Slikoviti in umirjeni Škotska in Irska

Ste morda začeli razmišljati, kam bi se lahko odpravili v prihajajočem poletju, v času, ko se je trend organiziranih potovanj spremenil? Kako se izogniti velikim mestom in gneči? Vsak pri sebi najverjetneje razmišlja o tem, katera polenta in popotniška destinacija bi bila primerna in optimalna v novem času?

Iz prve roke bi svetoval skok v najredkeje poseljen del Združenega Kraljestva ali pa na Irsko, kjer se popotnik predaja naravnim lepotam, neokrnjeni naravi, nedotaknjenim jezerom, se vozi skozi dih jemajoče doline, raziskuje škotsko višavje ali se ustavlja ob klifih, kjer obstoji, zre v čudo otoka, ki ga je ustvarila narava. Verjeti ali ne, se z obeh destinacij popotnik vrne poln krasnih fotografij.

Če Škotska ne bi bila tako umirjena in umaknjena od vrveža že sicer, se tja zagotovo ne bi umikali člani kraljeve družine. In zakaj ne bi tega umirjenega koščka sveta izkoristili v prihajajočem poletju tudi vi?

Če Irska ne bi bila primerna za literate, poete in njim podobne ustvarjalce že nekoč, se zagotovo tudi nekateri sodobni mojstri ne bi v sodobnem času zatekali na otok, kjer lahko v popolni umaknjenosti in z največjim navdihom pisateljujejo un ustvarjajo nov nabor berljivih del.

In če Škotska ne bi imela literarnega naboja, ki ga človek lahko začuti in dobi tam, zagotovo ne bi na škotskih tleh nastala zbiraka del Harriya Potterja, zaradi katerih je Škotska že pred nekaj leti postala hit in to ostaja še danes.

Da pa tako na Škotskem kot tudi na Irskem domačini turobne dneve lažje preživijo, se zatekajo k najboljšemu viskiju, ki greje dušo in telo. Ljubitelji napitkov iz hmelja, pa zagotovo posegajo po odličnem pivu Guiness, ki ima svoj dom in sloves ravno na Irskem.

Poskušal sem nanizati le nekaj iztočnic, zakaj sta obe popotniški destinaciji zanimivi in prepričljivi za to, da se poleti odpravimo tja, kjer bosta garantirana mir in neobljudenost, po katerima bomo še kako vsi skupaj hrepeneli v teh novih časih, v katere vstopamo.

Toplo vabljeni, da se nam pridružite na odkrivanju Škotske in Irske!

Igor Rajner