Mauritius

Biser Indijskega oceana

Mark Twain je nekoč zapisal: “Najprej je bil ustvarjen Mavricij in potem nebesa.” Dolge peščene plaže, kristalno morje, palme in sonce potrjujejo njegovo misel, saj velja za enega najlepših tropskih otokov. Polja sladkornega trsa, vzpetine nenavadnih oblik, prijazni in odprti ljudje, turkizno morje, dolge plaže s koralnimi grebeni, raznolike lokalne jedi ali pa živ žav v glavnem mestu Port Luis, vas bodo očarali. V preteklosti je na Mavriciju živel tudi slavni ptič dodo. Mavricij le 200 km loči od otoka Reunion, ki je pravzaprav Francija v malem in kombinacija z Mavricijem je zadetek v polno.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od maja do novembra
Valuta Časovna razlika
Mavricijska rupija (MUR) +3 ure (MUT)
Jezik
Angleščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Da – več informacij

Palma priporoča

Namigi za doživetja

  • Podajte se na sprehod skozi najstarejši botanični vrt na južni polobli. Slovi po ogromnih lokvanjih, na katerih bi lahko menda spali dojenčki.

  • Mavricij ne slovi zgolj po prelepih plažah. Raziščite notranjost in se sprehodite med plantažami vanilije, čaja in sladkornega trsa.

  • Obiščite nacionalni parka Black River Gorges ter Chamarel, kjer boste našli znamenito zemljo sedmih barv.

  • Lenobno poležavajte na plaži, snorkljajte in se razvajajte z otoškimi specialitetami. Najbolj značilne so mečarica in čilijeve kroglice.