Hrvaška

Dežela tisočih otokov in bogate naravne dediščine

Hrvaška je dežela tisočih otokov, bogate naravne dediščine in kulturnih lepot, pisanih mest in neskončne modrine morja, širne panonske ravnice, gričevnate vinorodne pokrajine in osmih nacionalnih parkov. Hrvaška je pravi kulturni arboretum s starorimskim Puljskim amfiteatrom, Dioklecijanovim Splitom, Krešimirovim Šibenikom, romantičnim Dubrovnikom in baročnim Varaždinom. Ston v Dalmaciji je srednjeveško mestece z veličastnim obzidjem in najstarejšimi solinami v Evropi. V malem Stonskem zalivu vzgajajo preko 80 različnih vrst školjk.TOP PONUDBE
 • Zakladi Dalmacije - Stella Maris
  deluxe križarjenje po Jadranu, 7x polpenzion
  Cena od
  1068 €
 • Vodice, Mobilne Hišice Bonaca 3*
  polpenzion, zunanji bazen
  Cena od
  43 €
 • Baška Voda, Grand Hotel Slavia 4*
  obnovljen hotel, ob plaži, 5x polpenzion
  Cena od
  424 €
 • Črna Gora, Pearl Beach Resort 4*
  letalo iz Ljubljane, 7x vse vključeno
  Cena od
  599 €
 • Krk/Njivice, Aminess Magal Hotel 3*
  priljubljen hotel med slovenskimi gosti
  Cena od
  48,78 €
 


TOP PONUDBE

Akcijska ponudba na Hrvaškem

 
POGOJI ZA VSTOP NA HRVAŠKO

Slovenija je na evropskem rdečem seznamu zato je za vstop na Hrvaško potrebno imeti negativen test ali potrdila o prebolelosti ali cepljenju. Pred odhodom na Hrvaško je potrebno izpolniti spletni obrazec Enter Croatia, kjer se vnesejo podatki o kraju bivanja, osebni podatki in po novem naložite tudi potrdila, ki jih imate za prestop meje. Hrvaška od potnikov iz Slovenije zahteva:

 • Negativni hitri test max. 48 h od odvzema brisa (dovolj je natisnjeno potrdilo iz sistema zVEM – za prijavo potrebujete digitalno potrdilo).

 • Negativni hitri PCR test max. 72h (novo, prej je bilo 48h) od odvzema brisa.

 • Potrdilo o prebolelosti ali pozitivnem covid testu, ki je starejše od 11 dni in ne več kot 180 dni.

 • Potrdilo o prebolelosti ali pozitivnem covid testu in da je oseba znotraj 6 mesecev bila cepljena z vsaj enim odmerkom kateregakoli cepiva, se ji izjema vstopa brez negativnega testa ali karantene podaljša za 180 dni od datuma cepljenja.

 • Potrdilo o polnem cepljenju po pravilih proizvajalca (dovolj je tudi cepilni kartonček, še bolje je imeti potrdilo iz sistema zVEM). V primeru cepiv Pfeizer, AstraZeneca in Moderna po drugem cepljenju ni potrebno čakati še 14 dni za veljavnost potrdila, v primeru cepiva Jannsen, kjer je samo en odmerek, pa je potrebno po cepljenju počakati 14 dni.

 • Enkratni odmerek cepiva Pfizer & Moderna, potrdilo velja od 22. dneva do največ 42. dneva po cepljenju.

 • Enkratni odmerek cepiva AstraZeneca, potrdilo velja od 22. dneva do največ 84. dneva po cepljenju.

Potniki iz EU lahko vstopijo tudi brez testa ali dodatnega potrdila, vendar se jim v tem primeru odredi 10 dnevna karantena, ki jo lahko skrajšajo z negativnim hitrim ali PCR testom narejenim na Hrvaškem.

Otroci mlajši od 12 let sodijo med izjeme, vendar le v primeru, ko imajo starši ali skrbniki ustrezna potrdila za vstop brez karantene.

Izjeme za vstop brez testa ali karantene so potniki v tranzitu (max. 12 ur), čezmejni delavci, šolarji, nujni družinski stiki, nujni zdravstveni posegi, nujni poslovni razlogi (obvezno povabilo za sestanek na Hrvaškem), delavci v kritični infrastrukturi npr. zdravstvo, policisti, vojska, civilna zaščita, pomorci in prevozniki.

POGOJI ZA POVRATEK V SLOVENIJO

Jadranska obala Hrvaške je na zelenem seznamu – Primorsko-goranska županija, Liško-senjska županija, Zadrska županija, Šibeniško-kninska županija, Splitsko-dalmatinska županija, Istrska županija in Dubrovniško-neretvanska županija. ) ni več na rdečem seznamu (velja od 12. junija 2021).

Na navedenih območjih ni visokega tveganja za okužbo z virusom SARS-CoV-2. Oseba, ki prihaja s takega območja, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če ob vstopu predloži dokaz, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki ni na rdečem ali temno rdečem seznamu. Oseba pa mora dokazilo predložiti le za obdobje od odhoda iz Slovenije do vrnitve vanjo, če je to obdobje krajše od pet dni. Torej, osebi, ki zapusti Slovenijo in se vanjo vrne prej kot v petih dneh, po vrnitvi ni treba priložiti dokazila o neprekinjenem petdnevnem bivanju, ampak le za obdobje, ko ni bila v Sloveniji. Če ne predloži ustreznih dokazil, se šteje, da prihaja z območja na rdečem oziroma temno rdečem seznamu

Na rdečem seznamu so administrativne enote: Panonska Hrvaška, Grad Zagreb in Severna Hrvaška Osebo, ki prihaja s teh območij na Hrvaškem, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset dni.

Za vstop v Slovenijo iz administrativnih enot Panonska Hrvaška, Mesto Zagreb in Severna Hrvaška je potreben PCR test ali hitri antigenski test (HAG), ki ni starejši od 48 ur.

Osebi, ki prihaja s teh območij Hrvaške pa ne bo odrejena karantena v primeru da:

 • predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Comirnaty Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni, Moderna najmanj 14 dni, Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology Sputnik V najmanj 14 dni, CoronaVac Sinovac Biotech najmanj 14 dni, COVID-19 Vaccine Sinopharm najmanj 14 dni in od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca Vaxzevria AstraZeneca in Covisshield Serum Institute of India/Astra Zeneca najmanj 21 dni in od odmerka cepiva Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni;

 • je prebolela COVID-19 in ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;

 • je najkasneje v 8 mesecih po pozitivnem PCR testu oziroma začetku simptomov cepila vsaj z enim odmerkom cepiva, ki ga priznava Republika Slovenija. Ta cepiva so: Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna, Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca, COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag, Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca, Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech in COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm. Ustrezna zaščita za prebolevnike se vzpostavi takoj po cepljenju. Za cepljene prebolevnike se kot ustrezno dokazilo ob vstopu šteje kombinacija: dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in pozitivnega testa PCR ali dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in potrdila zdravnika o prebolelem covid-19.

  Testiranje je obvezno za vse otroke od dopolnjenega 15. leta naprej.

  Potnike, ki prihajajo iz države oz. regije na rdečem seznamu, in ob prehodu meje v Slovenijo ne predložijo katerega izmed zgornjih dokazil, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni. Če se oseba, ki jo policija ob vstopu v Slovenijo napoti v karanteno na domu, v času trajanja karantene testira s PCR testom na prisotnost SARS-CoV-2 in je izvid testa negativen, se šteje, da je karantena prekinjena. Testiranje se sme opraviti šele peti dan po napotitvi v karanteno na domu.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim potnikom posredovali zadnje veljavne ukrepe glede počitnic na Hrvaškem in povratka v Slovenijo.

MOŽNOST HAG in PCR TESTIRANJA PRED ODHODOM PO POSEBNI CENI ZA PALMINE GOSTE
 • Za vse Palmine goste smo pripravili posebne pogoje in cene za PCR in HAG (hitri antigenski test) testiranja v Medical Group Fabjan in sicer:

  • Klinika Dr. Fabjan v Šenčurju – naslov PC A32, Šenčur pri Kranju (051386637), vsakodnevno, vključno z vikendi zjutraj med 6. in 8. uro in zvečer med 19. in 21. uro

  • Ljubljana – BTC – Dvorana 6 (051386637), od ponedeljka do sobote zjutraj med 8. in 10. uro ter popoldan med 18. in 20. uro

  • Celje – Aškerčeva 14 – Celeia Park (051391195), vsak dan (vključno z vikendi) med 6. uro in 8. uro ter 18. uro in 20. uro

  • Velenje – Sončni grič 7 (051391195), vsak dan (vključno z vikendi) med 6. uro in 8. uro ter 18. uro in 20. uro

  • Maribor – Jezdarska 2 – Medical center CiiM plus (070986659) vsak dan (ob vikendih po dogovoru) med 8. uro in 16. uro

  • Kranjska Gora – ski parking (051391195), vsak dan (vključno z vikendi) med 7. uro in 9. uro ter 18. uro in 20. uro

  • Koper – za Planet Tuš Hipermarketom (051299666), vsak dan (vključno z vikendi) med 6. uro in 8. uro ter 18. uro in 20. uro

 • Na testiranje se je potrebno naročiti na info@medicalfabjan.si ali telefonsko številko posamezne lokacije. Ob prijavi je potrebno navesti: ime in priimek, naslov, datum rojstva, KZZ, telefon in mail ter seveda testirno mesto/kraj in željeno uro testiranja (glede na razpisane ure: npr. med 08:00 – 10:00).

 • Izvid PCR testa odvzetega do 10.00 ure (vse dni) je običajno zaključen do 18.00 ure. Kdor ima digitalno potrdilo lahko izvid sam natisne preko portala Z-vem, ostalim posreduje klinika izvid na njihovo elektronsko pošto (prosimo, da na to opozorite kliniko). Izvid PCR testa odvzetega zvečer se prejme naslednji dan do 18. ure dan.

 • Izvid HAG testa odvzetega je običajno zaključen v roku 15 – 30 minut in se ga prejme takoj po testiranju.

 • V primeru, da je potrebna na izvidu zavesti tudi številko osebnega dokumenta, mora posameznik na to opozoriti, da laboratorij to doda na izvid.

 • Izvid je dvojezični: slovenščina in angleščina.

 • Potniki pri testiranju potrebujejo potrdilo o opravljeni rezervaciji pri Palmi in pred samim testiranjem na to opozoriti

 • Cena PCR testa znaša 67 €

 • Cena HAG testa znaša 10 € (strošek mednarodnega potrdila)

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.