Mauritius

Biser Indijskega oceana

Mark Twain je nekoč zapisal: “Najprej je bil ustvarjen Mavricij in potem nebesa.” Dolge peščene plaže, kristalno morje, palme in sonce potrjujejo njegovo misel, saj velja za enega najlepših tropskih otokov. Polja sladkornega trsa, vzpetine nenavadnih oblik, prijazni in odprti ljudje, turkizno morje, dolge plaže s koralnimi grebeni, raznolike lokalne jedi ali pa živ žav v glavnem mestu Port Luis, vas bodo očarali. V preteklosti je na Mavriciju živel tudi slavni ptič dodo. Mavricij le 200 km loči od otoka Reunion, ki je pravzaprav Francija v malem in kombinacija z Mavricijem je zadetek v polno.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od maja do novembra
Valuta Časovna razlika
Mavricijska rupija (MUR) +3 ure (MUT)
Jezik
Angleščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Da – več informacij
POGOJI ZA VSTOP NA MAURITIUS
 • Vstop na Mavricij se brez karantene omogoči osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19 s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Covishield in Vaxzevria AstraZeneca, Covaxin, Moderna, Pfizer-BioNTech, Sinopharm, Sinovac (CoronaVac) ali Sputnik preteklo vsaj 14 dni in od prejema prvega odmerka cepiva Johnson and Johnson vsaj 28 dni; dodatno se vstop omogoči tudi preboleli osebi, ki se je najmanj 14 dni pred prihodom cepila z enim odmerkom zgoraj naštetih cepiv. Potnikom ki bodo nastanjeni v hotelu bo opravljen hitri test ob prihodu in 5. dne, medtem ko potnikom ki bodo nastanjeni v drugih nastanitvenih objektih bo opravljen PCR test ob prihodu in hitri test 5. dne.

 • Za vse potnike je obvezen negativen PCR test COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Mavriciju. Potrdilo mora biti v pisni ali elektronski obliki in izdano v angleškem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa, negativni rezultat testa ter številko osebnega dokumenta s katerim boste potovali. Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah – potrjen negativni PCR test ne sme biti starejši od 72 ur od pristanka na letališču na Mavriciju. Potniki, ki niso polno cepljeni zoper Covid-19, morajo ob prihodu v obvezno karanteno v »karantenski hotel« za 14 dni in opraviti PCR test ob prihodu, 7. in 14. dne. V kolikor je 14. dne test negativen, se karantena prekine.

 • Za mladoletne potnike veljajo enaki pogoji kot za starše in skrbnike s katerimi potujejo.

 • Pred prihodom morajo potniki izpolniti obrazec Passenger Locator Form.

 • Potniki, ki so polno cepljeni zoper COVID-19 in ne bodo bivali v hotelu, morajo pred prihodom na Mavricij dodatno izpolniti obrazec Laboratory Request Form.

 • Pred prihodom na Mavricij morajo vsi potniki izpolniti izjavo o zdravstvenem stanju Health Declaration Form

 • Pred prihodom na Mavricij potniki lahko tudi izpolnijo samo obrazec All-In-One Travel Form namesto obrazcev Passenger Locator Form in Health Declaration Form.

 • Potniki, ki niso cepljeni, morajo ob prihodu na Mavricij imeti dokazilo o rezervaciji za obvezno 14 dnevno karanteno v enem izmed »karantenskih hotelov«

 • Dokazilo o rezervaciji ni potrebno za osebe, ki so cepljene zoper COVID-19.

 • Potniki morajo imeti za čas njihovega bivanja sklenjeno mednarodno zdravstveno zavarovanje za kritje stroškov povezanih z boleznijo COVID-19.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

POMEMBNO

Vsi podatki so informativni in se nenehno spreminjajo. Zato svetujemo, da pred nakupom in odhodom na potovanje ter v času potovanja preverjate vse informacije na uradnih straneh tako v Sloveniji, kot tudi straneh države, kamor potujete. Enako velja tudi za pravila prevoznikov. Seveda smo vam ob rezervaciji na voljo za vse dodatne informacije in asistenco. Z našo ekipo strokovnjakov bo vsekakor lažje.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.

Palma priporoča

Namigi za doživetja

 • Podajte se na sprehod skozi najstarejši botanični vrt na južni polobli. Slovi po ogromnih lokvanjih, na katerih bi lahko menda spali dojenčki.

 • Mavricij ne slovi zgolj po prelepih plažah. Raziščite notranjost in se sprehodite med plantažami vanilije, čaja in sladkornega trsa.

 • Obiščite nacionalni parka Black River Gorges ter Chamarel, kjer boste našli znamenito zemljo sedmih barv.

 • Lenobno poležavajte na plaži, snorkljajte in se razvajajte z otoškimi specialitetami. Najbolj značilne so mečarica in čilijeve kroglice.