An ban, na Jadran

ISTRA IN KVARNER

An ban, kam na Jadran? To je zdaj edino vprašanje in vsi smo si oddahnili. Pod Palmo in borovce, to vemo, ampak v kateri kraj? Poletja na Jadranu so med najlepšimi spomini mnogih morskih navdušencev. Na Jadranu se čas ustavi. Tam je življenje preprosto. Zvok galebov, šumenje valov in vonj po borovcih nas vedno ponese v nek drug svet. Brezskrben in preprosto lep. Na Jadranu se Slovenci počutimo kot doma. V naravnih lepotah in slikovitih mestecih, ob raziskovanju kamnitih ulic, mirnih pristanišč in živahnih tržnic vsakič znova odkrivamo nove obraze Jadrana. Palmovci smo za vas pripravili prijazne družinske pakete v Istri in Kvarnerju.

ISTRA

Se spomnite svojih prvih počitnic v nostalgični Istri, kamor se vedno znova vračamo po pristna doživetja, spomine in mladost? Istra je postala butična in precej drugačna, kot se je spomnimo iz otroštva, a še vedno polna tradicije, odlične gastronomije, privlačne obale in zelene notranjosti. Gotovo poznate njene najbolj priljubljene obmorske kraje: Umag, Novigrad in Poreč so idealne lokacije za tiste družine z otroki, ki želite na dopustu uživati v znanem in prijaznem okolju.

UMAG

Umag je mestece s številnimi kolesarskimi stezami ter kamnitimi in peščenimi plažami, primernimi za najmlajše. Dolge promenade ob morju ob sončnem zahodu in kornetu s sladoledom vam ne uidejo. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Apartmajih Polynesia Plava Laguna***, ki ležijo v bližini zaliva s prodnatimi plažami in urejenim dostopom v morje za majhne otroke. Hotel in Residence Sol Garden Istra for Plava Laguna**** v naselju Katoro ima zunanji kompleks bazenov z vodnimi atrakcijami v bližini delno prodnate in delno skalnate plaže. Hotel Sol Umag for Plava Laguna**** v naselju Punta ima otroški bazen. Hotel Sol Sipar for Plava Laguna**** ima bazene z morsko vodo, primerne za otroke in malčke in je direktno ob morju.

NOVIGRAD

Novigrad je ohranil svoj šarm mirnega ribiškega mesteca z intimnim vzdušjem, tako značilnim za mala sredozemska mesta. Je odlično izhodišče za raziskovanje številnih kolesarskih stez, ki vodijo skozi najlepšo istrsko pokrajino, in doživetje vrhunske vodne zabave v Aquaparku Istralandia. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Aminess Maestral Hotel**** z lastno plažo, zunanjim bazenom za otroke in le 10 minut hoje od starega dela mesta Novigrad. Aminess Laguna Hotel*** z zunanjim bazenom za otroke leži tik ob morju med razkošnimi borovci. Aminess Sirena Mobilne Hišice**** so v bližini starega mestnega jedra, v gozdičku in ob prodnati plaži, ki je namenjena tudi hišnim ljubljenčkom.

POREČ

Poreč in njegova okolica je kot nalašč za aktivne družinske počitnice. Privlačno staro mestno jedro, Urejene steze in plaže, narava, Aquacolors – vodna zabava za male in velike, druženje z dinozavri v Dinoparku in kakovostna steza za karting Motodrom predstavljajo pravi mozaik vznemirljivih doživetij. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Lanterna Sunny Resort by Valamar**, obdanem z zelenjem, v bližini prodnate, travnate in kamnite plaže s priznanjem Modra zastava. Valamar Pinia Hotel*** v zelenju gostih borovcev, s peščeno plažo v bližini, zunanjim bazenom z morsko vodo in bazenom za dojenčke. Hotel Plavi Plava Laguna*** z zunanjim sladkovodnim bazenom in prodnato plažo v bližini leži v naselju Zelena laguna. Valamar Crystal Hotel**** s prodnato in travnato plažo v bližini ter ogrevanim bazenom z morsko vodo je le streljaj od starega mestnega jedra Poreča.

KVARNER

Kvarner se skriva v srcu nedotaknjene narave. Na otoku Cres boste pozabili na čas in spoznali beloglave jastrebe, ki jih varujejo v tamkajšnjem EKO centru. Sprehod po obali otoka Lošinj, ki slovi kot naravno klimatsko zdravilišče za dihala, bo v vaš dopust vnesel žarek romantike, lahko pa vam uspe opaziti tudi delfina. Na otoku Rab vam bodo postregli z najokusnejšim suvenirjem – rabsko torto, katere recept še danes ostaja skrivnost. Kamnito kraljestvo otoka Pag pa vas bo osvojilo z aromatičnim okusom paškega sira, njihovo specialiteto.

MALI LOŠINJ

Mali Lošinj s svojimi borovci velja za naravno zdravilišče pri pljučnih boleznih, zato predstavlja pravo dihalno in sprostitveno terapijo za vso družino. Peščene urejene plaže ali skriti divji zalivčki, morski vrvež na promenadi, zaliv, ob katerem se razprostirajo stare vile, meščanske hiše in mogočne stare palme, naredijo poseben vtis. Zaradi slikovitega pristanišča je Mali Lošinj tudi izhodiščna točka za izlete do bližnjih manjših otočkov. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Hotel Aurora****, ki leži v sončnem zalivu, le streljaj od morja, plaža pa je nagrajena z Modro zastavo. Hotel Bellevue***** je obkrožen z borovci, v bližini sta skalnata in manjša peščena plaža, primerna za otroke. Punta Vitality Hotel**** na otoku Lošinj leži ob obali, le 3 kilometre od malega Lošinja, s kamnito, ponekod betonirano plažo.

RAB

S svojo pestro ponudbo na otoku Rab vsak najde kotiček zase. Izbirate lahko med mnogimi peščenimi plažami ali ste športno aktivni in družinsko raziskujete skrite zalivčke otoka s kajakom. Največja Rajska plaža si je prislužila Modro zastavo, ponuja pa tudi številne aktivnosti, kot so odbojka na mivki, tobogani, jadranje na deski in zabavo na plaži. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Residence Suha Punta**, ki leži na polotoku Kalifront, najbolj gozdnatem delu otoka Rab, le 200 m oddaljena od prodnate in kamnite plaže. Lopar Sunny Hotel*** in Hotel Sahara/Rab*** sta le 100 m oddaljena od znamenite Rajske plaže, primerne za družine z majhnimi otroki. Mobilne Hišice Padova Premium Camping Resort*** ležijo ob idiličnem peščenem zalivu Padova, obkroženem z borovci, blizu zgodovinskega mestnega središča Raba. Valamar Hotel Padova**** pa je čisto ob morju, v zalivu Padova, s pogledom na staro mestno jedro in le 50 m stran od urejenega kopališča.

PAG

Za ljubitelje čistega in modrozelenega morja je na otoku Pag pravi raj. Ogromno je lepih zalivčkov in peščenih plaž. Lahko si izberete živahne ali samotne, kjer lahko otroci brezskrbno čofotajo v plitvi vodi. Lačni in žejni ne boste, saj je pravih paških gastronomskih specialitet na pretek. V dolinah in na poljih vzgajajo vinsko trto, zelenjavo in sadje, polotok Lun je zasejan z oljkami, proizvajajo kakovosten in izjemno cenjen ovčji paški sir in po naravni poti iz čistega morja pridobivajo sol. Še posebej znana je plaža Zrče, ki se je drži sloves zabaviščne destinacije in verjetno marsikomu vzbudi spomine na mladostna leta. Palmovci smo za vas pripravili pakete v Družinski Hotel Valentina*** s prodnato plažo v neposredni bližini. La Luna Island Hotel**** leži ob plaži v tipičnem ribiškem mestecu Jakišnica. Hotel Pagus**** ima hotelsko prodnato, ponekod peščeno plažo. Mobilne Hišice Camp Straško**** pa se nahajajo ob morju, v zalivu ob gozdu dalmatinskega hrasta in oljk, s prodnato plažo, primerno za otroke.