Oman

Država enotnosti in gostoljubnosti

sultan Qaboos je v času svoje vladavine združil vsa plemena in s tem zagotovil, da Oman velja za državo, kjer vsi ljudje delajo in strmijo k enem cilju. Ta 4-milijonska država in njeni prebivalci so zelo strpni do drugih religij in kultur, hkrati pa veljajo za zelo odprte ljudi. Odprtost se kaže predvsem v njihovi gostoljubnosti, ki je zagotovo eno stopničko višje kot drugje, bodisi ko vas povabijo v senco pod palmo na kavo ali pa vam pomagajo, da vas usmerijo na pravo pot, ko ste se izgubili.


Puščava, gorovje in morje

Sultanat Oman se lahko med drugim pohvali z izjemno čudovito in razgibano pokrajino, to dokazuje tudi dejstvo, da ima najvišji vrh 3000 m, prav toliko kilometrov in še nekaj več pa je tudi belih peščenih plaž, ki se razprostirajo v neskončnost.


Arhitekturni presežki Muscata

Na obali prav tako leži glavno mesto te zanimive in raznolike države – Muscat, ki navdušuje s svojimi utrdbami, palačami, muzeji, mošejami in lokalnimi tržnicami (souk-i). Zagotovo je največja zanimivost mesta veličastna mošeja Sultana Qaboos-a, ki sprejme do 20.000 vernikov. Med drugim se v njej skriva tudi največji, kar 14-metrski kristalni lestenec in druga največja Perzijska preproga na svetu.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od septembra do junija
Valuta Časovna razlika
Omanski rial (OMR) +3 ure (GST)
Jezik
Arabščina
Vizum za državljane Slovenije
Da (Oman) – več informacij
Obvezna cepljenja
Da (Oman) – več informacij


Palma priporoča

Namigi za doživetje

  • Obisk Muškata, Omanskega bisera, ki je skupek med seboj različnih naselij med skalnatimi hribi Omanskega zaliva, ki je bil za trgovce vedno pomembno pristanišče in zatočišče,

  • Na našem potovanju skozi to državo nas bo pot vodila mimo zelenih oaz ali Wadi-jev, kjer je bujno zeleno rastje z vodnimi vrelci, prava osvežitev in doživetje.

  • Oman je zgodovinsko in kulturno zelo bogata država, ki vas bo na vašem potovanju popolnoma prevzela, gostoljubnost ljudi pa vam bo to doživetje še toliko bolj polepšalo.