Palmini popotniški vtisi z Baltika

zemljevid je inspiracija, svet pa destinacija.Odkrivajmo skupaj, pod Palmo.

Naša priljubljena vodnica Brina Gomzi nam je skupaj z našimi gosti poslala vtise iz potepanja po Baltskih deželah. Vabljeni k branju, naša vodnica Brina pa sporoča: »Postanite pripovedovalci baltske zgodbe – dežel dobrosrčnih in prijaznih ljudi, ki so idealna in varna destinacija za različne popotniške okuse, saj je poskrbljeno za mestni vrvež, osupljivo naravo, odlično kulinariko, … Začutimo to baltsko edinstvenost … »pod Palmo«! Naši gostje so Brini strnili svoja doživetja in seveda se že veselijo naslednje potovalne dogodivščine.

»Prvo pravo potovanje po res dolgem času. Super občutek. Potovali smo z otrokom – nobenih težav nismo imeli. Izpolniti je bilo treba kar nekaj Kovid obrazcev, ampak to ni nobena težava. Super je potovati v tem času. Nikjer nobene gneče! V miru si je bilo mogoče ogledati vse znamenitosti, fotografirati, nobenih čakalnih vrst – odlično. Tudi z vremenom smo imeli veliko srečo – idealne temperature in jasno modro nebo vse dni. Navdušili so me Helsinki – zelo lepo in čisto mesto ter prijazni ljudje. Poleg samih znamenitosti tudi možnost doživetij: Flying Cinema in Skywheel. Brina je odlična vodnica. Vsa logistika »perfect«.« (Neja R.)

»Očarala me je Latvija. Čeprav je država ravninska, smo se peljali mimo čudovitih gozdov. Navdušil me je grad Turaida z okolico. Tudi Jurmala in obala Baltika je nekaj enkratnega. Glavno mesto Riga pa gre lahko ob bok z ostalimi evropskimi prestolnicami, seveda s svojo zgodovino in povezavo z vzhodno Evropo. Potovanje je kljub Kovid situaciji potekalo brez posebnih ovir. Zaradi manjšega števila turistov smo imeli glavna mesta skoraj zase.« (Milena H.)

»Potovanje sva načrtovala že pred Kovidom. Želela sva si ogledati Baltske dežele, zato sva vztrajala pri tej destinaciji. Na potovanju sva se počutila varno, ukrepi naju niso obremenjevali. Najbolj naju je pritegnilo staro mestno jedro Talina. Vodenje vodnice Brine je bilo odlično.« (Nada in Branko B.)

Potovanje v Kovid časih ima absolutno svoje prednosti – mesta, ki smo jih obiskali so bila na pol prazna, bilo je malo gostov, tako da smo se v miru lahko razgledovali po mestih brez gneče in vzeli smo si tudi čas za fotografiranje, saj smo imeli na voljo najboljše točke. Vsaka država ima glede Kovid pravil svoje restrikcije, če ste cepljeni se lahko sprehajate brez maske v Finski in Estoniji, so pa strožja pravila glede nošenja mask v Latviji in Litvi. Vsa mesta so mi ostala v nepozabnem spominu, še posebej pa sem uživala v baltiškem gradu Vilnisu in mestecu Trakai. Naša vodička Brina je zaslužna za nepozabno druženje in predstavitev samih destinacij. Vse pohvale. » (Sabina V.B.)