Bosna in Hercegovina

Dežela razpeta med vzhodom in zahodom

Bosna je dežela v osrčju Balkana, razpeta med vzhodom in zahodom, med verami in kulturami, s posebnim smislom za humor, brezmejno odprtostjo ljudi, samoironijo, ustvarjalnostjo in umetniškim nabojem. Ime Bosna izhaja iz indoevropske besede bosana, ki pomeni voda. Bosno krasijo številne reke, jezera in slapovi. Hercegovina je dobila ime po starodavnem vladarju Herceg Stjepanu. Kamniti most v Mostarju čez Neretvo je spomenik orientalske arhitekture pod zaščito Unesca. Prvotni most so po načrtih slavnega arhitekta Hajrudina zgradili v 16. st., njegova posebnost pa je 29 m širok obok, ki je za tedanje čase predstavljal enega največjih gradbenih dosežkov. Most je bil v zadnji vojni porušen in nato slovesno ponovno odprt leta 2004. Domačini so zelo ponosni nanj in z veseljem uprizorijo spektakularen skok v 21 m globoko Neretvo.

Destinacije v Bosni in Hercegovini

Namigi za doživetja – Sarajevo

 • Baščaršija iz časa turške nadvlade mestu, v prevodu glavna tržnica z lokalnimi trgovci in izdelovalci bakrenih izdelkov, čevapdžinicami in burekdžinicami,

 • Begova džamija iz 16. st., zaradi velikosti in privlačnosti eden najpomembnejših verskih spomenikov islamske kulture na Balkanu,

 • Latinska ćuprija oz. Latinski most, eden najstarejših sarajevskih mostov, do leta 1991 imenovan po Gavrilu Principu, atentatorju avstro – ogrskega prestolonaslednika Franca Ferdinanda,

 • Tunel upanja, edini izhod iz obkoljenega mesta v času vojne v 90. letih in oskrbovalna vez z zunanjostjo,

 • predmestje Sarajeva Ilidža, znano po svoji naravni lepoti in zgodovinski tradiciji.

POGOJI ZA VSTOP V BOSNO IN HERCEGOVINO

Vstop v Bosno in Hercegovino se brez napotitve v karanteno omogoči osebam, ki predložijo:

 • Negativen rezultat testa predložitev hitrega antigenskega testa HAGT ali PCR testa na Covid-19, ki ni starejši od 48 ur od trenutka odvzema brisa (za vse potnike starejše od 15 let) pred prihodom v BIH, ter da je izdan s strani pristojnega laboratorija (test mora bit v angleškem ali bosanskem jeziku). Na testu mora biti jasno vidna identifikacija testirane osebe, laboratorij, datum testa in podpis odgovorne osebe, ki je testiranje opravila. Test bo zahtevan pri prestopu meje. V primeru da nimate ustreznega testa vam bo dodeljena karantena ob vstopu v BIH, oz. zavrnjen vstop.

 • Potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva (ali samo enega odmerka, v kolikor gre za cepivo, ki ima registriran zgolj en odmerek).

 • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev; velja tudi EU COVID potrdilo o prebolelosti, ki ni starejše od šest mesecev.

 • Osebam, starosti do 12 let (11,99), ki vstopajo v Bosno in Hercegovino v spremstvu starša ali skrbnika, ki ima EU COVID potrdilo o cepljenju.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

Za vstop v Slovenijo od 19. februarja 2022 ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da:

 • ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in

 • na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu.

Zaradi še vedno prisotne možnosti okužbe s koronavirusom svetujemo, da pri načrtovanju poti v tujino spremljate epidemiološko stanje na območju načrtovane poti, preverite pogoje vstopa v državo potovanja in upoštevate odločitve tamkajšnjih oblasti. Ob vrnitvi v Slovenijo upoštevajte priporočila NIJZ in druge ukrepe, ki veljajo med epidemijo.

ZA POPOLNO BREZSKRBNOST

Obstajajo različni ponudniki turističnih in zdravstvenih zavarovanj. Omogočajo brezskrbne rezervacije, saj ponujajo različna kritja, tudi v primeru kovid obolenj pred ali med samim potovanjem, ter seveda vključujejo tudi dodatna varovala. Naši svetovalci bodo poskrbeli in predlagali najboljšo kombinacijo.

GARANCIJA VRAČILA

Ta Palma se obveže, da v roku 14 dni od odpovedanega lastnega paketnega potovanja, ki nastane zaradi nezmožnosti izvedbe kot posledica COVID restrikcij (organizator TA Palma) povrne celoten vplačan znesek za aranžma, obdržimo samo stroške rezervacije.

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE

Možnost plačila do 12 obrokov. Izbirate lahko med različnimi načini obročnega odplačevanja vašega oddiha:

 • s kreditnimi karticami DINERS do 12 obrokov brez obresti

 • možnost obročnega plačevanja s kreditnimi karticami NLB (Visa, MasterCard in Karanta do 12 obrokov)

Na naših prodajnih mestih vas bodo seznanili z vsemi možnostmi obročnih odplačevanj ter vam po želji pripravili informativni izračun.

GOTOVINSKI POPUST

2% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 30 dni pred potovanjem.