Severni Ciper

Otok boginje lepote in ljubezni – Afrodite

Na obali Cipra se je po zločinu iz strasti iz morske pene rodila boginja lepote in ljubezni Afrodita. Še danes bdi nad gradom, vklesanim v skalo na razgledni točki utrdbe Saint Hilarion. Ta prizor je Walta Disneya tako navdihnil, da je po njegovi podobi narisal domovanje Sneguljčice, novodobne Afrodite s pristriženimi lasmi. Z dolgimi peščenimi plažami, romantičnimi bizantinskimi mesti in vasicami, izvrstno hrano in domoljubnimi domačini ima Ciper sijaj sredozemskega bisera.

 

Zakaj na Severni Ciper?

Hoşgeldiniz (dobrodošli)! Gostoljubnost je nedvomno ena izmed sestavin ciprskega značaja. Prijaznost, hudomušnost in velika ljubezen do družine spadajo zraven. Dolge peščene plaže, turkizno morje in prijetne temperature so del počitniškega razvajanja na Cipru. Na eni izmed plaž se iz morja dviga Afroditina skala. Pravijo, da plavanje okoli nje prikliče nazaj mladost, ki se pokaže v duhu in telesu. Prijetne majhne gostilnice, odlična mediteranska kuhinja in glasni, veseli klepeti spadajo med nujne popoldanske opravke. Nikozija je edina prestolnica na svetu, ki je razdeljena. Z zeleno črto ločen južni del prestolnice pripada modro-beli zastavi Grčije.

 

Namigi za doživetja

  • Ciper ima bogato zgodovino. Zapuščino arheoloških zakladov starih Grkov, Feničanov, Egipčanov, Perzijcev in drugih velikih civilizacij si lahko ogledate v mnogih muzejih.

  • Sprehodite se z divjimi oslički po edinem narodnem parku severnega Cipra na polotoku Karpas.

  • Podajte se skozi enega izmed petih mejnih prehodov v Nikoziji in spoznajte zgodbe Južnega Cipra.

REZERVIRAJTE VARNO – POČITNIKUJTE Z ZAUPANJEM


Zakaj se First Minute na Mediteranu najbolj splača?

Najvišji popusti

First Minute popusti na MEDITERANU do 1.800 € na prijavo za rezervacije do 30.4.2021.

Varna rezervacija

Za rezervacije do 30.4.2021 omogočamo plačilo minimalne akontacije SAMO 50 € na odraslo osebo. Razliko vplačil do 30% je potrebno poravnati do 15.5.2021, sicer pa po splošnih pogojih/ v kolikor je odhod manj 30 dni od rezervacije potovanja.

Brezplačna odpoved

Za rezervacije do 30.4.2021 z odhodi od 1.6.2021 do 31.10.2021 omogočamo BREZPLAČNO odpoved vaše rezervacije do 30.4.2021, brez stroškov.

Brezplačna sprememba

Za rezervacije, ki jih boste izvedli do 30.4.2021 za odhode od 1.6.2021 do 31.10.2021 boste lahko spremenili svojo rezervacijo do 30 dni pred odhodom in jo nadomestili z drugo rezervacijo iz Palmine lastne produkcije (paketne počitnice in potovanja, kjer je organizator TA Palma).

Garancija vračila

Ta Palma se zavezuje, da v roku 14 dni od odpovedi lastnega paketnega potovanja (organizator TA Palma) povrnemo celoten vplačan znesek za paketni aranžma (obdržimo samo administrativne stroške v višini 20 € na prijavo) v kolikor namembna država preide na rdeč, onemogočen seznam potovanj.

Covid garancija

Za Palmine paketne aranžmaje počitnic iz kataloga Mediteran 2021 za rezervacije do 30.4.2021, ki se nanašajo na odhode od 1.6.2021 do 31.10.2021, omogočamo brezplačno spremembo počitnic v kolikor zbolite za Covid-19 in nam to pisno sporočite od 14 dni do 24 ur pred odhodom, s predložitvijo ustreznega potrdila. Izjeme so tiste rezervacije, ki so napravljene na rednih linijah ali nizko cenovnih prevoznikih. V takšnem primeru veljajo odpovedni pogoji prevoznika.

Covid garancija

Za Palmine paketne aranžmaje počitnic iz kataloga Mediteran 2021 za rezervacije do 15.4.2021, ki se nanašajo na odhode od 30.4.2021 do 31.10.2021 omogočamo brezplačno spremembo počitnic v kolikor zbolite za Covid-19 in nam to pisno sporočite od 14 dni do 24 ur pred odhodom, s predložitvijo ustreznega potrdila. Izjeme so tiste rezervacije, ki so napravljene na rednih linijah ali nizko cenovnih prevoznikih. V takšnem primeru veljajo odpovedni pogoji prevoznika.

Asistenca in pomoč za usmerjanje v primeru zahtevanega testiranja

Popolna brezskrbnost pred in med potovanjem

Priporočamo sklenitev zavarovanja odpovedi potovanja in dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini. Za izbiro najbolj primerni zavarovanj se posvetujte s Palminimi svetovalci.

Možnost plačila na obroke

Možnost plačila do 12 obrokov.

Gotovinski popust

3% gotovinski popust na osnovno ceno ob plačilu celotnega zneska, v kolikor je 100% plačilo v gotovini ob prijavi, do vključno 60 dni pred potovanjem.

Destinacije na Severnem Cipru

Za popoln oddih – dodatni ogledi in izleti

 
NIKOZIJA – EDINA RAZDELJENA PRESTOLNICA NA SVETU
Poldnevni izlet v mesto, ki ponuja pogled v dvoje različnih kultur, v dvoje starih, mogočnih cesarstev. S svojo edinstveno lepoto in značajem obiskovalcu odkriva cerkve, po razdelitvi otoka preoblikovane v mošeje, živahne bazarje, vedno polne kavarnice in številne taverne s slastno lokalno hrano. Po ogledu mestnih znamenitosti se boste lahko v prostem času odpravili do meje – zelene črte, ki mesto deli na grški in turški del.
GURMANSKO MORSKI POTEP PO POLOTOKU KARPAS
Polotok velja za najlepši košček severnega dela otoka. Obiskali boste ribiško vasico Bogaz in spoznali zgodbo o sv. Filonu, ki je v 4. stoletju prebivalce Karpasa spreobrnil v kristjane. V lokalni taverni vam bodo postregli z odličnimi specialitetami. Po kosilu se boste odpeljali do vasice Dipkarpaz, kjer grški in turški Ciprčani živijo v sožitju. Ustavili se boste v samostanu apostola Andreja in si privoščili še kopanje na eni izmed čudovitih plaž. Morda ujamete pogled na divje osličke!

V DUHU ZGODOVINE – FAMAGUSTA
Uživanje v Famagusti, mestu za mogočnim beneškim obzidjem. Obiskali boste Othellov stolp iz 12. stoletja in katedralo sv. Nikolaja, preoblikovano v mošejo, in spoznali, zakaj Famagusto imenujejo Mesto duhov. Nato se boste odpravili do bližjega arheološkega parka Salamis, ki je bil v antičnih časih trgovsko najbolj pomembna kraljevina na otoku.
MINI KRIŽARJENJE
Drugačno odkrivanje Kirenijske obale: od njenega zahodnega dela s plažo Escape do vzhodnega dela obale Acapulco. Vmes se boste ustavili za osvežitev v morju in si privoščili kosilo. Dan, ki obljublja veliko sprostitve in dobrega druženja.
CIPRŠKA NOČ
Ooooooooopa! Odpravili se boste do vasice Bellapais, kjer vas bodo v lokalni restavraciji razvajali z dobrotami. Glasba v živo in nastop trebušne plesalke bodo dodatno razgreli poletno ozračje.