Baltske države

Dežele s čudovito naravo in očarljivimi mesti

Litva, Latvija in Estonija so dežele s čudovito naravo in očarljivimi mesti, polnih slikovitega art nouveauja, z bogato tradicijo in folkloro na podeželju, dežele ob Baltskem morju s čudovito peščeno obalo in bližino znanih prestolnic in mest, kot so St. Peterburg, Stockholm, Helsinki in Varšava. Litva je izrazito ravninska pokrajina: najvišjih vrh Juozapinė meri zgolj 239m. Tako kot je za Slovence pomembno drevo lipa, je za Litovce hrast, saj je bil nekoč sveto drevo litovskega boga groma Perkunasa.

Destinacije v Baltskih državah

Namigi za doživetja

 • Čeprav estonska prestolnica Talin ne sodi med največja mesta Baltika, ima gotovo najbolj šarmantno mestno središče,

 • neverjeten naravni fenomen je Kuronski polotok na litovski obali, imenovan Kurska kosa – približno 100 km dolg peščeni nasip, ki ločuje kopno od odprtega morja in mu pravijo kar Baltski biser,

 • ena najbolj nenavadnih znamenitosti Baltika je Hrib Križev, kjer so v 19. st. postavili prvi križ v spomin na veliki upor baltskih narodov proti Rusom. Dejanje je postalo tradicionalno in tako je danes na hribu več kot 100. 000 križev vseh velikosti,

 • nekoč neuradna prestolnica Baltika Riga, ki so ji pravili baltski Pariz, ima še danes eno najbolj živahnih mestnih središč na Baltiku,

 • narodni park Gauja je največji latvijski naravni park in ga zaradi čudovite narave pogosto imenujejo tudi latvijska Švica.

POGOJI ZA VSTOP V LATVIJO

Pogoj za vstop je EU digitalno potrdilo. V kolikor so bili potniki 2x cepljeni oz so COVID preboleli v zadnjih 6 mesecih in imajo EU digitalno potrdilo se potniki,se lahko prosto gibajo.
Potniki, ki ne izpolnjujejo zgornjega pogoja potrebujejo negativen PCR test, ki ni starejši od 72 ur od vstopa v Latvijo oziroma negativen hitri test, ki ni starejši od 24 ur od vstopa v državo. Potrdilo mora biti v angleškem jeziku. V kolikor potniki vstopijo v državo brez EU Covid potrdila ali brez negativnega testa, je potrebno testiranje na letališču/meji, ki ga potnik ne sme zapustiti 24 ur.
Testiranje ni potrebno za otroke mlajše od 12 let. V primeru spremembe statusa Slovenije iz zelene v oranžno ali rdeče je kljub PCR testu za potnike na licu mesta predpisana karantena.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO (IZ LATVIJE)

Na oranžnem seznamu je celotna Latvija.

Oseba, ki prihaja z območja na oranžnem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu, če:

 • predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Comirnaty Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni, Moderna najmanj 14 dni, Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology Sputnik V najmanj 14 dni, CoronaVac Sinovac Biotech najmanj 14 dni, COVID-19 Vaccine Sinopharm najmanj 14 dni in od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca Vaxzevria AstraZeneca in Covisshield Serum Institute of India/Astra Zeneca najmanj 21 dni in od odmerka cepiva Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni;

 • je prebolela COVID-19 in ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;

 • je najkasneje v 8 mesecih po pozitivnem PCR testu oziroma začetku simptomov cepila vsaj z enim odmerkom cepiva, ki ga priznava Republika Slovenija. Ta cepiva so: Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer, COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna, Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca, COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag, Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca, Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology, CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech in COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm. Ustrezna zaščita za prebolevnike se vzpostavi takoj po cepljenju. Za cepljene prebolevnike se kot ustrezno dokazilo ob vstopu šteje kombinacija: dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in pozitivnega testa PCR ali dokazila o cepljenju z vsaj enim odmerkom cepiva in potrdila zdravnika o prebolelem covid-19.

 • Predloži negativen test PCR ali test HAG Test je ustrezen, če je opravljen v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja in na kontrolnih točkah na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet. Test lahko opravite pred povratkom v Italiji v certificiranih zdravstvenih zavodih, ki teste opravljajo z metodo verižne reakcije s polimerazo.

Testiranje je obvezno za vse otroke od dopolnjenega 15. leta naprej.

Navedeni pogoji so trenutno veljavni in se lahko spremenijo.

7. julij 2021

POGOJI ZA VSTOP V LITVO

Pogoj za vstop je EU digitalno potrdilo. V kolikor so bili potniki 2x cepljeni oz so COVID preboleli v zadnjih 6 mesecih in imajo EU digitalno potrdilo se potniki,se lahko prosto gibajo. Potniki, ki ne izpolnjujejo zgornjega pogoja potrebujejo negativen PCR test, ki ni starejši od 72 ur od vstopa v Latvijo oziroma negativen hitri test, ki ni starejši od 24 ur od vstopa v državo. Potrdilo mora biti v angleškem jeziku. V kolikor potniki vstopijo v državo brez EU Covid potrdila ali brez negativnega testa, je potrebno testiranje na letališču/meji, ki ga potnik ne sme zapustiti 24 ur. Testiranje ni potrebno za otroke mlajše od 12 let.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO (IZ LITVE)

Na zelenem seznamu je celotna Litva

Oseba, ki prihaja z območja na zelenem seznamu, lahko vstopi v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu. Ob vstopu pa mora predložiti dokazilo, da je pred vstopom najmanj pet dni neprekinjeno prebivala na območju, ki je na zelenem seznamu. Oseba mora dokazilo predložiti le za obdobje od odhoda iz Slovenije do vrnitve vanjo, če je to obdobje krajše od petih dni. Torej osebi, ki zapusti Slovenijo in se vanjo vrne prej kot v petih dneh, po vrnitvi ni treba priložiti dokazila o neprekinjenem petdnevnem bivanju, ampak le za obdobje, ko ni bila v Sloveniji. Če ne predloži ustreznih dokazil, se šteje, da prihaja z območja na temnordečem seznamu.

POGOJI ZA VSTOP V ESTONIJO

Vstop v Estonijo je dovoljen vsem, ki imajo EU COVID potrdilo, da je od drugega odmerka cepiva minilo najmanj 14 dni oz so preboleli covid v zadnjih šestih mesecih. Otroci rojena leta 2005 ali mlajši tega potrdila ne potrebujejo.

POMEMBNO

Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja in povratka v Slovenijo.

MOŽNOST HAG in PCR TESTIRANJA PRED ODHODOM PO POSEBNI CENI ZA PALMINE GOSTE
 • Za vse Palmine goste smo pripravili posebne pogoje in cene za PCR in HAG (hitri antigenski test) testiranja v Medical Group Fabjan in sicer:

  • Klinika Dr. Fabjan v Šenčurju – naslov PC A32, Šenčur pri Kranju (051386637), vsakodnevno, vključno z vikendi zjutraj med 6. in 8. uro in zvečer med 19. in 21. uro

  • Ljubljana – BTC – Dvorana 6 (051386637), od ponedeljka do sobote zjutraj med 8. in 10. uro ter popoldan med 18. in 20. uro

  • Celje – Aškerčeva 14 – Celeia Park (051391195), vsak dan (vključno z vikendi) med 6. uro in 8. uro ter 18. uro in 20. uro

  • Velenje – Sončni grič 7 (051391195), vsak dan (vključno z vikendi) med 6. uro in 8. uro ter 18. uro in 20. uro (zaradi narave dela obstaja možnost, da vas iz Velenja preusmerijo na testiranje v Celje)

  • Maribor – Jezdarska 2 – Medical center CiiM plus (070986659) vsak dan (ob vikendih po dogovoru) med 8. uro in 16. uro

  • Kranjska Gora – ski parking (051391195), vsak dan (vključno z vikendi) med 7. uro in 9. uro ter 18. uro in 20. uro

  • Koper – Ljubljanska cesta 13 (051299666), vsak dan (vključno z vikendi) med 6. uro in 8. uro ter 18. uro in 20. uro (za Koper naročanje ni potrebno)

 • Na testiranje se je potrebno naročiti na info@medicalfabjan.si ali telefonsko številko posamezne lokacije. Ob prijavi je potrebno navesti: ime in priimek, naslov, datum rojstva, KZZ, telefon in mail ter seveda testirno mesto/kraj in željeno uro testiranja (glede na razpisane ure: npr. med 08:00 – 10:00). Za testirno mesto Koper naročanje ni potrebno.

 • Izvid PCR testa odvzetega do 10.00 ure (vse dni) je običajno zaključen do 18.00 ure. Kdor ima digitalno potrdilo lahko izvid sam natisne preko portala Z-vem, ostalim posreduje klinika izvid na njihovo elektronsko pošto (prosimo, da na to opozorite kliniko). Izvid PCR testa odvzetega zvečer se prejme naslednji dan do 18. ure dan.

 • Izvid HAG testa odvzetega je običajno zaključen v roku 15 – 30 minut in se ga prejme takoj po testiranju.

 • V primeru, da je potrebna na izvidu zavesti tudi številko osebnega dokumenta, mora posameznik na to opozoriti, da laboratorij to doda na izvid.

 • Izvid je dvojezični: slovenščina in angleščina.

 • Potniki pri testiranju potrebujejo potrdilo o opravljeni rezervaciji pri Palmi in pred samim testiranjem na to opozoriti

 • Cena PCR testa znaša 67 €

 • Cena HAG testa znaša 10 € (strošek mednarodnega potrdila)

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.