Albanija

Dežela orlov in gora

Zaprta pred zunanjimi vplivi je Albanija skrbno varovala skrivnostnega duha in divjo naravo. Dežela orlov vabi v prelepe naravne parke med gorskimi vrhovi in kristalnimi jezeri. Tipične albanske dobrote se zdijo kot hrana za bogove, plaže so raj na zemlji. Vsrkajte Albanijo, preden to storijo trume navdušencev!

Zakaj v Albanijo? Albanija ima več kot 400 km morske obale, precejšnji del meji na toplo Jonsko morje, preostanek obale pripada Jadranskemu morju. Prijazni domačini imajo gostoljubnost celo zapisano kot obvezo v svojem starodavnem zakoniku “kanun”. Albanija je dežela pravljične in razgibane pokrajine, neverjetne zgodovine in tradicije, mračnih zgodb krvnega maščevanja in rajskih divjih plaž. Dežela orlov je pravo doživetje nasprotij. Trop ovac in bleščeč mercedes si delita staro, luknjasto cesto, ki pelje od tradicionalne vasice do mondenih hotelov na peščenih plažah. Albanska kulinarika združuje najboljše mediteranske in balkanske recepte. Albanija je eden najbolj versko strpnih kotičkov pod soncem, kjer muslimani, pravoslavci in katoliki živijo složno eden zraven drugega.

Počitnice v Albaniji

Potovanja v Albaniji

Namigi za doživetja – Tirana

  • Poležavanje na prodnato-peščenih plažah v okolici sodobnih počitniških mest Drača (Durres) in Vlore.

  • Raziskovanje Tirane, ene najbolj vznemirljivih evropskih prestolnic, ki se razvija s hitrostjo svetlobe. Slednja se na 1.000 načinov lomi na pročeljih steklenih stolpnic, ki segajo po zvezdah.

  • Pridružite se domačinom na kozarčku svetovno znanega albanskega konjaka Skenderbeg, ki je dobil ime po legendarnem evropskem superheroju, ki je našo celino rešil pred Turki.

  • Kosilo v stari albanski vasi, kjer se je ustavil čas.