Tenerife – zimski odklop na otoku večne pomladi

Otok Tenerife, ki se nahaja na Kanarskem otočju, velja za eno izmed najbolj priljubljenih zimskih turističnih destinacij v Evropi. Tenerife je znan kot otok večne pomladi. Zaradi prijaznega sonca je priljubljen med različnimi generacijami, ki na otoku vedno najdejo nekaj zase.

Božansko podnebje in mogočni kralj Teide

Otok Tenerife, ima naravnost božansko klimo vse leto. Paradižu večne pomladi kraljuje vulkan Teide, najvišji vrh Španije, od koder je na dlani spektakularen razgled na okoliške otoke. Izlet v ta nacionalni park je kot izstrelitev na Luno! “Teide” naj bi v jeziku staroselcev pomenil “snežno kapo”. V zimskih mesecih je na Tenerifi res najbolj neverjetno spočiti pogled na intenzivni oranžni barvi strelicij, uživati v sončnih žarkih na plaži in se s kotičkom očesa osvežiti ob zasneženem vrhu tretjega največjega vulkana na svetu.

Ljubljenec hedonistov, kajtarjev, surfarjev, golfistov in raziskovalcev

Otok Tenerife je zaradi prijaznega sonca skozi vse leto priljubljen med užitkarji, golfisti, surfarji, kajtarji, nočnimi pticami in raziskovalci po duši. Otoška pestrost je navduševala že legendarne srednjeveške pomorščake, ki so od tod jadrali v “Novi svet”. Tu je doma bujna vegetacija z rekordnim številom endemitskih vrst. Med njimi izstopa Zmajevo drevo – domačini so še posebej ponosni na najstarejšega na svetu v Icod de los Vinos, ki je dosegel častitljivo starost nad 1000 let.

Peščene plaže, osamljene vasice in “Kolumbova ljubica”

Na cvetočem Tenerife se neverjetne prostrane peščene plaže. Na otoku večne pomladi najdete pravzaprav vse – od odmaknjenih vasic, kjer diši po starih zgodbah, turističnih središč z živahnim nočnim utripom, visokih klifov, vse do slovitega Medana, kjer se zbira svetovna surfarska in kajtarska smetana. Počitnice si lahko popestrite z obiskom bližnje “Kolumbove ljubice” – otoka Gomere s pravo eksplozijo zelenja in hribov, kjer se domačini znajo sporazumevati v jeziku žvižgov. S skokom na Tenerife se boste tudi sami požvižgali na slovenski hlad in se razvajali na tem čudovitem otoku.