Egipt

Ena najstarejših razvitih civilizacij

Ob hibiskusovem ohlajenem čaju prisluhnite zgodbam ob Nilu od zlatega obdobja faraonov naprej. Posebej lepo zvenijo med plovbo s tradicionalno feluko, ob nubijskih pesmih. Doživite sončni zahod v Assuanu, med stotinami jader. Potopite se v pisan podvodni svet Rdečega morja. Zakaj v Egipt? Ker je zaradi lege med Afriko, Evropo in Azijo od nekdaj predstavljal stičišče trgovskih poti iz vseh kontinentov, ker je to ena najstarejših razvitih civilizacij, ki je skrbela za inovacije v gospodarstvu (učinkovit namakalni sistem) in razvoj, ker so Stari Egipčani faraone častili kot božanske namestnike za čas življenja in smrti, na kar danes spominjajo veličastna svetišča in grobnice, ker duh organiziranega Starega Egipta sobiva s kaotičnim modernim Egiptom.

Prelistajte nov spletni katalog za počitnice v Egiptu – KLIK

   

Preberite si blog o doživetjih v Egiptu

 

4 naj doživetja v Egiptu

 

Sonce v Egiptu

 

Bon Voyage: potujemo z Lorello v Egipt

 

365 dni poletja v Egiptu

   
Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od novembra do marca
Valuta Časovna razlika
Egiptovski funt (EGP) +1 ura (EET)
Jezik
Arabščina
Vizum za državljane Slovenije
Da – več informacij
Obvezna cepljenja
Da – več informacij
 

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM


Zakaj se First Minute na Mediteranu najbolj splača?

Najvišji popusti

First Minute popusti na MEDITERANU do 1.800 € na prijavo za rezervacije do 30.4.2021.

Varna rezervacija

Za rezervacije do 30.4.2021 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 50 € na odraslo osebo. Razliko vplačil do 30% je potrebno poravnati do 15.5.2021, sicer pa po splošnih pogojih/ v kolikor je odhod manj 30 dni od rezervacije potovanja.

Brezplačna odpoved

Za rezervacije do 30.4.2021 z odhodi od 1.6.2021 do 31.10.2021 omogočamo BREZPLAČNO odpoved vaše rezervacije do 30.4.2021, brez stroškov.

Brezplačna sprememba

Za rezervacije, ki jih boste izvedli do 30.4.2021 za odhode od 1.6.2021 do 31.10.2021 boste lahko spremenili svojo rezervacijo do 30 dni pred odhodom in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz Palmine lastne produkcije (paketne počitnice in potovanja, kjer je organizator TA Palma).

Garancija vračila

Ta Palma se zavezuje, da v roku 14 dni od odpovedi lastnega paketnega potovanja (organizator TA Palma) povrnemo celoten vplačan znesek za paketni aranžma (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20 € na prijavo) v kolikor namembna država preide na rdeč, onemogočen seznam potovanj.

Covid garancija

Za Palmine paketne aranžmaje počitnic iz kataloga Mediteran 2021 za rezervacije do 30.4.2021, ki se nanašajo na odhode od 1.6.2021 do 31.10.2021, omogočamo brezplačno spremembo počitnic v kolikor zbolite za Covid-19 in nam to pisno sporočite od 14 dni do 24 ur pred odhodom, s predložitvijo ustreznega potrdila. Izjeme so tiste rezervacije, ki so napravljene na rednih linijah ali nizko cenovnih prevoznikih. V takšnem primeru veljajo odpovedni pogoji prevoznika.

Asistenca in pomoč za usmerjanje v primeru zahtevanega testiranja

Popolna brezskrbnost pred in med potovanjem

Priporočamo sklenitev zavarovanja odpovedi potovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Za izbiro najbolj primerni zavarovanj se posvetujte s Palminimi svetovalci.

Možnost plačila na obroke

Možnost plačila do 12 obrokov.

Gotovinski popust

3% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 60 dni pred potovanjem.

POGOJI ZA VSTOP V EGIPT
 • Potniki, ki ob prehodu meje predložijo negativen PCR COVID-19 test (PCR test opravljen 72 ur ali manj pred prihodom v Egipt (otroci do 6. leta v spremstvu s starši testa ne potrebujejo).

 • Potrdilo mora biti v pisni obliki in izdano v angleškem ali arabskem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter negativni rezultat testa.

 • Potniki, ki pristanejo na letališčih Hurgada in Sharm El Sheikh lahko PCR (RT-PCR) COVID-19 test opravijo samoplačniško na letališču (testiranje opravlja Ministrstvo za zdravje Egipt). Potniki lahko po opravljenem PCR testu zapustijo letališče in se odpravijo v rezerviran hotel (v primeru daljšega čakanja skupinski transfer ni možen – za potnike lahko uredimo samoplačniški individualen prevoz), kjer pa so do rezultata testa samoizolirani v sobi (hotel poskrbi v času samoizolacije za dostavo pijače in hrane v sobo) – hotelskih storitev v tem času ni možno koristiti.

 • Vsi potniki morajo izpolniti obrazec Health Declaration form, ki ga ob prihodu v Hurgado predajo zdravstvenemu osebju na letališču.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO
 • Potniki, ki ob prehodu meje predložijo negativen PCR COVID-19 test (PCR test opravljen 48 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo z metodo verižne reakcije s polimerazo in je opravljen v državi članici Evropske unije, državi članici schengenskega območja, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike) ne bodo napoteni v karanteno. Ob povratku na letališče Jože Pučnik Brnik je mogoče test opraviti tudi na letališču po pristanku v Sloveniji, po ceniku upravljalca letališča JP Brnik Fraport Slovenija. Na rezultat testa je potrebno počakati na letališču JP Brnik (v brezcarinskem prostoru – pred prehodom meje) približno 5-6 ur. Več informacij najdete na spletni strani: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/8000. Testiranje je samoplačniško, na test se ni potrebno predhodno naročiti, obvezno pa potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja.

 • Testiranje oz. negativni PCR COVID-19 test je obvezen za otroke od dopolnjenega 15. leta naprej (vir: NIJZ, 18.01.2021).

 • Novo/pomembno: Vstop v Republiko Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu in brez predložitve negativnega izvida testa dovoli tudi:

  • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;

  • osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca COMIRNATY Biontech/Pfizer preteklo najmanj sedem dni, Moderna najmanj 14 dni in od prejema prvega odmerka cepiv proizvajalcev AstraZeneca, Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology Sputnik V ali Johnson&Johnson COVID-19 Vaccine Janssen najmanj 21 dni.

 • Potnike, ki prihajajo iz države oz. regije na rdečem seznamu (med te države spada Egipt), in ob prehodu meje v Slovenijo ne predložijo katerega izmed zgornjih dokazil se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni. Karantene ni možno prekiniti.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE MINISTRSTEV V EGIPTU
 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.

 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, v hotelih ter v javnih zaprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).

 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 1,5 m.

 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid-19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid-19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Egipt stroškov bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid-19 ne pokriva. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid-19 zdravljenje. Priporočamo sklenitev zavarovanja Coris ali Vzajemna (z višjo premijo). Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

Namigi za doživetja

 • Kopanje v Rdečem morju, ki ima celo leto kopalno temperaturo in pisan podvodni svet koral in tropskih rib, kar prihajajo občudovat potapljači s celega sveta,

 • ogled Kaira, prestolnice tisočerih minaretov, ki preseneča z dnevnim vrvežem in večerno romantiko ob Nilu, z modernostjo in s tradicijo,

 • obisk Gize z edinim še ohranjenim čudom antičnega sveta – Keopsovo piramido,

 • ogled najbolj znamenitih templjev v Starem Egiptu – Karnaka v Luxorju in Abu Simbla pri Asuanu,

 • ogled Nila, reke življenja, ki je od nekdaj prehranjevala Egipt, zato Egipčani še danes verjamejo, da so rodovitna tla ob Nilu posnetek raja,

 • raziskovanje puščave, ki predstavlja 95 % države in spreminja barvo od bele do črne prek tisoč odtenkov peščene, ter oaz in beduinov, ki še vedno živijo v plemenih.