Lošinj, Vodice ali Hvar?

Otok Lošinj

je nekaj posebnega. Vsak, ki je enkrat vdihnil njegov zrak, si je za zmeraj zapomnil ta vonj. Zato ni nič nenavadnega, da ima Lošinj tako velik klub oboževalcev pod Palmo. Zdravilna klima na otoku poskrbi za splošno dobro počutje, njeni blagodejni učinki pa najbolj pridejo do izraza pri obiskovalcih z dihalnimi in dermatološkimi težavami. Zaradi svojega umirjenega utripa je tukaj pravi paradiž za družine, ki si želijo sproščenega družinskega oddiha. Slikovito glavno mesto navdušuje z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino.

Vreden ogleda je zagotovo muzej Apoksiomena, antičnega kipa, ki so ga našli potopljenega globoko na morskem dnu. Ta senzorični muzej ponuja 9 scen in doživetij Lošinja za vse čute. Za čiščenje nosu in pljuč poskrbite z dolgimi sprehodi ob morju, kjer so sredi borovih gozdičkov speljane pešpoti.Priljubljene Vodice

Ko se iz Reke odpravite po magistralni cesti proti Splitu, vas pot zanese do Vodic. Ime izhaja iz številnih vodnih izvirov, ki se skrivajo v okolici. Okoli stare baročne cerkve se je oblikovalo mestece, v katerega se zaljubiš na prvi pogled. Ko se Vodice prebudijo iz zimskega spanja, se hitro preobrazijo v vroče letovišče, ki s svojim šarmom privablja obiskovalce od blizu in daleč.

Urejene plaže so prvi del recepta za prave jadranske počitnice. Ob večerih je čas za dalmatinske fešte. Romantični sprehodi med borovci in ob pristanišču se prevesijo v noči, polne užitkov in koncertov. Ob melodijah lokalnih klap odkrijte pristne okuse dalmatinske kulinarike. Privoščite si sveže ulovljenega brancina ali orado in pod Palmo odkrijte ribiške zgodne. V bližini se razprostira Narodni park Krka, eden izmed osmih na Hrvaškem, ki navdušuje s slikovitimi slapovi in več kot 1000 rastlinskimi in živalskimi vrstami.Ikonični Hvar

Na Hvaru nas skoraj vedno razvajajo sončni žarki – ima največ sončnih dni na celotni jadranski obali in je celo med prvimi v Evropi. Hvar pripoveduje prav posebno zgodbo: poleg bogate zgodovine iz časa antične Grčije in Rima ga je narava obdarila z neverjetno lepoto. Vsak dan vas nagradi s pisanimi razgledi na vinograde in oljčne nasade. Spočijte oči na rožmarinu in sivki, ki vam pričarata pridih domačnosti in topline. V vročih poletnih dneh poiščite senco v borovih gozdičkih ali pa se prepustite sončnim žarkom na urejenih ali divjih plažah, ki se razprostirajo po otoku. Zraven si privoščite oljčno olje ali domače olive, ki jih lokalni prebivalci pridelujejo po tradicionalnih metodah.


»Hvar ima največ sončnih dni na celotni jadranski obali in je celo med prvimi v Evropi.«


V toplih večerih svoje oči in brbončice razvajajte z gurmanskimi dobrotami, kot so sveže ribe in druga darila morja. Za popolno izkušnjo se še sprehodite skozi staro jedro glavnega mesta ali katerega izmed otoških krajev. Zvoki mandolin po dolgem dnevu na plaži zmehčajo vsako dušo. V poletnih večerih se prileže živahni mestni utrip, poln dogajanja, vedrih melodij in prijaznih prebivalcev. Tudi do Brača ni daleč, zato izkoristite enega od dni za izlet na priljubljeni Bol.