Tenerife

 

Otok večne pomladi

Največji otok Kanarskega otočja slovi po raznolikostih. Če se sončni jug, poln pisanega turističnega dogajanja, odeva v pesek in kamen, potem je sever zelen, bujen in vlažen. Vsepovsod od obale se dvigajo vulkanske gore, skoraj do štiri tisoč metrov visoko. Morje in nebo sta tako neverjetno blizu. Zakaj na Tenerife? Tenerife imenujemo tudi otok večne pomladi, vreme je namreč skozi vso leto stabilno, klima prijetna, temperature pa se gibljejo od 15 °C zjutraj do 26°C čez dan. Veličastni vulkan El Teide je z 3718 metri ne le najvišja gora Kanarskega otočja, ampak vse Španije. Skoraj do vrha gore se lahko zapeljete z gondolo, nato pa preostalih dvesto višinskih metrov opravite peš in se zazrete v neskončnost Atlantskega ocena. Številne aktivnosti vabijo. Na Tenerifu vam preprosto ne more biti dolgčas, najsi ste ljubitelj športnih aktivnosti ali pravi raziskovalec tipa Indiane Jones.

 

Namigi za doživetja – Tenerife

  • Kajtanje, surfanje in pohodništvo so športi številka ena na otoku. Povzpnite se na vulkan El Teide ali katero od drugih gora, ki jih je na otoku na pretek.

  • Vasica Masca in divja soteska pod njo očarata vsakega, ki zaide v ta divji svet strmih in ozkih pobočij.

  • Zapeljite se z ladjo na sosednji otok La Gomera in obiščite njen tropski pragozd.

  • Številni vodni in drugi parki, kot sta Siam in Loro park, bodo navdušili predvsem družine, a nad njimi ne ostane ravnodušen prav nihče.

  • Tenerife je znan tudi po svojih čudovitih golf igriščih z izjemnimi razgledi.

  • Jug otoka slovi po pestrem nočnem življenju in zabavah.