Južnoafriška republika

Mavrične kombinacije pokrajin

Južnoafriška republika je najbolj južna država afriške celine, ki je nedolgo nazaj živela v zloglasnem apartheidu, danes pa nas navdušuje z mavričnimi kombinacijami pokrajin, ljudi, zgodovine, kulture in nalezljivo živahnostjo. Prisluhnimo zvoku afriške glasbe z bobni, in kwaitu, edinstvenemu stilu petja v tradicionalnih afriških jezikih! Povzpnimo se na svetovno znano Mizasto goro, odpravimo se v neokrnjene narodne parke, nazdravimo z odličnim afriškim vinom in občutimo urbano Afriko.

Preberite si blog o doživetjih v Južnoafriški republiki

Zanimiva dejstva o Južni Afriki

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od septembra do aprila
Valuta Časovna razlika
Južnoafriški rand (ZAR) +1 ura (SAST)
Jezik
Afrikanščina / Angleščina
Vizum za državljane Slovenije
Da – več informacij
Obvezna cepljenja
Da – več informacij

Namigi za doživetja

  • Ogled muzeja Nelsona Mandele, borca proti apartheidu, v največjem mestu Južnoafriške republike Johannesburgu.

  • Vzpon na Mizasto goro, od koder se razprostira čudovit razgled na Cape Town, eno izmed najlepših afriških mest, ki mu pravijo tudi afriški Hollywood.

  • Ogled Viktorijinih slapov na reki Zambezi, na meji med Zambijo in Zimbabvejem. Poimenovali so jih po škotski kraljici Viktoriji in so po pretoku vode mnogo večji kot severnoameriški Niagarski slapovi.

  • Obisk Krugerjevega narodnega parka, največjega parka v Afriki, ki se razteza na 19.000 kvadratnih kilometrih. V tej slikoviti pokrajini prebiva okoli 13.000 slonov.