An ban, na Jadran

DALMACIJA

Tako kristalnega morja kot je v Dalmaciji ne najdete nikjer. Najlepše morje Jadrana, z dolgimi prodnatimi in peščenimi plažami, galebi v zraku in čudovitimi dalmatinskimi otoki čakajo, da vas popeljejo v čar nedotaknjene narave oljk in borovcev. »Dalmatinske drage luke« in »Galeb i ja« je prepeval Oliver Dragojevič. Njegove pesmi nas še danes spomnijo na dolga in vroča poletja v Dalmaciji. Prepustite se dalmatinskemu ritmu in naravnim lepotam, ki vas bodo vedno znova očarale.

ZADAR

Zadar je obkrožen z narodnimi parki, ki vas bodo osupnili z edinstvenimi prizori narave. Slikovito staro mediteransko mesto ob naravnem pristanišču z mnogo turističnimi aktivnostmi je kot ustvarjeno za dopust na tem lepem koščku Jadrana. Po Rivieri Zadar se raztezajo prodnate in kamnite plaže, opremljene z rekviziti za goste, željne zabave, ali popolnoma nedotaknjene, ki čakajo ljubitelje samote in čistega miru. Navdušila vas bo pesem valov, ki odmeva iz zadrskih morskih orgel, edinstvenega eksperimentalnega glasbila, na katerega igra samo morje. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Hotel Donat***, ki leži v turističnem naselju Borik, v bližini peščene, prodnate in skalnate plaže. Falkensteiner Club Funimation**** ima lastno hotelsko, peščeno in prodnato plažo. Hotel Kolovare**** se nahaja v bližini prodnate plaže, nedaleč stran od starega mestnega jedra Zadra, v mirnem in slikovitem delu, ob sprehajališču s pogledom na Zadrski kanal in otoke.

PETRČANE

Petrčane, turistično mestece pri Zadru se ponaša z dolgo peščeno obalo, obkroženo z borovci, športnimi igrišči in veliko ponudbo vodnih športov. Za vse, ki si želite aktivnega družinskega dopusta, so Petrčane idealna izhodiščna točka, saj so le streljaj oddaljene od čudovitega narodnega parka Kornatov in otokov v zadrski rivieri. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Hotel Pinija****, ki leži na polotoku sredi borovega gozda, s prodnato in skalnato plažo v bližini. Falkensteiner Family Hotel Diadora**** je odličen družinski hotel tik ob plaži z lepimi družinskimi sobami. Apartmaji Sunnyside Petrčane**** se nahajajo ob prodnato skalnati plaži in so moderno opremljeni.

PAKOŠTANE

Pakoštane je dalmatinsko mesto, obkroženo z narodnimi parki in naravnimi rezervati. Čudovita naravna peščena plaža je s ponudbo zabavnih vsebin in vodnih športov posebno doživetje za otroke. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Pine Beach Pakoštane***, ki leži v borovem gozdu, v naravni laguni z dolgo peščeno plažo, in je idealna za družine z otroki. Apartmaji Kozarica*** in Mobilne Hišice Kozarica**** ležijo v gozdu, neposredno ob obali s prodnato in skalnato plažo, primerno za otroke.

VODICE

Vodice so živahno počitniško mestece z različnimi športnimi programi in številnimi prireditvami. Širok zaliv za kopanje je primeren predvsem za družine z otroki, pristanišče za jahte pa naredi mesto še bolj privlačno. Na južnem delu Vodic so čudovite naravne plaže, na severu pa leži znamenita Plava plaža, nagrajena z Modro zastavo. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Mobilne Hišice Bonaca*** in Family Hotel Bonaca*** v bližini lepe prodnate plaže, ki se ponaša z Modro zastavo in je zaradi lepega položnega vstopa v vodo ter igral na plaži še posebej primerna za otroke. Hotel Punta**** leži na polotoku Punta, v borovem gozdičku, ob prodnati plaži primerni za otroke. Imperial Park Hotel*** je v senci borovcev, na obali mesta Vodice, s hotelsko prodnato plažo. Hotel Olympia Sky**** leži ob morju in v neposredni bližini mestnega središča Vodic, v njegovem 9. nadstropju se nahaja pokriti bazen z odličnim razgledom.

OTOK UGLJAN

Otok Ugljan vas vpelje v ozračje pravega Mediterana. Pričakajo vas tipične dalmatinske kamnite hiše, vaša čutila pa bo prevzel vonj po olivnem olju, saj imajo dolgo tradicijo vzgajanja oljk in negujejo kar 200 tisoč stebel. Je idealna destinacija za vse, ki si želite notranji mir, saj številne steze po otoku vodijo do sproščujočih razglednih točk, ki predstavljajo pravi užitek za telo in dušo. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Apartmaji Zelena Punta***, ki ležijo na polotoku, v borovem gozdičku, v neposredni bližini prodnate, skalnate in kamnite plaže.

OTOK HVAR

Otok Hvar je kralj med dalmatinskimi otoki. Kristalno čisto morje, številne peščene plaže, nedotaknjena narava, obilo sonca, prostrana polja sivke, starih nasadov oljk in vinogradov, ter vedno prijazni in gostoljubni domačini, so razlogi, da je bil razglašen za enega med desetimi najlepšimi otoki na svetu. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Adriatiq Hotel Hvar***, ki leži v neposredni bližini centra in morja, ob prodnati in peščeni plaži. Adriatiq Resort Fontana 2*/4* (apartmaji) ležijo na manjši vzpetini, v borovem gozdu v bližini morja, s skalnato betonsko plažo.

OTOK BRAČ

Otok Brač je največji dalmatinski otok. Številni zalivi in plaže se vrstijo ena za drugo, najbolj znamenita plaža, edinstvene oblike, pa je Zlati rat na Bolu, ki velja tudi za eno najlepših plaž na svetu. Kolesarje bodo navdušile makadamske poti, ki vodijo v skrite kotičke otoka, Vidova gora pa nudi čudovit razgled na sosednje otoke in Italijo. Otok je znan po obilici sončnih dni, kamnu, ki je prava atrakcija na otoku in grmičevju, ki otok obarva zeleno. Otok Brač je preprosto čudovit. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Hotel Pastura****, ki leži v ribiški vasici Pastira, ob skalnati in prodnati plaži. Velaris Resort*** se nahaja v slikoviti uvali Vela Luka, le 1 km od centra mesta, s prodnato in peščeno plažo v bližini, primernimi za otroke. Bluesun Hotel Elaphusa**** se nahaja ob peščeni plaži, samo 10 minut hoje od centra mesta Bol in plaže Zlatni rat. Bluesun Hotel Bonaca*** leži na vzpetini, obdan z borovci, samo 10 minut hoje od središča Bola in plaže Zlatni rat. Bluesun Hotel Borak*** leži v borovem gozdičku, ob sprehajalni poti, ki povezuje plažo Zlatni rat in mesto Bol.

OTOK KORČULA

Otok Korčula je eden najbolj gozdnatih otokov, znan po belem vinu Pošip, olivnem olju in zgodovinskih dogodkih. Med številnimi slikovitimi mesti izstopa z obzidjem obdano mesto Korčula, s srednjeveškimi ulicami in rojstno hišo najbolj znanega svetovnega potnika Marka Pola, v samem srcu mesta. Poleti se na otoku odvijajo mečevalski plesi ob spremljavi bobnov in pihalnega orkestra, ob večerih pa na ulice vabijo dalmatinske klape. Osvežite se lahko v zalivih z zdravilnim morskim blatom ali prebudite avanturistični duh in se odpravite v Velo Luko, ki skriva najbogatejše arheološko nahajališče. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Port 9 Hotel**** in Port 9 Camping*** z mobilnimi hišicami, ki ležita v mirni uvali Zaliva školjk, v bližini prodnate in peščene plaže ter le 2 km od starega dela Korčule. Hotel Liburna**** se nahaja ob prodnati in skalaniti palži, le nekaj minut hoje do centra mesta. Hotel Aminess Lume**** ima skalnato plažo pod hotelom in se nahaja v mirnem zalivu na južnem delu otoka. Hotel Marko Polo**** se nahaja na vzpetini v bližini morja nasproti starega mesta Korčule, ob prodnati in kamniti plaži.

OTOK VIS

Otok Vis je otok sreče. Narejen je po meri človeka, ki se mu ne mudi in ki zna uživati življenje. Navdihuje z lepo naravo in turkiznim morjem v skritih zalivčkih. Obdan je s čudovitimi manjšimi otoki in otočki ter naravnimi plažami. V edinstvenem ribiškem muzeju je ohranil svojo ribiško tradicijo. Praznovanje te tradicije predstavlja eno najboljših ribiških fest na jadranu. Ponuja tudi pristna okusa svoje najbolj znane vinske sorte Vugava in travarice iz zdravilnih viških trav. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Hotel Issa***, ki je obkrožen s palmami, agrumi in aromatičnim mediterankim brinjem in se nahaja ob prodnati plaži, primerni za otroke. Hotel Biševo** pa leži v borovem gozdičku, ob prodnati plaži.