Japonska

Dežela cvetočih češenj

Japonska je otoška dežela vzhajajočega sonca, kjer je temeljno načelo dobrega življenja: manj je več. Naj vas prevzame budistična spokojnost, medtem ko prebiramo haikuje, poslušamo zgodbe o modrosti bojevniškega duha samurajev in šepetanje o strogih pravilih obnašanja čutnih gejš. V deželi cvetočih češenj se prepustimo tudi čaru modernih milijonskih mest, ki prekipevajo od tehnoloških presežkov in marljivih delavcev. Privoščimo si suši po treningu juda in zaspimo na trdnih tleh.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od marca do maja ter
od septembra do novembra
Valuta Časovna razlika
Japonski jen (JPY) +8 ur (JST)
Jezik
Japonščina
Vizum za državljane Slovenije
Ne
Obvezna cepljenja
Ne

Namigi za doživetja

  • Obisk mesta Kyoto, idilične kulturnozgodovinske zibelke Japonske in mesta gejš. Odkrijte pristno japonsko pravljico z zlatimi templji in skrbno negovanimi vrtovi v objemu bambusovih nasadov.

  • Razgled z več kot 2.000 metrov visoke točke na gori Fuji, prepoznavnem simbolu Japonske. Gora s pravilno oblikovanim stožcem je aktivni vulkan, ki je nazadnje izbruhnil leta 1708.

  • Vzpon na 333 metrov visok stolp Tokyio Tower v prestolnici, ki z obliko spominja na francoski Eifflov stolp in ogled najstarejšega templja v mestu Asakusa Kannon, ki je znan po papirnatih lanternah.

  • Ogled templja Todaj – ji z največjim bronastim kipom Bude na svetu iz 8. stoletja v zgodovinskem mestu Nara in obisk Jelenjega parka. Tam se sprehaja več kot dvesto jelenov, ki imajo prav poseben status. Legenda pravi, da naj bi bog Kasuga Taisha v Naro prijezdil na belem jelenu, zaradi česar jeleni uživajo status zaščitenih odposlancev boga.