Kitajska

Domovina kapricioznih cesarjev ter bogate kulture

Kitajska je tretja največja država sveta, ki premore edino človeško umetnino, vidno iz vesolja. Sprehodimo se po mogočnem kitajskem zidu! Azijska in svetovna velesila je domovina kapricioznih cesarjev, bogate kulture, prikupne orjaške pande, stroge hierarhije, borile veščine kung fu in delovnih prebivalcev. Vozniki tradicionalnih rikš nas popeljejo na pot do Prepovedanega mesta, najlepših jezer in največjega trga na svetu. Prepustimo se tradicionalnemu tai chiju in zapišimo najlepše popotniške spomine na tečaju kaligrafije.

Koristne informacije
Najboljši meseci za obisk
od aprila do oktobra
Valuta Časovna razlika
Kitajski juan (CNY) +7 UR (CST)
Jezik
Mandarinska kitajščina / Standardna kitajščina
Vizum za državljane Slovenije
Da – več informacij
Obvezna cepljenja
Da – več informacij

Namigi za doživetje

  • Sprehod po simbolu kitajske veličine, več kot 6000 kilometrov dolgem kitajskem zidu. Ta je več kot 2800 let varoval Kitajsko pred vpadi sovražnikov in jo ločeval od ostalega sveta. Je edina človeška stvaritev na Zemlji, ki je vidna tudi z vesolja.

  • Obisk Prepovedanega mesta, cesarske palače v Pekingu, kjer so 700 let vladali cesarji dinastij Juan, Ming in Quing. Eden najbolje ohranjenih kulturnozgodovinskih kompleksov na Kitajskem obsega več kot 800 zgradb.

  • Skodelica čaja v znameniti šanghajski čajnici Hu Xin Ting, do katere vodi most z devetimi zavoji, in tako preprečuje zlim duhovom, da bi stopili vanjo.

  • Vožnja po 800 metrov dolgih in s tem najdaljših tekočih stopnicah na svetu v osupljivem Hong Kongu.