SUPER UGODNO – POČITNICE ŽE OD 349 €

Egipt

Ena najstarejših razvitih civilizacij

Ob hibiskusovem ohlajenem čaju prisluhnite zgodbam ob Nilu od zlatega obdobja faraonov naprej. Posebej lepo zvenijo med plovbo s tradicionalno feluko, ob nubijskih pesmih. Doživite sončni zahod v Assuanu, med stotinami jader. Potopite se v pisan podvodni svet Rdečega morja. Zakaj v Egipt? Ker je zaradi lege med Afriko, Evropo in Azijo od nekdaj predstavljal stičišče trgovskih poti iz vseh kontinentov, ker je to ena najstarejših razvitih civilizacij, ki je skrbela za inovacije v gospodarstvu (učinkovit namakalni sistem) in razvoj, ker so Stari Egipčani faraone častili kot božanske namestnike za čas življenja in smrti, na kar danes spominjajo veličastna svetišča in grobnice, ker duh organiziranega Starega Egipta sobiva s kaotičnim modernim Egiptom.

Prelistajte nov spletni katalog za počitnice v Egiptu – KLIKPreberite si blog o doživetjih v Egiptu

4 naj doživetja v Egiptu

Sonce v Egiptu

Bon Voyage: potujemo z Lorello v Egipt

365 dni poletja v Egiptu

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od novembra do marca
Valuta Časovna razlika
Egiptovski funt (EGP) +1 ura (EET)
Jezik
Arabščina
Vizum za državljane Slovenije
Da – več informacij
Obvezna cepljenja
Da – več informacij

Zakaj se First Minute za počitnice najbolj splača?

Najvišji popusti

First Minute popusti do 800 € na prijavo za rezervacije do 30.4.2020. Dodaten 2% popust na osnovno ceno ob gotovinskem plačilu celotnega zneska ob prijavi. First Minute se vam najbolj splača. Najnižje cene do vključno 30.4.2020.

Posebne ugodnosti za otroke

Otroci do 18. leta potujejo že od 269 €.

Hoteli in objekti

Izbirali boste med največjim številom objektov in hotelov in se tako odločili za tistega po vaši meri.

Možnost plačila na obroke

Možnost plačila do 12 obrokov ali 2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi.

Možnost zamenjave rezervacije

Možnost zamenjave izbranih počitnic do 30.4. za drugo ponudbo iz Palminih katalogov 2020, po veljavnih cenah na dan menjave.

Namigi za doživetja

  • Kopanje v Rdečem morju, ki ima celo leto kopalno temperaturo in pisan podvodni svet koral in tropskih rib, kar prihajajo občudovat potapljači s celega sveta,

  • ogled Kaira, prestolnice tisočerih minaretov, ki preseneča z dnevnim vrvežem in večerno romantiko ob Nilu, z modernostjo in s tradicijo,

  • obisk Gize z edinim še ohranjenim čudom antičnega sveta – Keopsovo piramido,

  • ogled najbolj znamenitih templjev v Starem Egiptu – Karnaka v Luxorju in Abu Simbla pri Asuanu,

  • ogled Nila, reke življenja, ki je od nekdaj prehranjevala Egipt, zato Egipčani še danes verjamejo, da so rodovitna tla ob Nilu posnetek raja,

  • raziskovanje puščave, ki predstavlja 95 % države in spreminja barvo od bele do črne prek tisoč odtenkov peščene, ter oaz in beduinov, ki še vedno živijo v plemenih.