6 razlogov zakaj obiskati Azore?

Azorski otoki ali krajše, Azori se skrivajo sredi Atlantika in so del portugalskega ozemlja. Tudi Azori so se, podobno kot bolj znana Madeira iz Atlantika dvignili zaradi vulkanske aktivnosti. So pa Azori zaradi svoje oddaljenosti od celine manj obiskani od Madeire, kar je za tiste, ki na potovanju iščejo več spokojne tišine zagotovo dodana vrednost. Na Azorih namreč niti poleti ne boste srečali velike množice turistov. Pod skupnim imenom iz morja tako štrli 9 zaplat kopnega. Vsak otok je nekaj posebnega, vsaj štiri največje pa je vredno obiskati. Otoki se med seboj razlikujejo. Vsem je skupen pester endemični rastlinski in živalski svet, neokrnjena narava, zelena prostranstva, bogata geološka preteklost, ter številne pohodne poti.

Sao Miguel

Sao Miguel je največji otok v otočju, znan pa je tudi kot “Zeleni otok”. Zaradi svoje raznolikosti, ponuja pestro paleto zanimivih naravnih pojavov, v mestnih središčih pa boste lahko raziskovali zgodovino otoka. Sao Miguel je resnično oaza naravne lepote. Na otoku boste našli vulkanske kraterje, termalne vrelce, jezera, slapove in obsežne zelene planjave. Najbolj obiskano območje na otoku je zagotovo ugasli vulkan Sete Cidades. Čudovita pokrajina je znana po zelenem in modrem jezeru, številnih razglediščih, peš poti in tudi po nekoč najbolj prestižnemu luksuznemu hotelu, ki pa ga že vrsto let najeda zob časa.

Failal

Tudi otok Faial je destinacija, ki je naravnost ustvarjena za ljubitelje narave in pohodnih poti. Vsi raziskovalci, ki iščejo mirno okolje za uživanje v čudoviti naravi bodo navdušeni nad ostrino modre barve številnih hortenzij, ki krasijo preddverja hiše. Najbolj priljubljena turistična točka na otoku je ogromen vulkanski krater Caldeira, s katerega se odprejo dih jemajoči pogledi na okolici. Splača pa se ustaviti tudi v mestu Horta, največjem mestu na otoku, ki slovi po čudoviti arhitekturi. V mestu pa boste ob simpatičnih muzejih našli tudi nekaj imenitnih restavracij z zelo okusno lokalno hrano.

Pico

Otok Pico je drugi največji Azorski otok, varuje pa ga istoimenski še vedno aktiven vulkan, ki hkrati predstavlja najvišjo goro na Portugalskem. Ker je zgodovina otoka močno povezana tudi s kitolovom, včasih zelo pomembno gospodarsko panogo na otočju, se splača obiskati muzej kitolova, kjer obiskovalec dobi zanimiv vpogled v morske globočine, kjer kraljujejo nežni velikani. Pico pa slovi tudi po vrhunskem vinu. Vinska trta na otoku je zaradi svoje kulturne vrednosti in edinstvene pridelave namreč uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine. Spreminjajoča se pokrajina kamnin lave, eksotična vegetacija in pester nabor eksotičnih ptic vas bodo na otoku spremljali na vsakem koraku.

Čez otoke se razprostirajo razkošni zeleni pašniki, gozdovi lovorja in cedre ter nasadi vinske trte, ki se kot v amfiteatru spuščajo po pobočjih. Tukaj so tudi plantaže čaja, ananasa in tobaka, bananovci, nasadi agrumov, pisani cvetovi pasijonk in bujni botanični vrtovi. Edinstveno rastje je sredi Atlantika v Evropi še toliko bolj presenetljivo in vsekakor paša za oči.

Območja vinogradov na otoku Pico in staro mesto na Tercieri spadajo pod Unescovo svetovno dediščino, z naravnimi parki in morskimi rezervati, ki ščitijo neokrnjeno okolje, pa se Azori uvrščajo v vodilno destinacijo trajnostnega turizma.



Podnebje na otokih je idealno čez celo leto, saj se temperature na otočju vseskozi gibljejo med 15°C in 25°C stopinj (najtopleje je od junija do septembra), zato je prav vsak mesec v letu primeren za obisk. Res je, da se mavrica pogosto nariše na nebo, a nič zato, kljub vsemu je lepo????.

Azori so vrhunska destinacija za ljubitelje narave, družine in (aktivne) popotnike, saj nudijo veliko možnosti za različne dejavnosti; izjemna so pohodniška doživetja, opazovanje kitov in delfinov, jadranje, potapljanje, surfanje in drugi vodni športi.



Razkošje v zelenem, z veliko (nebeške) modrine je neokrnjen biser, vreden odkritja – odpotujemo s posebnim letom iz Ljubljane, vabljeni z nami!



Zakaj obiskati AZORE s Palmo?

  • prvič iz Slovenije poletimo s posebnim letalom direktno na Azore (27.marec in 13.november)

  • odlična časovnica poletov omogoča optimalni izkoristek časa

  • spimo v preverjenih hotelih 4*

  • možnost doplačila za polpenzion ali po želji izbira večerij po lastnem izboru v okoliških restavracijah (cca 10 min hoje)

  • po otokih se prevažamo z udobnimi turističnimi avtobusi

  • potovanje je primerno za vse starostne skupine, saj ni fizično zahtevno

  • brez doplačil za manjšo skupino (na odhodu 27.3. in 13.11.2022)

  • super cena

  • odlično vodenje