Avstralija

Dežela Aboriginov, kengurujev in koal

Avstralija je otok, država in celina v enem. Dežela Aboriginov, kengurujev in koal je privlačna predvsem zaradi njene raznolikosti. Razkriva prostrane puščave, ki po nevihti zažarijo v raznolikih barvah in skrivnostne deževne gozdove. Občutimo utrip kozmopolitanskih mest in premagujmo velike medkrajevne razdalje. Zadihajmo v deželi svobode in naj se čas ustavi na dolgih peščenih plažah ter ob odkrivanju podvodnega sveta na čudovitem Velikem koralnem grebenu. Dobrodošli v deželi »Aussiejev«!

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od septembra do marca
Valuta Časovna razlika
Avstralski dolar ($) do +10:30 UR
Jezik
Angleščina
Vizum za državljane Slovenije
Da – več informacij
Obvezna cepljenja
Ne

Palma priporoča

Namigi za doživetje

  • Ogled svetovno znanega avstralskega simbola v Sydneyu, operne hiše. Projektiral jo je danski arhitekt, njeno 67 metrov visoko streho, ki spominja na razpeta jadra, pa pokriva več kot milijon švedskih ploščic.

  • Potep po kozmopolitanskem Melbournu, nekdanji prestolnici Avstralije in znanem prizorišču teniškega turnirja Gran Slam, kjer se srečajo najboljši teniški igralci.

  • Vožnja po eni najlepših obalnih cest na svetu, Veliki oceanski cesti (Great ocean road), do magičnih 12 apostolov, kamnitih monolitov, ki se skrivnostno dvigajo iz morja.

  • Sprehod okrog 318 metrov visoke in slabe 4 kilometrov dolge svete gore Aboriginov Ayers Rock ali Uluru, ki se nahaja v središču Avstralije. Gre za največji skalni monolit na svetu, ki ob sončnem zahodu spreminja barve.