Santorini in zahodna Kreta

Obilne grške počitnice za sladokusce

Živite za velike trenutke? Potem je ta grški dvojec kot nalašč za vas. Najprej mitični Santorini s potopljeno Atlantido, otok, ki magnetizira že ob pogledu z letala. Njegova kaldera, ki jo je ustvaril morda najlepši vulkan na svetu pred 3.600 leti, je danes ena najbolj priljubljenih destinacij Evrope. Na robu 300-metrskega klifa se sončijo modre kupole in bele suite z zasebnimi jacuzziji in bazeni. To lebdenje nad Kikladi in Egejskim morjem vas bo spremljalo za vedno. Izberite svoje razkošje v vasici Imerovigli z najbolj butičnimi hoteli, od tam pa jo lahko kar peš mahnete po nekdanji pastirski in tovorni poti do Oie s pregovorno najlepšimi sončnimi zahodi.

Hitra ladja vas v nekaj urah pripelje na Kreto, zibelko naše civilizacije. Med Slovenci manj znana kretska skrivnost je zahodni del otoka s Chanio, kozmopolitskim mestom, ki so mu pisano dušo vdahnili Bizantinci in Benečani. Tu sta se rodila liberalno gibanje svobodne Grčije, ki je strlo stoletja otomanske nadvlade, in oče moderne Grčije Eleftherios Venizelos. Tu je danes prestolnica kretskih kulinaričnih in drugih užitkov. Ni naključje, da je prav blizu znameniti zaliv, kjer je Anthony Queen tako mojstrsko uprizoril Grka Zorbo in odplesal med ikone filmske zgodovine.


Palma poleti vsak teden leti na oba otoka in priporoča 2 dni na Santoriniju s spektakularnim razgledom na kaldero ter 5 dni na zahodni Kreti v katerem od prestižnih hotelov Chanie. S kombinacijo obeh otokov lahko spoznate najlepše v Grčiji: modro-belo pravljico Kikladov in Kreto, ki je kot celina zase.




3 TOP RAZLOGI:

– Že dolgo iščete popolno grško kombinacijo? Združite Palmin polet na Santorini (2 noči), hitro ladjo do Krete (5 noči) in let iz Chanie v Ljubljano.
– Iščete pomladni, poletni in/ali jesenski odklop, ki mu v Evropi ni para? Palma je na grških otokih doma od pozne pomladi do zgodnje jeseni.
– Bi združili uživanje in raziskovanje Grčije Najprej se prepustite razvajanju ob pogledu na kaldero in modro Egejsko morje, nato pa z avtom raziščite svobodno Kreto. Hoteli na obeh otokih so med najboljšimi na Mediteranu.

Z veseljem vas pričakujem, Ana