo v stilu tradicionalnih arabskih bark je brez dvoma eno lepših doživetij Dubaja. Z ladjo bomo križarili mimo novega dela Dubaja, si ogledovali spektakularne zgradbe in ob tem večerjali ter se zabavali ob zvoku glasbe in trebušne plesalke.

   ABU DHABI
   Celodnevni izlet v najbogatejšega izmed emiratov, ki je oddaljen dobro uro vožnje iz Dubaja. Prvi postanek bo pri eni najlepših svetovnih mošej – Sheikh Zayed Mosque, ki je hkrati tudi največja mošeja v Združenih arabskih emiratih. Po ogledu mošeje bomo nadaljevali do imenitne stavbe v arabskem stilu, do hotela Emirates Palace. Postanek za fotografiranje, nadaljevanje vožnje mimo predsedniške palače, starih ribiških vasic… vse do starega dela mesta in tržnice, kjer bomo imeli priložnost poizkusiti različne vrste sadja. V povratku bo krajši postanek na Yas Islandu, kjer kjer se vsako leto odvija velika nagrada Abu Dhabija v Formuli

  • • Toplo morje, dolge peščene plaže in sonce skozi vse leto

   • Direkten polet iz Zagreba, le približno 5 ur oddaljena arabska pravljica

   • Futuristična arhitektura, Dubaj imenujejo puščavski New York

   • Obilica možnosti za zabavo, oglede in nakupe

   • Orientalsko barantanje na tradicionalnih sukih

   • Raznovrstna ponudba restavracij

   • Varna počitniška destinacija

   [/toggle_item]

 • Najboljši meseci za obisk September – Junij
  Valuta Dirham
  Jezik Arabščina
  Trajanje leta  5.00 ur
  Časovna razlika + 3 ura
  Vizum za državljane Slovenije ne
  Obvezna cepljenja ne

  • POTOVALNI DOKUMENTI
   Slovenskim državljanom za vstop v Združene arabske emirate (UAE) vizum ni potreben. Za vstop v državo potrebujete slovenski potni list, ki je veljaven še najmanj 6 mesecev od vstopa v državo. Ob vstopu posamezniki prejmejo poseben vstopni žig, na podlagi katerega pristojni organi ZAE preverjajo trajanje bivanja. Ob zaključku potovanja morajo posamezniki prejeti tudi t.i. izhodni žig.
   ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE
   Slovenija in UAE nimata podpisane konvencije o brezplačnem zdravstvenem zavarovanju. Priporočamo,
   da sklenete dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini (CORIS, ELVIA).
   CEPLJENJE
   Za vstop v Združene arabske emirate cepljenje ni potrebno.
   CARINSKI PREDPISI
   V UAE je strogo prepovedano in kaznivo vnašati alkohol, pornografski material (revije, kasete, dvd-ji) in
   zdravila s psihotičnimi substancami (antidepresivi, pomirila, uspavala…) brez potrdila osebnega zdravnika o uživanju predpisanega zdravila. Strogo prepovedan je prenos orožja in mamil ter prekupčevanje z antičnimi, kulturnimi in umetniškimi vrednostmi. Posebej bi vas radi opozorili, da lahko nespodobno obnašanje ali nespodobna oblačila potnikov privedejo do zavrnitve vstopa v državo, saj moramo spoštovati navodila, uzance in kulturo države v katero potujemo.
   VARNOST
   Za denar, dokumente in ostale vrednejše predmete priporočamo najem sefa v hotelu (nekateri hoteli ga imajo v sobi). Priporočamo tudi fotokopije potovalnih dokumentov, ki jih spravite ločeno od originalov. Dubaj velja za varno deželo.
   JEZIK IN VERA
   Uradni jezik je arabski, vendar večina prebivalcev govori tudi angleško.Uradna vera v UAE je islam. Svetujemo spoštljivo obnašanje v javnosti, predvsem veljajo stroga pravila za pare, poljubljanje in dotikanje v javnosti ni zaželeno in dovoljeno.
   VODA
   Voda v vodovodnem omrežju v Dubaju je destilirana morska voda in popolnoma neoporečna za uživanje,
   vendar tako prebivalci, kot turisti raje uživajo ustekleničeno vodo, ki jo dobite v številnih trgovinah in vseh hotelih.
   HRANA IN PIJAČA
   V hotelih so na voljo običajne mednarodne jedi in pijače, v številnih restavracijah v vseh emiratih dobite jedi različnih svetovnih kuhinj, posebej številne so indijske in italijanske. Alkoholne pijače so na voljo v vseh klubih, v restavracijah, pubih in barih, ki so locirani v hotelih. V restavracijah, ki niso v sklopu hotelov, je točenje in prodaja alkoholnih pijač prepovedana. Muslimanom ni dovoljeno kupovati alkohola. Določeni hoteli nimajo licence za prodajo alkohola, zato se lahko zgodi, da hotel nima niti bara. Alkohol je v primerjavi s cenami v Sloveniji razmeroma drag. Nekateri emirati (npr. Sharjah) so «dry«, kar pomeni da alkohola ni moč dobiti niti v restavracijah, prav tako so tudi določene hotelske verige,
   kjer uživanje alkohola ni dovoljeno.
   DENARNA VALUTA IN DRUGA PLAČILNA SREDSTVA:
   Denarna enota je AED = UAE dirham.
   Informativna menjava: 1 EUR = 4,05 AED. Tečaj se dnevno spreminja. Vrednost AED je vezana na tečaj
   ameriškega dolarja. V večini hotelov in nakupnih centrov sprejemajo kreditne kartice. Najbolje je, da nekaj denarja zamenjate takoj na letališču. Menjava denarja je možna v menjalnicah (tudi v hotelih in nakupovalnih centrih) in bankah ali pa denar dvignete v lokalni valuti na bankomatih. V primeru, da ste v domačo valuto zamenjali preveč denarja, le –tega lahko zamenjate nazaj v evre ali dolarje v menjalnicah na letališču.
   OBLEKA
   Združeni arabski emirati so islamska tradicionalna država,  zato priporočamo, da imajo ženske ob vstopu v državo pokrita ramena in oblačila, ki segajo čez kolena, za moške priporočamo dolge hlače. Sprehajanje po mestu v kopalkah ni dovoljeno, kopalke so sprejemljive na plažah in bazenih. Temperature so vse leto prijetno tople, v poletnih mesecih dosežejo tudi 40 stopinj ali več, zato so primerna lahka poletna oblačila, v zimskih mesecih pa priporočamo tudi pulover ali anorak, posebej zvečer.
   ODPIRALNI ČASI IN NAKUPOVANJE
   Petek in sobota sta prosta dneva, zaprti so uradi, banke in šole. Trgovine in nakupovalni centri so odprti, običajen delovni čas je od 10.00 do 22.00. Priporočamo obisk katerega izmed številnih nakupovalnih centrov, med njimi sta najbolj znana Mall of Emirates, kjer se poleg trgovin nahaja tudi pokrito smučišče in Dubai Mall, kjer se pred veleblagovnico nahajajo plešoče fontane, ki vsak dan ob 13.30 in 19.30 razveseljujejo s predstavo. Dubaj je poznan kot raj za nakupovanje, predvsem je velika izbira prestižnih blagovnih znamk. Tradicionalni nakupi so na lokalnih tržnicah – sukih, kjer se lahko tudi pogajate za ceno, v Dubaju je znana tržnica zlata in začimb. Odprta je med 09.00 in 21.00, ob petkih se v času molitev zapre.
   HOTELSKA PRIJAVA IN TURISTIČNA TAKSA
   Ob prijavi v hotel je običaj, da hoteli zahtevajo garancijo določenega zneska s predložitvijo kreditne kartice ali v pologa gotovini. Ob odhodu iz hotela bo ta kavcija vrnjena, zmanjšana za morebitno porabo v hotelu (minibar in podobne plačljive storitve). Od 31.3.2014 dalje je uvedeno obvezno plačilo turistične
   takse v emiratu Dubaj. Višina le-te se obračuna ob odhodu po sobi za vsako nočitev odvisno od kategorije nastanitve.
   Nastanitev kat. 5*: 20 AED 
   Nastanitev kat. 4*: 15 AED
   Nastanitev kat. 2* in 3*: 10 AED
   SMUKA V DUBAJU
   V nakupovalnem centru Mall of The Emirates, ki je odprt od 10:00 – 23:00 ure vsak dan. Smučanje za 2 uri vključuje: 2 urni ski pass, najem opreme (rokavice in kapo prinesite s seboj možen nakup). Cena: cca. 50USD odrasli, cca. 40 USD otroci do 12. let – plačilo na licu mesta; za najem omarice se plača cca. 6 USD, povratna kavcija cca. 3 USD. Cene so informativne, več informacij na: www.skidxb.com.
   VSTOP V MOŠEJE
   Nemuslimanom vstop v mošeje ni dovoljen. Dovoljen je ogled mošeje Jumeriah v Dubaju in mošeje šejka Zayeeda v Abu Dhabiju. Bodite pozorni na primerno obleko (pokrita ramena in kolena…), na vhodu dobite tudi pokrivala in ogrinjala.
   NAPITNINE
   Niso obvezne, so pa pričakovane, predvsem za voznike, lokalne vodnike, nosače v hotelih, sobarice in natakarje. Ob obisku restavracije je običajen znesek napitnine 10% od zneska računa.
   PODNEBJE IN TEMPERATURE
   Dubai ima subtropsko sušno podnebje. Dnevne temperature v Dubaju so preko leta povprečno med 20
   in 40 stopinj C. Priporočamo, da spremljate aktualno vremensko napoved pred Vašim odhodom. Posebej
   priporočamo, da se zavarujete pred močnim soncem s pokrivali, sončnimi očali in zaščitno kremo. Priporočamo, da pijete veliko tekočine.
   RAMADAN
   Poseben čas potovanja je v času ramadana, meseca posta. Sveti mesec Ramadan ponuja po sončnem
   zahodu gostom izjemno priložnost doživetja arabske kulture saj je to čas tradicionalnih praznovanj. V tem času so od jutranjega vzhoda do zahoda zaprte vse restavracije, odprte so le nekatere trgovine. Od nemuslimanov se ne pričakuje, da se sledi tradicija posta, vendar odraslim iz spoštovanja priporočamo, da ne uživajo hrane, pijače in ne kadijo na javnih mesti. V hotelih čez dan lahko pride do omejitev pri postrežbi (npr. brez alkoholnih pijač, obroki se strežejo v zaprtih prostorih, omejitve pri zabavnem programu). V zvezi z omejitvami se lahko pozanimate na prodajnih mestih za posamezen hotel.
   ELEKTRIČNA NAPETOST
   Napetost: 220/230 Voltov. Za uporabo različnih naprav (npr. polnicev) pretvornik ni potreben, vseeno pa za boljše delovanje priporočamo pretvornik zaradi drugačnih vtičnic.
   FOTOGRAFIRANJE
   Domačini – predvsem ženske – ne marajo, da jih fotografirate brez njihovega privoljenja. V splošnem pa
   velja, da ne fotografirate ali snemate katero koli osebo, ki je oblečena v nacionalno obleko.
   PREDSTAVNIK
   Lokalne agencije vas bo pričakal na izhodu iz mednarodnega prostora z napisom vašega imena in vas pospremil do hotela (predstavnik/voznik). Angleško govoreči predstavnik bo ves čas dosegljiv na telefonu. Slovenski predstavnik bo na voljo ob večjem številu prijavljenih gostov (15 ali več).