Zakaj se First Minute za počitnice najbolj splača?

Najvišji popusti

Zneski popustov so različni glede na ceno, termin letovanja in kategorijo objekta. Pri vseh ponudbah je First Minute popust že upoštevan.

Največji izbor

Pri First Minute ponudbi izbirate med največjim številom objektov ter hotelov in se tako odločite za tistega po vaši meri.

Posebne cene za otroke

Z največjimi popusti pomagamo družinam, zato pod Palmo najdete otrokom prijazne cene in ugodne počitnice za mladostnike do 18. leta.

Prilagoditev plačila

Po vaši meri si boste prilagodili plačila (možnost plačila na do 12 obrokov). Ne prezrite dodaten 4 % gotovinski popust, ki velja samo za rezervacije do 31.3.2019 za vse počitniške destinacije iz kataloga Mediteran 2019 in bo obračunan kot dodaten popust ob prijavi.

Sprememba rezervacije

Do 30. aprila ali najkasneje 30 dni do odhoda (za letovanja v aprilu in maju) boste lahko spremenili svojo rezervacijo in jo nadomestili z ustreznejšo iz Palminega kataloga Mediteran 2019, pri čemer bodo upoštevani tisti popusti, ki se nanašajo na novo izbrani objekt, prav tako se bo upošteval v času spremembe veljaven popust.

Tunizija

Potopite se v mistiko Tisoč in ene noči

Tunizijci radi pripovedujejo o sebi in svoji tradiciji. Ob skodelici čaja vam bodo zaupali, da je družina za njih zdaleč najpomembnejša in da dišeči jasmin simbolizira srečo v njihovih življenjih. Njihova dežela je prekrita s peščenimi sipinami in plažami, idiličnimi nasadi pomaranč, limonovcev in oljk in oazami datljevih palm. Starodavna mesta na prepihu civilizacij vas vabijo, da jim prisluhnete. Potopite se v mistiko Tisoč in ene noči in tisočere zvezde na nočnem nebu vam ne bodo nikoli bližje.

Zakaj v Tunizijo? V Tuniziji se pletejo čudovita nasprotja. Dopoldan lahko preživite na dolgih in uživaških peščenih plažah, po kosilu se zapodite v živahen ritem starih mest s privlačnimi medinami (tržnicami in starimi mestnimi jedri), zvečer lahko štejete zvezde na puščavskem nebu. Mešanica različnih vladavin skozi zgodovino je naredila Tunizijo posebno, močno in ponosno deželo, ki že od začetka samostojne poti velja za eno najbolj naprednih arabskih držav današnjega časa. Tunizijska mesta so znana po unikatni arhitekturi. Glavno mesto Tunis očara s preprostimi hišami s čudovitimi modro belimi okni in vrati. Ksari ali utrjene vasi so spektakularna dediščina Berberov, prvotnih prebivalcev Tunizije. Ksar Haddada, eno izmed starih bivališč osamljenih jezdecev je še malo bolj posebno – uporabili so ga namreč za snemanje četrtega dela filma Vojna zvezd.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od aprila do oktobra
Valuta
Tunizijski dinar (TND)
Jezik
Arabščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Da – več informacij

Destinacije v Tuniziji

Palma priporoča

Namigi za doživetja

  • V puščavi se prepustite nepozabnim dogodivščinam v objemu prostranih sipin; na hrbtih kamel med prijaznimi beduini, ki pripravijo najboljši kuskus s koščki jagnjetine; za posladek naj bo noč pod milim nebom.

  • Ko bo sonce nizko na nebu, se odpravite med ozke ulice obzidanega starega mestnega jedra – medine, kjer mrgoli glasnih trgovcev. Spijte čaj poprove mete, izberite fantastičen spominek in se lotite barantanja. Ugotovili boste, da je v primerjavi z arabskim svetom nakupovanje v Evropi živi dolgčas.

  • Oblikovanje keramike je ena izmed tradicionalnih tunizijskih obrti – vzemite si čas in obiščite prodajalne, kjer mojstri izdelujejo lonce, vrče, skodelice, svečnike in luči.