Križarjenja z ladjo Costa neoRomantica – edinstvena izkušnja

Ladja je bila popolnoma obnovljena leta 2012 in Costa neoRomantica slovi kot edinstvena v celotni floti Costa. Nekoliko je manjša od nekaterih drugih ladij, ponaša se z razkošno in barvito notranjostjo, ne gre zamuditi ekskluzivnih novih kabin, ki se nahajajo na najvišjih palubah. Center dobrega počutja Samsara pa je pravi dragulj! Leta 2012 je Costa Romantica doživela veliko preobrazbo, ki je vključevala spremembo notranjih prostorov in sedaj vsebuje dodatnih 111 luksuznih kabin Samsara. Gre za ladjo, ki krepi koncept rafiniranega in luksuznega križarjenja, kjer nič, niti najmanjša podrobnost ni prepuščena naključju, kot čaj, postrežen popoldne s pecivom. Na krovu boste resnično našli vse, kar potrebujete: igralnico, disko, gledališče, nakupovalno arkado Condotti, odličen bar Piazza Italia in salon ‘Cabaret Vienna’ s plesiščem, knjižnico in internetno točko. In seveda veliko tudi za vaše malčke s klubom Squok.



KABINE IN SUITE

Skupno 793 kabin, od tega:

  • 21% z balkonom. Kabin, dostopnih za invalidske vozičke, je 27. Število povezanih kabin je 40. NeRomantica ima skupno 34 suit, 132 kabin z balkonom, 315 kabin z oknom (ocean view), 228 notranjih kabin, 58 spa kabin, 6 enoposteljnih kabin. Število vseh kategorij kabin je 14.

    Vse kabine Costa neoRomantica imajo prostor za spanje (dve postelji / dvoposteljna soba s posteljno mizo in svetilkami), bivalni prostor / dnevni prostor (sedeži, pisalna miza, omara s predali), raven TV zaslon (sistem za zabavo, satelitski sprejem), telefon z direktnim klicem, sef, sušilec za lase, kopalnica (WC, tuš kabina), mini-bar / hladilnik, individualna klima, brezplačna 24-urna sobna strežba in brezplačni kontinentalni zajtrk v sobi. Večina sob in apartmajev je opremljena z enojnim / dvojnim kavčem ali pogradom za 3. / 4. osebo. Največji Costa neoRomantica apartmaji so v Grand kategorijah GS in SG-Spa. Vsak od njih ima zasebno verando (ležalniki, stoli, miza), ločeno garderobo, veliko razkošno kopalnico (masažna kad, ločen tuš, WC / bide, dvojno pomivalno korito), velik dnevni prostor z zakonsko posteljo. Bonus ugodnosti / ugodnosti za vse goste apartmaja vključujejo jedilno postrežbo v sobi (peneče vino, dnevne kanapeje, sveže sadje), VIP / prednostne storitve (prijava, vkrcavanje / izkrcanje, rezervacije jedilnic, vabila na kapitanove koktajle), blazina meni, bombažni ogrinjali, copati, postrežba (pakiranje / razpakiranje), nadgrajeni / luksuzni izdelki za kopel, brezplačna specialitetna restavracija za večerja v dvoje.

    Vse kabine za apartmaje in balkone so z drsnimi steklenimi vrati, ki vodijo do zasebne verande (opremljena z majhno mizo, 2 stola v predsobi, plus senčniki v apartmajih) in bivalni prostor z dodatno posteljnino (dvojni kavč) za 3. / 4. osebo. Kabine Oceanview imajo veliko okno (ne odpira se), medtem ko v notranjih kabinah ni oken. Obe zunanji / notranji vrsti kabin ponujata dodatno posteljnino za 3. / 4. osebo.

    Skupno število Spa kabin Costa neoRomantica je 58, od tega 6x Spa Suites, 48x Spa Balkon in 4x Spa Inside. Vse Spa sobe se nahajajo na palubah 12-Biarritz in 14-Lisboa. Gostje v vseh sobah in apartmajih Samsara uživajo v naslednjih bonus ugodnostih: ekskluziven in neomejen dostop do Spa (vključno z bazenom za talasoterapijo), brezplačni spa tretmaji (vaša izbira, 2 na kabino), dodatna kopalniška oprema.

    Costa ladja neoRomantica ima vseh 6 enoprostorskih kabin kategorije IS-znotraj. Med vsemi tipi kabin je ta namenjen izključno samostojnim popotnikom (max. 1 oseba) in jih je mogoče rezervirati ceneje (z enoposteljno zasedenostjo).

    Potniki Costa Cruises Suite uživajo v ekskluzivnih ugodnostih in storitvah na ladji. Seznam bonus ugodnosti za apartmaje vključuje: paket s pijačo all inclusive (neomejene pijače, do 9 EUR pijače v barskih menijih, brezplačen mini bar, vina v vseh restavracijah), brezplačna klubska restavracija obroki (zajtrk, kosilo, večerja), prednostna sedeža glavne jedilnice, prednostne rezervacije specialitetnih restavracij, brezplačna postrežba v sobi, darila za dobrodošlico (steklenica penine Ferrari, kanapeji), kavni aparat Illy, dnevno polnjenje svežega sadja , luksuzni kopalni plašči in copati, blazinski meni, posteljnina iz organskega bombaža, zasebna postrežba batlerjev (obutev, rezervacije / rezervacije, razpakiranje prtljage), dogodki na krovu, izključno apartmaji (degustacije vin, dnevne vozovnice Spa Thermal Suite, zasebne koktajle, rezerviran gledališki salon prednji sedeži, pomoč predanega nakupovalnega strokovnjaka), prednostno vkrcanje na sredozemska domača pristanišča.

Ekskluzivne RESTAVRACIJE IN BARI
  • Restavracija Botticelli je glavna jedilnica na Costa neoRomantici. Nahaja se na palubi 8 zadaj in ima velika okna na treh straneh, ki čez dan dajejo krasen pogled na morje. Eden od dveh sklopov senčil je ponoči spuščen. Za praznične večerje so na mize postavljene sveče. Il Giardino je ladijska samopostrežna restavracija. Nahaja se vzdolž palube 10 in je razdeljena na manjša območja s pletenim pohištvom. Zunaj Il Giardina je zunanji prostor, imenovan La Terrazza. Tu so mize za 4 z oblazinjenimi stoli. Servis v bifeju je razdeljen na postaje. Costa neoRomantica ponuja tudi brezplačno 24-urno postrežbo v sobi.

  • Celotni seznam restavracij in barov s hrano Costa neoRomantica:

    • Ristorante Botticelli (brezplačna jedilnica na dveh nivojih na krmi z 2 fiksnima terminoma za večerjo)

    • Ristorante Club neoRomantica (posebna a la carte restavracija; ponuja francosko in italijansko kuhinjo, meni Steakhouse in obsežno vinsko karto; samo večerja, potrebne so rezervacije)

    • Ristorante Samsara (služi zdravo in nizkokalorično hrano; brezplačna jedilnica za goste v Spa kabinah Samsara in posebna restavracija za ostale potnike z doplačilom / rezervacijo)

    • Ristorante Giardino (samopostrežna samopostrežna restavracija, brezplačna; ponuja zajtrk, kosilo, popoldanski čaj ob 16-17h in večerjo; zvečer se spremeni v picerijo, brezplačno, z natakarjem)

    • Grill Capri (postaja za hitro prehrano, brezplačna)

    • Pizzeria Capri (samo kosilo in večerja, picerija, brezplačna).

WELLNESS IN ŠPORT
  • Centro Banessere Samsara (2-stopenjski spa in wellness kompleks, s fitnesom in ločenim spinning / aerobičnim prostorom; kozmetični salon Venus, sobe za masaže in tretmaje, japonska TeaRoom, soba za sprostitev, termalni apartmaji, solarij, tepidarium (ogrevani ležalniki), Laconium (nizka vlažna savna), parne kopeli Aroma, bazen s talasoterapijo, turška kopel, solarij, savne, soba za kinezo.

  • Fitnes (oprema za kardiovaskularni sistem s pogledom na morje; zasloni VisioWeb omogočajo gostom, da se povežejo z internetom in svojimi napravami, ki jih uporabljajo med vadbo)

  • 1 zunanji in 1 notranji bazen z masažnim bazenom

  • steza za jogging

ZABAVA IN SPROSTITEV
  • Cabaret Dunaj (glavni razstavni salon; gosti velike razstavne produkcije, muzikale, klasične koncerte, baletne predstave, cirkuse in laserske svetlobne oddaje)

  • knjižnica in soba za kartanje

  • Squok Club (otroški bivalni prostor z igralnimi prostori Mini Club (3-6 let) in Maxi Club (7-11 let); brezplačen otroški program in nadzorovane dejavnosti; brezplačna varuška)

  • Mondo Virtuale (arkadna video igra)

  • disco

  • internetni kotiček

  • Casino

  • trgovine

TEHNIČNI PODATKI
  • Število potnikov: 1.800 (dve osebi v kabini)

  • Člani posadke: Približno 620

  • Bruto tonaža: 56 800 ton

  • Število kabin: 793

  • Dolžina / širina / višina: 221 m / 31 m

  • Število palub: 12

  • Potovalna hitrost: 18,5 vozlov

  • Prva plovba: 1993