Hrvaška

Dežela tisočih otokov in bogate naravne dediščine

Hrvaška je dežela tisočih otokov, bogate naravne dediščine in kulturnih lepot, pisanih mest in neskončne modrine morja, širne panonske ravnice, gričevnate vinorodne pokrajine in osmih nacionalnih parkov. Hrvaška je pravi kulturni arboretum s starorimskim Puljskim amfiteatrom, Dioklecijanovim Splitom, Krešimirovim Šibenikom, romantičnim Dubrovnikom in baročnim Varaždinom. Ston v Dalmaciji je srednjeveško mestece z veličastnim obzidjem in najstarejšimi solinami v Evropi. V malem Stonskem zalivu vzgajajo preko 80 različnih vrst školjk.


ZAKAJ SE FIRST MINUTE ZA HRVAŠKO NAJBOLJ SPLAČA?

Najvišji popusti

First Minute popusti do 20% na prijavo za rezervacije do 30.4. 2021 in dodaten 3% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi.

NOVO – Garancija za sproščeno in varno prijavo

Do 30.4. 2021 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 50€ na odraslo osebo.
Razliko do 30% ali polne cene je potrebno napraviti do 15.5. 2021, sicer pa po splošnih pogojih/ v kolikor je odhod manj 30 dni od rezervacije potovanja.

NOVO – Covid garancija

Vam omogoča brezplačno odpoved rezervacije hotelske nastanitve v Palminem aranžmaju, v kolikor namembna država preide na rdeč, onemogočen seznam potovanj. Obdržimo samo strošek rezervacije v višini 20€ na prijavo.

Posebne ugodnosti za otroke

Otroci vse do 18. leta letujejo BREZPLAČNO

Možnost plačila na obroke

Po vaši meri si boste prilagodili plačila (možnost obročnega plačila).

Hoteli in objekti

Izbirali boste med hoteli in objekti, po katerih je v zadnjih letih največ povpraševanja in imajo najboljše razmerje med ceno in kvaliteto in se tako odločili res za tistega po vaši meri.

Možnost zamenjave rezervacije

Za rezervacije narejene do 30. aprila ali najkasneje 30 dni do odhoda boste lahko spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z ustreznejšo iz Palminega kataloga Jadran 2021, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbrani objekt, prav tako se bo upošteval v času spremembe veljaven popust.

Gotovinski popust

Ob enkratnem plačilu rezervacije vam odobrimo 3% gotovinski popust.

Povrnemo strošek trajekta v eno smer

Za rezervacije počitnic do 30.4.2021 oziroma do preklica v hotelih na Rabu (Valamar Padova, Valamar Imperial hotel, Valamar Carolina hotel, hoteli San Marino by Valamar) in na Braču (hoteli Velaris, Bonaca, Borak, Elaphusa ) vam po povratku s počitnic in ob predložitvi računa povrnemo strošek trajektnega prevoza v eno smer.
Velja za najmanj 7 – dnevne počitnice in za največ 1 avto (velikost do 2 m) in osebe, ki potujejo skupaj.


TOP FIRST MINUTE ponudbe

Akcijska ponudba na HrvaškemPOGOJI ZA VSTOP NA HRVAŠKO
 • Negativni hitri antigenski test – max. 48 ur od odvzema brisa (priznajo se testi narejeni v EU). V primeru, da bo oseba na Hrvaškem ostala več kot 10 dni, mora do desetega dne od izdaje prvega testa ponovno narediti hitri test.

 • Negativni PCR test – max. 48 ur od odvzema brisa.

 • Potrdilo o cepljenju (veljajo vsa cepiva in sicer 14 dni po drugem cepljenju oz. v primeru, da gre za cepivo, ki se cepi samo enkrat, velja potrdilo 14 dni po prvem cepljenju).

 • Potrdilo o prebolelem covid-19 – lahko je potrdilo o pozitivnem PCR ali hitrem testu, ki je starejše od 11 dni in ne več kot 180 dni, ali potrdilo od zdravnika, da je oseba prebolela Covid-19.

Potniki iz EU lahko vstopijo tudi brez testa ali dodatnega potrdila, vendar se jim v tem primeru odredi 10 dnevna karantena, ki jo lahko skrajšajo z negativnim hitrim ali PCR testom.

Otroci mlajši od 7 let sodijo med izjeme, vendar le v primeru, ko imajo starši ali skrbniki ustrezna potrdila za vstop brez karantene.

Izjeme za vstop brez testa ali karantene so potniki v tranzitu (max. 12 ur), čezmejni delavci, šolarji, nujni družinski stiki, nujni zdravstveni posegi, nujni poslovni razlogi (obvezno povabilo za sestanek na Hrvaškem), delavci v kritični infrastrukturi npr. zdravstvo, policisti, vojska, civilna zaščita, pomorci in prevozniki.

Potnikom, ki potujejo na Hrvaško, priporočamo, da pred odhodom izpolnijo spletni obrazec – Enter Croatia s podatki o osebah in kraju potovanja.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Osebo, ki prihaja iz Hrvaške, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset dni. Oseba pa v karanteno ne bo napotena, če ob prehodu meje predloži:

 • negativni PCR test, ki ne sme biti starejši od 48 ur od odvzema brisa in je lahko narejen v EU ali državah schengna

 • potrdilo o pozitivnem rezultatu PCR testa, ki je starejši od 21 dni in ne več kot 6 mesecev (iz EU držav), ali potrdilo zdravnika (samo iz EU), da je oseba prebolela covid-19 in od simptomov ni minilo več kot 6 mesecev

 • dokazilo o cepljenju zoper covid-19 s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Biontech / Pfizer preteklo najmanj 7 dni ali proizvajalca Moderna najmanj 14 dni oziroma od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca Astra Zeneca najmanj 21 dni.

MED IZJEME ZA VSTOP V SLOVENIJO IZ HRVAŠKE BREZ KARANTENE SODIJO
 • Oseba v tranzitu čez Slovenijo max. 6 ur oz. za tovorni promet max. 8 ur.

 • Oseba, napotena na opravljanje nalog v sektorju mednarodnega prevoza ali z njega.

 • Oseba z diplomatskim potnim listom.

 • Oseba, ki je bila iz tujine pripeljana z reševalnim vozilom.

 • Osebi, ki še ni dopolnila 15 let in ki dnevno ali občasno prehaja mejo zaradi vključenosti v vzgojo, izobraževanje ali znanstveno raziskovanje v Republiki Sloveniji ali državi članici Evropske unije ali schengenskega območja in to izkazuje z ustreznimi dokazili.

Za določene izjeme se karantena ne odredi, če predložijo negativni hitri ali PCR test, ki ni starejši od 7 dni od dneva odvzema brisa. To velja velja za čezmejne delovne migrante, otroke, ki so že dopolnili 13 let in mejo prehajajo zaradi vključenosti v izobraževanje, za osebo, ki prevaža otroka, ki je vključen v izobraževanje in se po prevozu takoj vrne čez mejo, osebe, ki mejo prehajajo iz nujnih razlogov vezanih na odpravo nevarnosti zdravja ali življenja, in dvolastniki zemljišč zaradi opravljanja kmetijskih del in se vračajo najkasneje v desetih urah. Lastniki nepremičnin ne sodijo več med izjeme, niti za vzdrževalna dela za 12 ur.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo.